nu börjar höstterminen.

Igår gick jag på en informationsträff på Göteborgs Universitet, med Lisa och Ella som, liksom jag, ska läsa där. Jag ska läsa en kurs, filmvetenskap, och jag tror att det kommer bli spännande! Efter att ha suttit och lyssnat på olika personer som pratade om diverse olika universitets-relaterade saker i ca. 2 timmar, gick vi till ett café och åt lunch. När Ella gått anslöt Linnea och vår lunch övergick till en fika. Vi räknade ut att vi suttit på cafét i mer än 4 timmar och begav oss hemåt. Jag blev så peppad på att plugga, umgås och vistas i Göteborg minst 2 gånger i veckan. Det känns så bra just nu! 
 

hallongrottor.

Idag bestämde jag mig för att göra hallongrottor! Sagt och gjort, hallongrottor blev det. Och goda blev de.Kände mig så duktig när jag stod i köket och bakade medans tvätten jag satt på skulle bli klar.
 
Igår rensade jag mitt rum och möblerade om. Jag hittade en massa gamla grejer som jag glömt att jag har, sorterade saker och slängde ut allt onödigt. Så himla skönt att rensa och få lite ordning på saker och ting. Och att möblera om kändes som en lagom stor förändring i mitt rätt så enformiga liv.
 
Nu ska jag äta en hallongrotta till och dricka upp den sista saften! Hejdå!
 

en cykeltur.

 
Idag mötte jag upp Lisa och tillsammans cyklade vi till "vårt" ställe. Det finns en väg nära där hon bor som leder en rätt ut på landet. Vi konstaterade att det är rätt fint att ha så nära till åkrar, ladugårdar och charmiga små röda stugor. När vi cyklat ett tag slog vi oss ned på en liten träbro över en bäck och jag dukade fram kex, bullar och saft. Där satt vi i solen och fikade och pratade om diverse olika saker. Ett bra bestyr en sensommardag.
 
 

om ett par varma dagar.

Jag har varit så dålig på kamerafronten det senaste, så jag har tyvärr inga färska bilder att bjuda på. Men jag är sugen på att blogga, så jag skriver några rader och lägger upp en bild från förra sommaren.
 
Fredagen var en jobbig dag och natten till lördagen var en jobbig natt, men dagen som kom sen blev bättre. Då promenerade jag och Simon till Ica och köpte jordgubbar och melonbitar och satte oss sedan vid ån i solen. Det var en fin dag. Och igår åkte jag, Simon, min lillebror och mina föräldrar ut med vår båt. Vi hade tänkt bada, men det var bara lillebror som hoppade i, det var lite för kallt och blåsigt tyckte jag. Såhär tar jag vara på de få sommardagarna vi har kvar. Just nu längtar jag till hösten, men jag vet att jag kommer sakna dessa varma ljusa dagar när mörkret och kylan väl är här.

20-08-2013.

Fotade min frukost idag, för första gången på länge. Vet inte varför egentligen... Kanske bara för att jag älskar frukost och mitt porslin? Jag har blivit jättelat på sistone och lyckas sällan komma upp ur sängen innan 12.00, men så blir kanske lätt när när man är arbetslös och inte börjat skolan... Får försöka få ordning på det där snart!
Lite senare idag fikade jag med Lisa, Linnea, Ella, Sara, Malin, Sofia och Erik. Jag åt en jättegod, men otroligt mastig, hallonmousse-tårta! Efter att ha fikat några timmar sa vi hejdå till Malin (en sista gång innan hon åker) och Sara och åkte till Erikshjälpen. Det blev en knäpp biltur dit med en person för mycket i bilen och en förare med diebetes och lågt blodsocker, men det gick bra! Vissa saker är så himla bra nu, och vissa är rätt jobbiga. Men jag är positiv ändå. Positiv inför hösten och allt som hör den till.
 

Göteborgs skärgård och hejdå-fest.

Igår åkte min familj, min farmor och min farbrors familj ut med båten Walona till Vinga. Det var som en försenad födelsedagspresent till farmor som fyllt 70.
På vägen ut till ön åt vi räkbuffé!

Väl framme på ön gick vi med guide upp till fyren. Och så gick vi i den långa spiraltrappan upp till toppen av fyren.
Utsikten!
Ville väldigt gärna ha med denna bilden med för den är så kul! Man klättrade upp för stegen (till höger om min syster) för att komma upp på "taket" på fyren, och när man stod där vid stegen blåste det väldigt starka vindar underifrån. Att ha kjol på sig visade sig vara ett dåligt val.
 
När vi kommit i land åkte jag direkt hem till Malin där det var avskedsfest. Malin ska flytta till England snart och samlade en massa folk hemma hos sig för att ha riktigt kul och trevligt tillsammans med sina vänner en sista gång innan hon lämnar landet. Idag är jag otroligt seg och trött, men vad gör det när dagens enda plan är att gå på bio?
 
 

en lista.

