julkänslor.

 
Idag lyssnade jag, Lisa, Michaela och Linnea på julmusik på skolans gym och när vi gick därifrån snöade det. Ja, det snöade. Ytters få och väldigt små snöflingor, men det räknas ändå. Och julkänslan blev ännu starkare när jag, Lisa, Sofia och Simon gick bland juliga stånd och i affärer med julklappstankar i huvudena. Dessutom åt jag franska pepparkakor och drack chai-te hos Simon sedan. När vi satt där i skenet av det tända ljuset med varsin pepparkaka i handen och såg julbelysnigen lysa upp mörkret utanför fönstret medan hans mamma plockade fram julpynt, insåg jag att julen faktiskt snart är här. Jag har inte känt den där julkänslan förän nu. 
 
 

äntligen.

Jag har en ljusslinga på mitt rum. Det var på tiden.

28-11-2012.

Idag har jag fokuserat på bra saker och mått mycket bättre. Jag har lyssnat på peppande musik, ändrat min frisyr lite, promenerat, städat mitt rum, läst, ätit clementin och fått lite plugg gjort. Jag är rätt nöjd med mig själv och den här dagen, om jag ska vara ärlig.

något som muntrar upp lite.

Något som muntrar upp lite en dålig dag som denna är några avsnitt av New Girl och en present från Frankrike i form av ett Eiffeltorn fyllt med choklad.
God kväll.

trötthet.

Idag är en sån där dag då allt känns lite extra jobbigt, när man går runt och är uttråkad, ensam, trött och är almänt nere. Jag vill bara att det ska bli december, att snön ska komma, att jag ska kunna umgås med de som gör mig glad, att jag ska kunna gå hemma och bara njuta av att inte ha några stora måsten. Men, jag vet att allt det där kommer, tids nog. 

En lista och en gammal bild på mig med långt hår och mittbena.

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Läste i "Kapitullera omedelbart eller dö"
RixFM eller P3?
P3, helt klart.
Vad har du druckit idag?
Apelsinuice, kolsyrat vatten, vanligt vatten och te.
Har du förändrats mycket det senaste året?
Inte så mycket tror jag... Jag känner mig äldre och lite mer vuxen faktiskt (kanske har att göra med körkortet och de 18 fyllda åren) 
Vad köpte du senast?
Det måste nog vara pepparkaksmuffinsen och kaffet i fredags...
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Vit.
Charterresa eller tågluff?
Tågluff! Är riktigt sugen på ett tågluffs-äventyr nu.
Vad är det för väder hos dig nu?
Jag har inte kollat ut på ett bra tag faktiskt.. Men jag skulle tro att det är väldigt mörkt och regnigt..
Din favoritfrukost?
Svår fråga faktiskt... Antingen en skål med flingor och mjölk, juice och en grov smörgås, eller en stor fet amerikansk frukost, alltså amerikanska pannkakor, scrambled eggs och bacon. Beror på hur hungrig jag är och vad jag är sugen på. Jag älskar när man dukar fram en massa olika grejer på frukostbordet, sitter länge och läser tidningen.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Nej. Jag tror att man kan falla lite för någon vid första ögonkastet, men kärlek är mycket starkare.
Drömmer du mardrömmar?
Nästan aldrig.
Favoritklädsel?
Vet inte om jag har någon favorit direkt... Något som inkluderar strumpbyxor.
Favoritlåt just nu?
Jag har nog ingen favorit där heller, jag är så dålig på att ha favoriter. 
Vad ser du om du tittar till vänster?
Mitt sängbord med en lampa, ett glas, en bok, en mobil, en penna och ett inramat foto på.
Vad ska du göra imorgon?
Gå till skolan, som vanligt, sluta 11.15 och kanske åka in till stan eller bara vara hemma och plugga.
Humör just nu?
Trött. Otroligt trött.
Kläder just nu?
Svarta mysbyxor, gosiga sockar och mammas gamla rosa/svarta jersey-tröja med tryck på.
Vad är viktigast för dig?
Min familj, Simon och mina närmsta vänner. Samt att känna mig nöjd med tillvaron, vilket jag gör allt för sällan. Drömmar och mål är också viktiga.
Kött eller vegetariskt?
Jag skulle nog aldrig kunna vara vegetarian, men jag uppmuntrar helt klart till att äta mycket vegetariskt. Jag skulle gärna äta mer vegetariskt än vad jag gör i dagsläget.
Föredrar du ditt rum stökigt eller välstädat?
Välstädat. Inte kliniskt rent, men städat.
Bästa konsertminnet?
Så svårt att välja ett... Men ´det måste nog vara antingen Håkan Hellström på Scandinavium, eller Håkan på Peace and Love, eller Kent i Göteborg i sommras... Eller kanske M83 i sommras, just för att det var sista konserten på Hultsfredsfestivalen och jag var bara så jävla glad.

saker jag vill göra nu.

