En syster på besök.

I lördags promenerade jag till en tågperong där jag efter ett tag fick syn på Sanna kånkandes på en resväska. Vi kramades och jag sa "Väkommen till Wien, nu går vi hem till mig". Sagt och gjort, efter lite sushi gick vi hem till mig och lämnade grejer för att sedan ge oss ut på stan.
Vi promenerade runt och tittade på bla stadshuset, parlamentet, nationalbiblioteket (Slottet Hofburg), Stephansplatz och Museumsquartier. Alltså sevärdheter som man hittar i centrala stan. Det enda jag tog kort på var denna växtklädda byggnad. Jag råkade kasta ett öga geonom en port in till en innergård och utbrast "Kolla! Kan vi gå dit?". När jag tänker på det så är det lite märkligt att de stora byggnaderna, som museumen och parlamentet, har blivit så vanliga för mig.
När fötterna började bli trötta och energin lägre promenerade vi mot vårt planerade middagsställe. På väg dit hamnade vi på en marknad som jag tänkt besöka sedan dag ett här, Naschmarkt. Där kan man slå sig ned och äta och dricka gott eller köpa frukt, grönsaker, nötter och delikatesser.
Vi kom fram till ett ställe som heter Swing Kitchen. Det är en snabbmatsrestaurang som bara säljer veganska grejer. Hamburgarna var heavenly.
Efter maten blev vi drinksugna, så vi tog oss till Schwedenplatz och beställde varsin lime-historia.
Sedan promenerade vi längs med Donaukanalen (som egentligen inte är en kanal) och tog därefter tunnelbanan hem och drack vin och fixade oss. Planen var att vi skulle uppleva Wiens nattliv, men det blev inte av pga en sen förfest och trötthet. Sanna hade varit uppe sedan 05 på morgonen och jag var fortfarande inte helt frisk. Vid 03:30 slocknade vi, jag i min något obekväma 90-säng och hon på en madrass nedanför.
På söndagen tyckte vi att en brunch var en given start på dagen. Vi gick till ett vegetariskt/veganskt ställe som jag kollat in och beställde in en vegansk frukost. Mycket smakligt.
Med mätta magar åkte vi till Schönbrunn. Detta var fjärde gången jag var där och nu hade dessa blommor slagit ut.
Och  träden hade blivit gröna och fina.
Ser ni hur lummigt det är??
Och så fastnade visst jag på bild. Det blåste och var väldigt kallt den här dagen, tråkigt nog fick inte Sanna uppleva den där sommarvärmen som vi haft här.
Detta gör mig glad.
Vi tog oss från ett slott till ett annat. Nu var det Belvedere som gällde.
Där hade jag aldrig varit tidigare, men det är väldigt fint där.
Vi gick runt i slottsträdgården ett tag men blev sedan så trötta och frusna att vi bestämde oss för att åka hemåt.
Väl hemma igen lagade vi tacos i mitt otroligt omysiga kök, jag gjorde tyskaläxa och sedan kröp vi upp i min säng och kollade på Shrek och åt nötter. Det var fint att sitta där jämte min syster och kolla på en film vi kan utantill och har flera internskämt till.
Och så blev det måndag, även känt som Sannas sista dag i Wien. Vi gjorde frukost hemma och sedan visade jag min skola och ett café som jag tycker om. Jag behövde tyvärr gå på en lektion, så efter fikan fick Sanna klara sig själv en stund. När jag var klar i skolan promenerade vi i parken där jag bor och kollade in tivolit. Efter en liten thaibuffé var det dags att gå tillbaka till perongen och säga hejdå. Det är så fint att få dela med mig av mitt liv här till någon nära. Tack för besöket (och det svenska godiset som jag redan moffat i mig)! Redan nästa vecka får jag besök igen.
 

Tillbaka till verkligheten.

Jag har varit sängliggandes med feber i två hela dagar och har nu äntligen blivit människa igen. Har varit så less och ynklig att jag inte vetat vad jag ska göra med mig själv. Men nu är jag på benen och har på gott och ont kommit tillbaka till verkligheten. Hej tyskaläxor, grupparbete, individuell skrivuppgift och tenta! För att släppa tankarna på plugg ett tag så tar jag och fyller i en lista.

 

Vad gör du just nu?
Just nu sitter jag vid skrivbordet, lyssnar på musik och fingrar på septum-piercingen som jag gärna gör när jag tänker och klurar nu för tiden.

