sedan hemkomsten.

Jag jobbar för fullt på att komma ikapp livet här hemma i Sverige igen. Trots att jag är ledig och inte har mycket för mig egentligen,så har det tagit lite tid att komma in i hemma-rytmen. Jag har inte fotat mycket alls sen jag kom hem, men jag tänkte göra ett inlägg i text om vad jag gjort de senaste dagarna.
 
Jag har plockat rabarber i trädgården och gjort rabarberkaka. Jag har varit på Henriksberg där det var Håkan Hellström-kväll och druckit en drink vid namn Kär i en ängel. Jag har badat naken i en ödslig stillsam sjö med Simon, vi kände oss fria. Jag har sjungit för min syster som fyllde 21, samt haft lite kalas för henne. Jag har tagit tag i mitt liv och sprungit för första gången på nästan 2 veckor.
 
Det är ungefär allt jag har gjort. Ikväll ska jag hem till Lisa och äta middag och ha lite sleepover. Hejdå!

Mallorca.

Utsikten från vår takterrass. Vi bodde i Palma i en lägenhet som vi hyrt av mammas väninna.
Första dagen hyrde vi cyklar och cyklade längs med hela strandpromenaden.
En fin gammal stad, Valdemossa, som vi besökte en dag.
 
En middag på takterrassen...
...med en sol som sakta sänkte sig ned bakom bergen.
Stranden vi hängde mest på, vår favoritstrand.
Fin gammal spansk byggnad inne i Palma.
En dag åkte vi upp i bergen på norra Mallorca. Utsikten var otrolig!
En Emma högt över havet.
Och sista dagen blev det shopping inne på shoppingatorna i staden och vi tog oss en välbehövd glasspaus.
 
Vi har haft det jättebra på Mallorca och vi har njutit fullt ut av värmen och ledigheten. Det var skönt att komma hem, men jag saknar medelhavsvärmen och medelhavet rätt mycket.
 

en tibrovistelse.

I fredags for som sagt jag och mamma till Tibro där mormor bor. På lördagen gick vi på slöjdmässan som annordnas en gång per år i en park i Hjo. Där kan man hitta nästan allt mellan himmel och jord, jag köpte en ring gjord av skaftet från en norsk silversked.
Efter att ha traskat runt bland diverse hantverk i några timmar köpte vi glass i hamnen och vilade benen. Jag kanske ser lite missnöjd ut, men det var jag verkligen inte!
Idag åkte jag och mamma hem igen och på vägen stannade vi för att plocka småtomater. Vi stannar där ibland efter ett besök i Tibro, Man får gå in i stora växthus och plocka hur mycket tomater man vill, väga dem och sedan lägga dit pengar för det man plockat på sig. Vi blev ungefär 2 kilo tomater rikare.
 
 
 

en dag mitt i sommaren.

Efter att ha legat ett par timmar på gräsmattan i den stekande solen, mötte jag upp mamma för lite kvällssol vid havet och ett dopp. Det var galet kallt i vattnet idag, men så uppfriskande! På vägen hem köpte vi thai-mat som vi sedan åt framför Ernst och hans orangeri. Därefter tog jag en kvällspromenad med hunden. Solen var stor och röd/orange och jag plockade lila blommor vid sidan om grusvägen. Det var min torsdag! Imorgon åker jag och mamma till Tibro för att gå på den årliga hantverksmässan med mormor!
 

sött och salt.

I måndags åkte jag och Simon till sjön igen, denna gången tillsammans med pappa, lillebror och farmor. Lyckades även få med kameran denna gången. 
Framåt eftermiddagen åkte vi hem till Simons farmor i Tjuvkil och stannade där till sent på tisdagen. Vi solade, badade, lekte med hans kusinbarn på två år, kastade stenar i vattnet, såg en fantastisk solnedgång och bara kopplade av. Äntligen har jag fått njuta av sol och bad, som jag har längtat!
 
 
 

ute på havet.

Hej! Idag åkte jag, Simon, Rickard, Amanda och Lukas ut med Rickards och Lukas familjs båt. Vi solade, grillade och badade, och det var så himla härligt att komma ut på havet lite. Vi har inte åkt ut med vår egna båt än, vilket mest beror på vädret, men jag hoppas att vi kommer kunna göra det flera gånger framöver i sommar! Imorgon åker jag och Simon till hans farmor i Tjuvkil och nu ska jag äta rabarberpaj!
 

Lite sommar.

De senaste dagarna har rullat på med en väldig fart! I onsdags fikade jag med Lisa och Frida. Jag och Lisa fixade även biljetter till Känn ingen sorg (!!!) som har förhandsvisning den 16 juli. Dagen efter åkte jag med Simon på jakt efter en bas till honom och igår hängde jag med en drös av tjejer. Vi gick först till ett café och drack kaffe och sedan till en bar och drack öl. Känns så bra att umgås, skratta och prata med dem!
Idag åkte jag och Simon till Skärsjön för ett dopp. det var faktiskt årets första dopp för mig. Simon har pratat om att ta med mig till Skärsjön i ca. 2 år, och nu bestämde vi oss äntligen för att åka dit. Jag häpnades över hur fin sjön var. Den är helt död pga dess surhet, vilket gör att det är helt klart. Vattnet var helt blå-turkost och man kunde se botten trots att det var flera meter djupt! Den enda sjön jag njutit av att bada i. På vägen hem åkte vi bland gula fält och jag utbrast "åh vad fint det är!". Det är inte varje dag jag ser dessa vackra fält, så Simon knäppte ett par bilder åt mig.
Äntligen har sommarkänslorna kommit tillbaka och jag känner att det finns ett hopp för denna årstiden trots allt!
 

lite allmänt.

Bjuder på en bild på mitt osminkade, nyduschade jag.

Äntligen kan jag peppa mig själv såpass mycket att jag lyckas ge mig ut på joggingturer ca. 2 ggr i veckan. Är faktiskt jäkligt stolt och måste bara få dela med mig av detta. Och även fast jag somnade tidigt imorse med en massa jobbiga tankar snurrandes i huvudet och vaknade alldeles för sent idag, mår jag bra. Jag ska lägga mig och läsa ut min bok och lyssna på låtar jag inte hört förut för att hålla peppen och humöret uppe. Tack och hej!
 

RSS 2.0