vänner, skräckfilmer och skolkataloger.

Igår till idag var jag med mina två favoritvänner, Lisa och Frida. De var här för skräckfilmskväll och sleepover. Det är lätt hänt att vi sysselsätter oss med att kolla i gamla skolkataloger också, hehe (se bilden). Nu är mitt golv fritt från madrasser och jag ska plugga historia tills Simon kommer hit.

jag var ingen, du var aprilhimlen.

I onsdags åt jag och Simon på restaurang för att fira lite, det var väldigt mysigt och himla gott. 
 
I övrigt rullar vardagen på. Jag är i skolan och när jag kommer hem myser jag ner mig i sängen och tänker att jag gör alla måsten senare. Nu har det dock blivit höstlov, vilket jag verkligen behöver. Men olyckligtvis måste jag lägga mig tidigt ikväll och gå upp tidigt imorgon för att göra högskoleprovet. Önska mig lycka till!
 

ettochetthalvtårsdagen.

Idag har jag och Simon varit tillsammans i 1,5 år. Allt började den där kvällen i april när vi kysstes första gången och vi senare på natten gick hand i hand mot tåget och han frågade med skämtsam ton "Emma, har jag chans på dig nu?". Vi kastade oss in i ett förhållande, och se hur bra det blev. Han betyder så otroligt mycket för mig, mer än han antagligen förstår. Jag är så glad att han kallade mig "finemma" i det första smset han skickade till mig, att han satte sig tätt intill mig vid bryggan första gången vi umgicks utanför skolan, att han kysste mig när vi satt där på hans säng den där kvällen, att vi står här idag med ett 1,5 år långt förhållande tillsammans.

en seg söndag i oktober.

Igår var jag i Göteborg för shopping och fika med min syster, och jag fick med mig en fin svart klänning hem. Jag kunde inte låta bli att fota detta fina tak av gula löv när vi skyndade fram mellan affärerna i duggregn. Idag har jag varit med Simon och bara tagit det lugnt. Åt sen frukost (som alltid när vi sovit tillsammans), låg/satt/brottades planlöst i sängen, gick en promenad till Ica i solskenet, drack kaffe, spelade tv-spel/läste historia, åt hemmalagad pizza, kollade på tv och drack kaffe och pussades hejdå. En typisk söndag helt enkelt. Och jag är fortfarande lika förskyld.

Besvikelse och fina klänningar.

Jag har nog aldrig någonsin varit så besviken på mig själv vad gäller ett provresultat, som när vi fick tillbaka matteproven idag. Självförtroendet inom skolan och studierna sjönk en hel del. Aldrig tidigare har jag fått ett ig på ett prov eller ett arbete, så det här kändes som ett riktigt bakslag. Ville av någon anledning dela med mig av detta. Jag vill också berätta att humöret steg en aning när jag provade balklänningar (ute i väldigt god tid!) och faktiskt hittade en jag tyckte om, och dessutom en väldigt mysig halsduk som utan tvivel fick hänga med hem. Nu är det helg och jag ska vara så positiv jag kan!
Det fick bli ett litet collage av fina bilder som gör mitt hjärta lite varmare.

förkylning.

Lite telefonbilder tagna de senaste dagarna.
Hej vänner! Inatt sov jag bredvid Simon, vilket var väldigt efterlängtat. Jag stannade där hela dagen eftersom jag åkt på en förskylning och inte orkade ta mig till skolan. Det är inte varje onsdag man får sova till 13.00 bredvid en person man tycker väldigt mycket om! Nu ska jag försöka beställa studentmössa (kan inte förstå att studenten är såpass nära) och sen ska jag mysa i sängen hela kvällen!

äpplen, höstpromenad & kalasfika.


Denna helgen har spenderats i Tibro, där mina morföräldrar bor. Mamma och pappa plockade hela två kassar med mormors fina äpplen som vi sedan fick med oss hem. Jag, mamma och mormor promenerade runt ån och jag fotade en del. På söndagen var det kalas för morfar som fyllde år. Vi åt hans favoriträtt med äppelpaj av hemodlade äpplen till efterrätt.

minusgrader.

Imorse var det minusgrader ute. Mina utandningar blev rök och det knastrade av frost under skorna. Det var så härligt att känna kylan bita i kinderna samtidigt som solens strålar försökte värma. Det finns allt något fint med de första frostiga mornarna i oktober.

om saknad och glädje.

