ett biobesök, en grå himmel och två böcker.

Igår var jag på bio med Jennifer, David, Simon och Sophia och såg Gone Girl. Den var bra, men väldigt störande. Har för övrigt glömt vilken bra sysselsättning bio är på hösten.
Idag har det varit grått ute hela dagen och vindarna har varit både kalla och starka. Jag har städat, tvättat, sprungit, börjat packa lite och lånat böcker att läsa på resan. Imorgon åker jag hem till mina föräldrar för ett par dagar. Längtar efter en familjemiddag, det är nog det jag saknar mest, ordentliga middagar med hela familjen samlad. Det ska bli mysigt.
 

ett dygn med gänget.

Igår kom Lisa, Erik, Sara, Malin och Linnea till Jönköping. Jag tog med dem till skolans nattklubb som hade öppet även för icke-studenter. Vi dansade och umgicks och framåt småtimmarna somnade vi i min lilla lägenhet vars golv var täckt av madrasser. 
Idag promenerade vi runt och jag visade jag min skola. Vi gick också till Tändsticksmuseet och lärde oss om Jönköpings tändsticksindustri. Här sitter vi och gör tändsticksaskar.
Slutresultatet.
Dagen fortsatte med sen lunch, mer promenad, fika och trött häng i lägenheten. När kvällen kom var det dags för dem att åka hemåt igen och jag fick tacka för denna gången! Känns fint att ha visat dem mitt nya hem och att få umgås med dem ett helt dygn.

matbord.

Nu har jag äntligen ett matbord i min lägenhet! Nu slipper jag vara rädd för att spilla i sängen eller soffan och jag kan sitta bekvämt och plugga. Det uppskattas verkligen en dag som denna, då jag ska sitta och skriva hemtenta i timmar.

växter och köttbullar.

Idag kom mamma och mormor på besök. Vi promenerade lite på en marknad som hålls här varje lördag, och jag fyndade några växter. Mitt nya hem känns mer och mer som ett hem nu. Sedan fikade vi i solen på en uteservering (alltså sitta på uteservering i oktober??) och hade det allmänt härligt. När de åkt igen lagade jag ordentlig husmanskost i form av köttbullar som mormor gav mig (mormors köttbullar <3 ), potatis, stuvad spenat och haricots verts. Nu ska jag dricka te och kolla på Heroes resten av kvällen och somna tidigt, har varit vaken alldeles för mycket de två senaste dygnen.

spännande planer.

Har jag berättat att jag ska åka till New York? Nu är det inte så långt kvar, jag har precis fixat visum, och jag är så himla förväntansfull! 
Men innan dess ska jag skriva ett par hemtentor och hitta på roliga saker här. Vi har inget schemalagt på ett par veckor nu, vilket är skönt, men jag kommer behöva plugga en hel del. Plugget är inte så jobbigt dock, det jobbiga är att ha självdiciplin och att ta ansvar, men än så länge klarar jag av det! Jag har två besök hemifrån planerade, imorgon är det festligheter och nästa vecka ska jag på en spännande sittning. Det känns bra att ha så mycket att se fram emot!

här trivs jag.

Igår gick jag en promenad ner till Stadsparken. Löven knastrade under fötterna och i lurarna spelades peppande musik, jag tog djupa andetag av frisk höstluft och kunde inte låta bli att le för mig själv. Jag mår så himla bra nu, jag är så nöjd med var jag hamnat.

kul grejer som hänt.

I fredags var jag på ett evenemang för tjejer med Gatsby-tema, ladies night. Vi kände oss tjusiga och åt snittar och drack champagne. Och igår hade Erik vägarna förbi Jönköping, så jag fick hänga med honom en stund. Har saknat vännerna hemifrån en del denna veckan, så det var kul att få träffa honom. Om två veckor kommer hela gänget på besök!

kanelbulledagen.

 
Idag är det kanelbullens dag, och jag har såklart bakat kanelbullar! Det har varit en riktig mysdag för mig idag, jag sov ut, gick hem till Sanna, bakade bullar och kollade på Disney-filmer. Det måste verka som att jag mest umgås med henne hela tiden, men det råkar bara bli så att det jag gör med henne blir det som jag berättar om. Det blev dock ett kärt återseende av en god vän idag också, men det kan jag skriva om imorgon. Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på film!

oktobers färger.

Såhär fint är det i mina omgivningar nu! Röd rönn, väggar täckta med vildvin i mörkröd nyans och stora ekar i skiftande färger.

brunch.

En fördel med att bo i samma hyreshus som sin syster är att en blir bjuden på mysiga måltider då och då. Idag hade vi inte någon föreläsning förrän 13.00, så Sanna bjöd mig på brunch! Så himla gott! Det har slagit om till höst här på riktigt nu och det ligger löv i diverse olika färgskalor på gatorna. Ni som känner mig vet ju vad jag tycker om detta: härligt!

RSS 2.0