Vad skrämmer dig?
Världen vi lever i nu och hemskheterna som drabbar så många oskyldiga människor.

Vad peppar dig?
Att jag kommer vara tillbaka i sverige om 46 dagar, att Sanna snart är här, att jag har en grym sommar framför mig, att jag befinner mig i Wien.

Vad vill du ha som huvudsyssla om fem år?
Ett jobb inom radio eller tv. Och att uppfostra en valp.

Vad får dig att gråta?
Hemlängtan, när jag sårar någon jag bryr mig om, filmer och serier och när jag blir riktigt riktigt rörd.

Vad är det sista du tänker på innan du somnar?
Vad jag ska äta till frukost och hur det kommer kännas när jag kommer hem igen.

Vad måste du ha hemma i matväg?
Kaffe, bananer, havregryn och någon växtbaserad mjölkdryck.

Vad läser du just nu?
Sommarbarn av Katerina Janouch.

Vad är skönt?
Att somna i en sval säng, att gå promenader, yoga, att känna lugn och trygghet i famnen på någon man tycker om, att känna solen värma, att andas krispig höstluft, att bocka av saker från att-göra-listan.

Vad gör du när du är arg?
Höjer musiken, tjurar, klagar inför någon.

Vad är din vanligaste hälsningsfras på sms?
"Hej!"

Vad är du avundsjuk på?
Musikaliska människor, människor som är duktiga på att rita och måla, människor som verkligen brinner för saker och som kan finna saker så intressanta att de totalt gräver ner sig i dem, människor som kan stå på händer.

Vad brukar folk kalla dig?
Jag har i princip alltid bara kallats "Emma", jag är inte van vid att ha smeknamn. "Emmis" och "Emme" kan ha förekommit, men det är tack och lov inget som riktigt fastnat, och nu har jag även gått under "Em" (varför har ingen kallat mig det tidigare?). Blir också kallad för "klant", "systra mi", "knäppis" och "finis".

Vad är det viktigaste som finns?
Vänner och familj, medmänsklighet, att känna mening.

Vad är det gulligaste som finns?
Djur, helst valpar.

Vad såg du senast på en scen?
Noel Gallagher's high flying birds.

Vad vill du rekommendera?
Att våga. Våga plugga utomlands, våga släppa in människor, våga göra sånt du inte är van vid.


vinprovning.

Inatt och imorse låg jag med hög feber och hatade livet, men igår var en bra dag.
Vi gick nämligen till en Heurige (alltså en österrikisk vinrestaurang) med tyskaklassen.
Vi fick prova på tre olika österrikiska vita viner och läraren njöt. Vi skulle också göra intervjuer med studenter som läser tyska på en högre nivå, vi drack alltså inte bara vin och hade det gött.
Efter ett tag lämnade några av oss der Heurige och tog spårvagnen tillbaka in till stan. Gillar kontrasten mellan Da Euns longboard och Lucias högklackade skor på den här bilden.
Vi kollade in en liten festival för en av österrikes förbundsstater, Steiermark. Där kunde en hitta en himla massa vin och öl, folkdräkter och kringlor. Det var både regnigt och soligt och det blev ett dramatiskt ljus ute.
OBS regnbåge till vänster i bilden!

Konsert.

Igår var jag på konsert! Först bjöd Reetta mig och Özge på tacos hos sig och sedan begav vi oss för att få se och höra Noel Gallagher's high flying birds. Jag har varit lite besviken på mig själv över att jag inte såg till att se när han spelade på Hultsfred när jag var där, så jag blev glad när jag fick chansen att se honom nu. Det var en bättre kväll. Annars består den här veckan av lektioner varje dag och en förkylning.

En japansk oas.

Häromdagen tog jag mig till det här stället som en klasskompis tipsat om. Det är en liten japansk park, Setagayapark. Vi blev båda så förtjusta i platsen att vi nu ska göra en presentation om den i tyska-kursen.
Jag satte mig på en bänk och åt hummus-bageln som jag hade köpt med mig från ett av mina favoritcafén i stan.
Det var så lugnt och fint och gulligt där. Det låg ett äldreboende precis jämte parken, så det var många äldre personer där. Jag hoppas att jag också kan hänga på ett sådant här ställe när jag blir gammal och grå.
Jag kom nog i rättan tid, för det hade redan börjat landa rosa strössel på marken.
Perfekt ställe för bröllopsfotografering. Brudparet var så fint. I dammen simmade sköldpaddor och koifiskar omkring.
Nu vill jag åka till Japan, gärna på direkten.