En bild på min kille, för att jag saknar honom. Jag vill bara ha honom här. Jag vill att han ska ligga bredvid mig i sängen och slökolla på en serie med mig.

Idag har jag varit förvånandsvärt glad, vet inte var energin och glädjen kom från.. Men jag uppskattade det verkligen. Nu ligger jag i sängen och vilar och värmer mig och lyssnar på Urban Cone. Och saknar Simon. 

vardagen i oktober.

En bild på gårdagens mumsiga mellanmål och ännu en bild på höstlöv. När man kommer hem från skolan en kall och ruggig dag, är det så otroligt uppskattat att få krypa upp i soffan och fylla på med energi i form av ett gott mellanmål. Och nu på hösten är clementinen min absoluta favoritfrukt, känns bra att få i sig lite vitaminer nu när mörkret kommit och så är det himlans gott också. Nog pratat om mat! Nu har jag gjort klart och lämnat in religionsinlämningen och matteprovet är avklarat, så otroligt skönt att det är gjort! Nu kan jag kanske få mig en god natts sömn, utan någon ångest eller stress.

helgen.

I lördags åkte jag och min Simon in till Göteborg och åt amerikansk brunch. Det var så fint inne i stan, vi kunde promenerat omkring där hela dagen och bara insupa solen, den blåa himlen, de höstklädda människorna och löven på marken. Men tyvärr var vi tvugna att bege oss hemåt för att ägna oss åt studierna. Jag har en så otrolig jäkla pluggångest nu, vill bara att den kommande veckan ska vara över...
Idag har jag tränat och nu ligger jag på sängen alldeles trött i kroppen och lyssnar på The Smiths och samlar kraft för att åter igen ta tag i plugget. En god middag med äppelpaj till efterrätt och en bra film ikväll får bli min belöning.

den femte oktober.

Denna dagen började med en puss på en killes kind och lite smygande och tassande för att inte väcka honom. Efter en kort promenad med hunden i solskenet drog jag till frisören och fräschade till håret. Gick därefter och köpte färskt bröd och valde att gå hem igen, istället för att ta bussen. När jag kom hem gjorde jag iordning en sen frukost och väckte honom med mera pussar. Efter att ha ätit brödet jag köpte och druckit juice, te och kaffe i ett par timmar gick vi en väldigt blöt långpromenad med hunden, fascinerades ännu en gång av de fina höstlöven. Nu sitter han på sängen och sjunger och spelar gitarr, medan jag ska ta tag i plugg som måste göras. 

kanelbullens dag.

Igår gjorde jag soppa och bakade bröd att ha till, och idag har jag bakat bullar (känner mig så duktig) Idag är det ju kanelbullens dag, och vad är en kanelbullensdag utan hemmagjorda kanelbullar liksom? Jag testade en ny variant av bullar idag (se översta bilden) Man gör en vanlig bulldeg, men istället för att tillaga bullarna i ugnen, lägger man dem i ett våffeljärn. Det blev faktiskt rätt gott, dock råkade jag bränna dem lite. Självklart gjorde jag den traditionella varianten också, det är ett måste på denna speciella dag.

70 och 80.

I år fyller min skola 40 år, vilket har firats hela denna veckan. Varje dag har det varit ett decennie som tema, igår var det till exempel 80-tal och idag var det 70-tal. På bilderna kan ni se hur jag (och två av mina kompisar) såg ut! Kul grej!

tidig oktober.

Nu är hösten här på riktigt. Löven ändrar färg för varje dag och allt fler faller mot marken, så fint. När jag är utomhus får jag ibland små lyckorus, bara för att det är så vackert och friskt ute. Jag vill inte att det gråa, kalla ska komma än. Låt hösten vara ett tag till. Låt löven falla sakta, sakta.

måndag morgon.

Idag gick jag upp vid 06.00 och gjorde mig i ordning för skolan, strax innan jag skulle bege mig mot bussen fick jag reda på att jag inte behövde gå på första lektionen. Detta innebär att jag istället börjar 12.10, på grund av en lång håltimma. SÅ, nu ligger jag här i sängen, påklädd och sminkad, och lyssnar på morgonpasset i P3 och funderar över vad jag ska göra med all tid. Läsa ut min bok, plöja igenom en massa avsnitt av t.ex. Awkward, strunta i att jag redan gjort mig i ordning och sova lite till? Så frurtrerande att sitta här med vetskapen om att jag kunde sovit ungefär 4 timmar mer än jag gjort.

RSS 2.0