Januari.

Jag tänkte starta en ny grej här på bloggen, nämligen att resumera månaden som gått genom att fylla i en liten månadens-lista. Det blir ett bra sätt för mig att hålla bloggen vid liv och att se tillbaka på vad jag gjort under månaderna som går.

Månadens bästa: Att starta det nya året med fyra väldigt bra personer, att jag blev klar med kursen på Göteborgs Universitet och Eriks överraskningsfest.
Månadens sämsta: Ångesten inför den sista hemtentan och att jag var med om en bilkrock. Det gick ju bra, men det är inget jag vill vara med om igen.
Månadens låt: Entertainment med Phoenix och Ragged Wood med Fleet Foxes.
Månadens film: Magnolia (min sista hemtenta handlade om den) och Frost. Frost hade en lite konstig story tycker jag, men den var rolig, hade bra sensmoral och var bra gjord. Helt klart sevärd!
Månadens bästa köp
: Jag köpte en tröja som egentligen skulle kosta 250 på Weekday men som nu på rea kostade 60, rätt bra köp måste jag säga. Och godiset jag köpte idag!


godis.

Jag har bestämt mig för att februari ska bli en godisfri månad för mig (ska inte äta bullar, kakor, godis, läsk, chips och dylikt) Anledningen till det är att jag tror att de flesta av oss konsumerar onödigt mycket godis och sötsaker, för att jag vill vara hälsosam och för att det kommer bli en stor utmaning för mig. Jag har märkt att jag mår så mycket bättre på flera olika vis om jag bara äter nyttigt, och vill därför försöka göra det. Men eftersom jag är en godisgris och det är sista dagen i januari, ska jag äta en massa godis idag. Sedan ska jag ta farväl av det och vara utan det i en månad. Men jag kommer klara det. Jag ska klara det.
 
Min farmor är bortrest nu (jag är så avundsjuk) så jag har fått låna hennes lägenhet i några dagar. Lämpligt att hon bor ovanför en godisaffär.
 

systerfika.

Idag hade varken jag eller min syster några planer, så vi åkte in till Göteborg och kikade i affärer och fikade scones på Fröken Olsson. Jag älskar Fröken Olssons scones, de bästa café-sconesen jag ätit i alla fall! Ska testa deras afternoon tea-buffé eller deras frukost-buffé någon gång har jag bestämt.
 

morotsplättar.

Idag när jag sovit ut och promenerat med hunden skrek min mage efter mat och jag bestämde mig för att göra morotsplättar till frukost/brunch! De var enkla att göra, goda och mättande. En av fördelarna med att gå hemma utan jobb eller plugg är att man kan lyxa till det med en god brunch vilken dag i veckan som helst.
 

It's not going to stop, 'Til you wise up.

En till bunt av foton från en promenad i snön. Idag fick jag pölsa mig fram genom snön, vilket var jobbigt men härligt på samma gång. Har ju längtat efter denna snön rätt länge, måste se till att uppskatta den nu. Nu ska jag fixa disken och sen tänker jag krypa ner i sängen och börja kolla på en ny serie. Såg klart på Weeds häromdagen,så nu är det dags för något nytt. Weeds är inte en av mina favoritserier, men jag fastnade vid den, fick en liten crush på Silas i mitten av den och var tvungen att se hur det slutade. Det var allt för denna gången!
 

en morgonpromenad och en frukost.

Hej! Det här med att blogga går ju sådär... Jag gör inte så mycket på dagarna nu (har nyss avslutat filmvetenskapskursen) och känner att jag inte har så mycket att skriva om eller att fota. Men nu tänker jag att bloggandet kanske kan göra dessa händelselösa dagar lite roligare ändå. 
 
Idag när jag vaknade och med trötta ögon tittade mot fönstret, såg jag några solstrålar leta sig in i rummet genom persiennerna. Ganska direkt bestämde jag mig för att ta vara på solen genom att klä på mig och gå en promenad med hunden (har blivit en ganska flitig hund-promenerare). Disa älskar kylan och snön och det är så härligt att se henne så glad och sprallig som hon är nu på vintern. När jag kom hem, frusen men nöjd, gjorde jag en favoritfrukost. Bra start på dagen.
 

ett nyårsfirande.

Gott nytt år!!
På nyårsafton plockade jag upp Lisa, Linnea, Sara och Erik och körde till Borås. Vi hade nämligen fått lov att låna min systers lägenhet där att fira nyår i!
Vi hjälptes åt att laga en trerätters middag.
Förrätt!
Varmrätt!
Och Linneas goda fina bål!
Vi åt, drack, pratade och spelade spel och klockan närmade sig 00.00 med stormkliv. Tråkigt nog tog jag ingen bild på vår fina utsikt, lägenheten ligger på översta våningen med utsikt över hela Borås, så ni kan ju tänka er hur fint det var. Vi ställde oss på balkongen, klockan slog tolv, vi korkade upp champagnen, skrek "Gott nytt år!!", skålade och kramades. Och så var det 2014.
Idag var vi trötta och gick upp sent, åt frukost, städade och slappade framför Kalle och Chokladfabriken. Sedan tog vi vårt pick och pack och åkte hem igen. Det nya året kunde nog inte invigts bättre faktiskt. 2014 känns som ett år av möjligheter. Jag har ingen aning om vad jag kommer få vara med om, har inga planer över huvudtaget. Det är läskigt och spännande på samma gång. 
 

RSS 2.0