Besök och månadsdag.

Här kommer ett inlägg om min drömmiga helg.
I lördags samlades ett stort gäng internationella studenter i en av Wiens finaste parker, det kan ha blivit en ny favoritplats för mig. Efter några timmar kom Sophia, Linnea och Louise och det var så himla fint att få träffa dem. Var helt pirrig i kroppen.
Vi gick runt lite i stan och jag visade några sevärdheter. På kvällen lagade vi middag och drack en massa billigt vin i lägenheten som de bodde i. När det blivit midnatt gick vi vidare, träffade mer folk och sjöng (läs: skrek) karaoke.
Nästa dag var vi bakis och trötta, men tog oss till Schönbrunn och köpte glass. Detta var årets pinnglasspremiär för mig.
Vi satte oss på gräset och njöt ett tag. Det var sommarvärme.
Efter ett tag blev vi hungriga och tog oss tillbaka in till stan. Denna kyrkan hade jag aldrig sett innan, kul att det fortfarande finns platser i Wien jag inte utforskat. Hittade dessutom ett magnoliaträd vars blommor precis slagit ut, magnolia kan vara min favoritblomma efter pion.
Vi köpte pizza och satte oss i en annan park. Är inte detta det ultimata bakishänget?
Igår var det tjejernas sista dag här och jag var dessvärre tvungen att gå till skolan. Vi hann i alla fall ta en fika på en uteservering och säga hejdå ordentligt. Det var härligt att få hänga med folk som känner mig väl och som är lika mig och bara prata ikapp om allt. Från och med den här helgen kommer jag att få besök med jämna mellanrum under den resterande tiden här, det känns bra. Igår var det dessutom min och Wiens två-månaders-dag! Detta innebär att ungefär halva tiden har gått.

Sommarvärme.

Igår var det 23 grader ute (!!!?!??) och vi kände att det enda rätta var att ha picknick i en park. Här är Millie, Klara, Claire, Martjan och olika sorters picknicksnacks.
Jag invigde mina nya byxor och satt i t-shirt tills solen hade gått ned.
Alltså hur fin picknickplats??
Här är även jag, lite Karim, lite den andra Emma och Leslie med på bild. Jag hoppas på fler parkhäng i sommarvärme framöver.

Här kommer en lista.

Hur ser din skrivbordsbild ut?

Det kanske inte är den mest smickrande bilden, men det är en bild på mig och mitt gäng (på stammiscafét) och den gör mig glad. Saknar dessa personer.
 

Det tråkigaste som hänt dig i år.
Det tråkigaste som hänt var när jag var tvungen att säga hejdå till alla innan jag åkte till Wien.

 

Det bästa som hänt i år.
Att jag åkte till Wien. Efter ca en månad här kände jag "Livet är fan bra nu", vet inte när jag var såhär bekymmerslös senast. 

 

Tre senaste sms.
Eftersom jag i princip aldrig smsar här, så tar vi messenger-meddelanden.
— "Haha tack för tipsen! :) Som det ser ut nu kommer vi på lördag eftermiddag men hör av mig när jag vet mer exakt såklart! :)" från Sophia.
— "Små små jelly beans på tassarna <3" från Joel.
— "Woop! (dansande tjej-emoji)" från Sanna.

 

Nuvarande beroende:
Jordnötssmör, godnatt-meddelanden, kokosyoghurt, musik som får vårkänslorna att spritta i kroppen + The Conference of the Birds med *Shels.

 

Ett jobb du aldrig kan ha.
Hmm... Ett jobb där jag skadar djur eller människor, såklart.

 

Något du inte gillar hos andra.
Folk som måste hävda sig eller göra sig till, folk som är trångsynta, folk som kör över andra.

 

En dålig sida med dig själv.
Jag är relativt dålig på att ta tag i saker (saker som känns jobbiga eller tråkiga).

 

En maträtt du är sugen på just nu.
Quesadillas, men det ska jag laga ikväll! Är sugen på summer rolls också, för det har jag aldrig testat men velat testa länge nu.

 

Helgplaner?
Imorgon kommer Sophia, Louise och Linnea hit och jag är så pepp att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Vi ska turista, hänga i parker (om vädret fortsätter vara så fint som det varit) och gå ut och dricka öl.


RSS 2.0