Boka en resa till Österrike med min babe.
Lära mig spela piano.
Dekorera mitt rum med ljusslingor och ligga i sängen med en kopp julte och en bok.
Se snö falla.
Köpa nya kläder och känna mig fin.

kalasfika och grekisk restauang.

Igår var vi först på kalasfika hos min kusin som fyller 20, sedan åt jag, mamma och syster grekiskt. Nu när männen i familjen är bortresta, passar vi på att lyxa till det lite med ett restaurangbesök. Det var supergott och det fick mig att drömma mig tillbaka till de grekiska öarna och medelhavsvärmen...
 
Idag är det plugg och söndagsmiddag hos Simon som står på schemat. Egentligen skulle en springtur också stå med, men halsont satte stopp för det. 

23-11-2012.

Igår bakade jag och Simon en kladdkaka till kaffet, som jag tyvärr glömde fota innan den var halft uppäten. Man måste nästan lyxa till det såhär på vardagar ibland, för att orka med allt som måste orkas med.
 
Idag har jag skrivit nationellt prov i svenska, vilket jag hoppas gick bra. Sedan snackade jag och Lisa projektarbete, åt pepparkaksmuffins och skrattade en del. Ikväll blir det antagligen soffan och en trevlig film med mamma. Hejdå!

i läsväg.

 
Idag har jag börjat läsa "Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket".Jag tycker redan att den är fängslande, charmig och speciell. Jag skulle lätt kunna läsa ut hela boken på en gång. 

gud uppfinn nåt nytt som gör det lätt att hålla ut.

Dagens Emma i en smutsig spegel i hennes mörka, stökiga rum. Jag måste få dela med mig av ett par små klagomål angående min kamera; autofokusen på mitt objektiv har slutat att fungera och jag har ingen fjärrkontroll och kan alltså inte ta bilder utan att hålla i kameran. Men högst upp på min önskelista står ett nytt objektiv, får hoppas att tomten är snäll i år. 
 
I övrigt har jag gjort natukunskapsprov och klarat det galant, skönt! Sedan orkade inte kropp och huvud med, så jag åkte hem för att vila och ta igen lite.

21-11-2012

Idag har jag tränat som sig bör och därefter väntat i kylan på ett tåg som var sent och en buss som inte kom. Väl hemma var det bara till att börja plugga naturkunskap. Men med ett huvud som kokar och en kropp som fryser kändes det helt okej att ta en lång pluggpause för en kopp te och några skorpor framför Bonde Söker Fru med mamma. Nu ska jag läsa lite mer i den där förbaskade naturkunskapsboken, och sen får det bli sängen för min del. För visst är det så att sömn är den bästa medicinen?

scones en måndag.

Idag när jag kom hem från skolan bakade jag scones, gjorde te och tände ljus.Kände att jag behövde en mysfika, eller kanske bara känslan av att ha åstakommit något.Jag skäms nästan lite över att visa dessa halvkassa bilder i bloggen, men min systemkamera vill tyvärr inte samarbeta riktigt. Nu ska jag städa mitt rum för att hålla tankarna borta från jobbiga saker. Hejdå!

fredag, lördag, söndag.

Bild tagen från Simon.
I fredags var jag på bio, det var Breaking Dawn part 2 som gällde och jag måste säga att den var bättre än jag trott. 
I lördags var jag på mitt livs första zumba-pass och herregud vad svårt det var! Jag trodde att jag hade bra taktkänsla, men jag hade visst fel.
Igår var jag på middagsbjudning hos Simon och hans familj samt några släktingar. Det bjöds på förrätt, varmrätt och efterrätt med kaffe. Lyxigt med två föräldrar som jobbar med mat.

drömmar och smak av kanel.

Favoritmellanmålet just nu: en macka med till exempel ost och kalkon på, ett värmande te och honungsyoghurt med kanel och havrefras. Det är så himla gott att använda kanel som smaksättare nu när vintern närmar sig.
 
I övrigt är huvudet mest fyllt av drömmar om fina fotografier, hårfärger, en egen lägenhet precis så jag vill ha den, pianofingrar, resor och fina kläder. Jag vill så mycket just nu, men vet inte om jag har förutsättningarna och orken. Om ändå livet kunde vara lika enkelt som ett mumsigt mellanmål.

nu kan jag äntligen pusta ut. lite.