Var är din mobiltelefon?
Den ligger bredvid mig i sängen.
Var är din andra hälft?
Simon, han är hos en kompis.
Ditt hår:
Utsläppt. Mellanlångt och ljusbrunt typ.
Ditt humör:
Är rätt nere om jag ska vara ärlig. 
Dagens planer:
Att åka till Göteborg med Lisa och köpa några grejer, samt eventuellt gå på en fest.
Vad är det bästa du vet?
Att vara glad och nöjd med tillvaron.
Vilken är din favoritaffär?
Har nog ingen favorit direkt... Monki och HM kanske... Och Topshop!
Hur har din sommar varit?
Helt okej bra. Skulle gått på festival, men den blev ju inställd. Men jag har varit på Mallorca och umgåtts med människor jag tycker om, så jag är rätt nöjd ändå.
Älskar du någon?
Ja, det finns flera personer jag älskar.
Vilken är din favoritfärg?
Jag har tråkigt nog ingen favoritfärg... 
När skrattade du senast?
Vet inte... Skrattade antagligen med Lisa idag, men kan inte komma på åt vad.
När grät du senast?
Igår.
 

En tisdagsdejt.

Igår åkte jag och Simon in till Göteborg där kulturkalaset var i full gång. Vi kollade på bandet Maddox Street (ett par vänner till Simon spelar i det bandet) som spelade i Bältespännarparken. De var jätteduktiga! Sedan gick jag och Simon och köpte sushi, och det var den godaste sushin jag ätit! Jag har inte varit jätteförtjust i sushi tidigare, men den här njöt jag av! Därefter letade vi nya kläder till honom och åkte sedan hem till mig och hade filmmys. Ikväll åker jag till kulturkalaset igen, men denna gången med mina vänner. Ha det!
 
 

awkward.

Idag är en ligga-i-sängen-och-tycka-synd-om-sig-själv-dag. För att inte smälla i dörrar, snäsa åt folk jag egentligen tycker om, fälla tårar utan anledning och diverse andra saker som hör till, så började jag kolla på Awkward säsong 3! En lagom bra serie att kolla på när man inte orkar med nåt och bara väntar på att pojkvännen ska komma och hålla om en lite.
 

shopping och jobbsök.

Eftersom kameran nästan aldrig får hänga med längre, så blir det en del bilder på mig själv framför datorn istället.
 
Idag har jag varit på stan med Lisa på jakt efter ett festligt plagg, kom istället hem med tre olika nagellack och en stickad tröja som det var 70 % rabatt på. Just nu sitter jag vid köksbordet och söker jobb. Varför ska det vara så svårt för en person i min ålder utan erfarenheter och kontakter att få ett jobb? Jag vill så hemskt gärna jobba ju. Får hoppas att det blir något med det jobbet jag sökt nu, skulle ge ifrån mig glädjerop i flera dagar om det skulle bli så. I övrigt kommer jag förmodligen spendera resten av dagen i soffan, alternativt sängen, och inte göra något.
Eller jo, jag kommer hålla tummarna för att någon ska höra av sig och be mig komma och jobba hos dem.
 

nöjd tjej.

Idag har jag på mig min blommiga magtröja. Jag tycker att det är jättefint med magtröjor, men jag har inte vågat ha på mig det själv. Men idag har jag det och jag känner mig fin. Jag har dessutom sprungit idag, gjorde det direkt när jag gick upp innan frukosten, vilket är en väldigt skön start på dagen faktiskt. Så man kan väl säga att mitt självförtroende är lite stärkt idag. Mitt rum är väldigt städat också, vilket gör mig ännu mer nöjd! Lite senare kommer mormor, morbror och hans sambo hit för att stanna ett par dagar och fira mormors födelsedag på måndag. Hej så länge!
 
Update: Insåg precis att jag har den tröjan på bilden i förra inlägget. Jag hade på mig den en stund igår, men bytte kläder när jag skulle ut, så det räknas inte.

sommarnatt.

Igår hängde jag med Lisa, Ella, Linnea och Erik i slottsskogen. Vi grillade, pratade ikapp och njöt av sommarnatten. Idag ska jag träffa några av dessa människor + några till på ett café. Jag är så glad att jag lärt känna dessa personer, det är nog först nu som jag riktigt inser det. Nu ska jag städa mitt rum! Tack och hej!
 

23:00.

En bild på mig (med läskig blick...) och en bild på dagens middag (att ha en pojkvän vars pappa är kock alltså!)

Sitter i skrivande stund i sängen och äter kladdkaka medan jag slänger ett öga på Benjamin Buttons Otroliga Liv då och då. Sa tidigare idag hejdå till Simon som ska fara till Stockholm över helgen för en spelning med sina bandmedlemmar i Memfis. Är otroligt avundsjuk, en Stockholms-visit hade suttit fint nu. Dock har min stackars pojkvän gått och blivit sjuk, men jag hoppas att spelningen går bra och att jag, mot all förmodan, klarar mig undan feber.
 
Jag hade laddat upp med böcker som jag kan spendera sömnlösa kvällar/nätter med nu när han är borta, men märkte nyss att min sänglampa är trasig och att mina glasögon är kvar hemma hos honom. Något försöker nog säga mig att jag inte borde läsa de där böckerna... Så jag får väl ta och hitta en serie att sysselsätta mig med istället.
 
Imorgon ska jag i alla fall återse några efterlängtade personer, vilket jag tror kommer bli superbra! Hejdå!
 

RSS 2.0