Nu är jag äntligen klar med historiainlämningen och jag har kommit igång med svenskatalet.Skönt! Nu ska jag krypa ner i sängen, som är nybäddad med mina favoritlakan, och inte göra någonting alls på hela kvällen. Jag känner att jag måste hinna ladda om lite innan en ny vecka med tråkigheter drar igång.

bara prat och tankar.

Hej på er! Igår var jag på kunskap -och framtidsmässan och insåg att jag kanske vill plugga utomlands i framtiden. Det kanske inte skulle vara en så dålig idé att flytta till Australien med hela familjen (och kanske pojkvännen?) och plugga något intressant där... En läskig, men samtidigt lockande tanke.
Jag kan också säga att jag nu skapat en ny tumblr, en som innehåller bilder i färg till skillnad från min andra. Och i och med denna har jag nu erkänt min förkärlek till rött hår och lugg, kjolar, fint porslin och mystiska/drömlika platser. 

i mörkret.

Idag var jag i skolan till fem och det var kolsvart ute när jag åkte hem. Väl hemma städade jag rummet och ställde in en lampa i det i brist på mysljus i höstmörkret. En middag och en kopp kaffe senare är det dags att plugga inför religionsprovet imorgon och efter det blir det New Girl.

längtan i tidig november.

Igår satt jag framför brasan och drack julte och åt pepparkakor och idag tog jag en bild på mig själv innan jag gick till skolan. När det är grått och ruggigt ute och halsen gör ont och skolan hänger tungt över mig, tycker jag faktiskt att det är mer än okej att smygstarta julen lite. Det är ju trots allt bara 47 dagar kvar till julafton, och jag är en av de personerna som tycker att julen är något av det bästa på året. Jag längtar jättemycket till att få sitta på mitt rum med en lussekatt att mumsa på och mysigt ljus från adventsstjärnan i fönstret samtidigt som jag lyssnar på julradio.se eller kollar på en typisk julfilm. Sånt längtar jag till nu.

min helg (utan bilder)

Jag har inte tagit några bilder att visa er den här helgen, så det får bli ett bildlöst inlägg.
I fredags vaknade jag hos Simon och åkte sedan in till Göteborg och åt amerikansk brunch med mamma, pappa och lillebror. Resten av dagen gick vi runt i olika affärer, och jag och mamma köpte en klänning som jag ska ha på studentbalen. Det var fredagen. Igår gjorde jag i princip ingenting förrän på kvällen då jag "firade" halloween med en massa folk. Nu ligger jag dötrött i sängen och kollar på Så mycket bättre. Tack och hej!

Lista.


Jag slänger in en sån här lista innan jag springer till bussen,

Nämn något som gjorde dig glad igår!
Att jag låg i famnen på min kille när jag vaknade, att jag träffade mina två bästa vänner, att jag fikade gott, att jag köpte en gosig tröja och en halloweenmask och att jag såg Gustav Norén och Björn Dixgård. Kunde inte nämna en sak.

Vad gjorde du kl 08 i morse?
Sov 

Vad gjorde du för 15 min sedan?
Packade gymväskan.

Det sista du sa högt?
"Varsågod"

Det senaste någon sa till dig:
"Då säger vi så. Hejdå"

Vad har du druckit idag?
Juice

Vad var det senaste du åt?
En macka.

Vad var det senaste du köpte?
Choklad och VitaminWell

Sover du tungt?
Hyfsat tror jag..

Drömmer du mardrömmar?
Ytterst sällan.

Vad ser du om du tittar till höger?
Historiaboken..

Vad gör dig glad just nu?
Lovet

Vad ska du göra härnäst?
Gå till bussen och åka till gymmet.

Kläder just nu?
Svarta byxor, svarta strumpor, underkläder och en grå tröja.

Är du kittlig?
Ganska, om man kittlar på rätt ställen haha.

Snarkar du?
Det händer väl, men inte så ofta tror jag..


infruset.

Igår gick jag och mina två följeslagare runt på stan i princip hela dagen. Vi letade halloween-utsyrslar i kaotiska maskeradaffärer och åkte sedan till Bengans för att se delar av Mando Diao uppträda och signera i samband med det nya albumet Infruset som släpptes igår. De är jätteduktiga och flera av Frödinge-låtarna är fina, men det är inte Mando Diao för mig. Jag tycker mycket mer om deras tidigare, helt egna låtar.

RSS 2.0