Mars.

Månadens bästa: Att jag har fått jobb och att vi har haft några riktigt fina vårdagar.
Månadens sämsta: Att mina gå-hemma-och-inte-göra-nåt-rutiner har rubbats haha, inga mer sena frukostar, inga långa hundpromenader och inte daglig träning.
Månadens låt: Vad det kallas med Navid Modiri och Gudarna, La Belle Epoque med Kent och Town called Malice med The Jam.
Månadens film: Catching Fire, jag har sett den två gånger denna månaden och jag gillar den rätt mycket faktiskt. Vill se den tredje filmen nununu!
Månadens bästa köp: Denna månaden har varit en snål-månad, så jag har knappt köpt något alls. Men jag köpte faktiskt ett par svarta byxor som jag tänkt köpa väldigt länge och som jag är nöjd med. 


en vårdag.

Idag mötte jag upp Simon och tillsammans köpte vi med oss sushi som vi sedan åt på en brygga vid ån. Solen sken och det var så härligt, och väldigt gott med sushi också. Nu ska jag äta naturgodis och kolla på New Girl i sängen. Imorgon är det måndag och en ny vecka med jobb ligger framför mig, men jag är rätt pepp på det mesta ändå!

en dag i jönköping.

Idag gick jag, mina föräldrar och min syster upp tidigt och åkte till Jönköping. Högskolan i Jönköping hade öppet hus idag, och eftersom jag eventuellt vill plugga där passade vi på att åka dit och kika! Vi fick info om skolan och om utbildningar och gick på en rundtur i skolan, den levde upp till mina förväntningar. Sedan gick vi runt på stan ett tag för att få en uppfattning om staden. Solen sken, folk satt ute och solade och jag fick mig en positiv upplevelse av det hela. Vi får se, kanske bär det av till Jönköping i höst!
 

jobb.

Titta så den växer! Den är rätt fin med sina små ljusgröna eklöv tycker jag. Kalla mig löjlig, men jag tycker verkligen att det här är en kul grej!
Över till något annat.
I tisdags började jag jobba och har nu jobbat 8-17 varje dag sedan dess. Jag kommer jobba en hel del framöver, vilket känns skitbra, men uppdateringen på bloggen kan komma att bli ännu sämre på grund av detta. Men jag lovar att skriva så fort jag har något att kul berätta om! Gokväll!

Vi dör, Längtar, Vilar, Skyndar på, Längtar ut.

Hej! Nu har det visst ekat tomt här igen... Tyvärr är mitt liv inte särskilt händelserikt just nu och jag har svårt för att finna inspiration till bloggande. Men nu kör vi på ett litet inlägg med några bilder från veckan som gått ur telefonen!
1. Häromdagen kollade jag på sista avsnittet av Freaks and Geeks och nu känns det tomt. Varför bara en säsong? Vad ska jag kolla på nu?
2. Ett av mina ekollon har sakta blivit till en liten planta! Det är faktiskt intressant att se hur det utvecklas, känner mig lite som en stolt mor.
1. Idag åt jag en väldigt fancy lunch efter att jag hade tränat. Not. Men gott var det! Älskar att göra stekt ägg eller omelett med persilja i. 2. Och igår gjorde jag vaniljhjärtan som inte riktigt blev som de skulle. Man skulle visst ha hjärtformade formar, det hade jag helt missat, men efter lite tålamod och pillande fick jag till några hjärtan ändå. Jag och mamma mumsade på varsitt till kaffet efter middagen förut.
 
 

frozen yoghurt.

Idag har jag promenerat i Göteborg med mamma. Till en början var det soligt och det kändes verkligen som vår, men ganska snart blev det tyvärr mulet och blåsigt. Efter ett tag stannade vi på Yoghurt Bar på Linnégatan för att testa deras frozen yoghurt. Det var såklart jättegott, men det var galet mycket folk där och det slår inte den frozen yoghurt vi åt i USA.
 

vecka 11.

Denna veckan har bara flugit förbi och jag inser nu att jag nästan inte bloggat något alls. De första dagarna hände inte mycket, på torsdag kom Lisa hit och vi fikade kaffe och chokladbollar och pratade om viktiga saker så som utbildningar, vad en ska rösta i riksdagsvalet och hur en ska bete sig på en arbetsintervju. På kvällen åt jag pizza och Sanna kom hit för ett helg-besök. På fredagen gick jag upp tidigt och åkte till sjukhuset för att ta bort stygn, sedan sprang jag en sväng och när jag kom hem igen åt jag brunch med Sanna. Sedan åkte jag med henne för att kolla på nya byxor och därefter spenderade jag ett par timmar på arbetsförmedlingen. På kvällen åt vi en god vegetarisk lasagne och det är vad jag gjort sen sist!
Ikväll ska jag träffa Sara, Lisa och Linnea och äta sushi. Tack och hej!
 
 

Alla för alla och en för en.

Jag heter Emma Olsson.
Jag är för tillfället rätt ledsen för att livet liksom står still. Jag vill jobba och resa, men står bara här och stampar.
Jag är bra på att hitta fina stunder i vardagen och att inte stressa för mycket.
Jag tycker inte om att täkna på vad det kommer bli av mig.
Jag är dålig på att säga ifrån.
Jag läser Livet efter dig av Jojo Moyes.
Jag gillar när jag har saker inplanerade, att ha saker att se fram emot.
Jag sjunger väldigt ofta.
Jag älskar att vakna bredvid och ha morgonmys någon jag tycker om, frukostar och sommarkvällar.
Jag är inte speciellt bra på att peppa mig själv och liksom finna motivation till vissa saker.
Jag föredrar serier framför filmer.
Jag tycker om att laga god mat och bjuda andra på den.
Jag är beroende av någon form av bekräftekse kanske? Jag vet inte...
Jag har på mig gråa mysbyxor och en ljusblå mjuk tröja.
Jag dricker alltid juice till frukost.
Jag lyssnar på Kents nya!
Jag blir arg på att så många har så skev syn på saker och ting.
Jag är rädd för att jag inte kommer få ett jobb och så småningom inte ha några pengar alls.
Jag önskar att vintern är borta och att våren kommer hålla i sig. Och att jag får ett jobb hehe.
Jag är pinsamt dålig på att lära mig skådisars namn haha.
Jag är uppväxt i lilla Lindome. 8 år i ett radhus och resten i villan jag bor i nu.

systerhäng och kvinnodagen.

Igår åkte jag som sagt hem till min syster, Sanna. Vi handlade och fixade sedan en taco-middag!
Lite senare mumsade vi naturgodis framför TVn tills vi blev illamående och ojade oss över våra otroligt mätta magar. Rätt värt det ändå.
Imorse åt vi en stor, sen frukost i ett soligt kök.
Och gick sedan runt på stan ett tag och åt bulle (jag) och scones (hon). Vi stötte på ett gäng demonstranter som spatserade runt i stan med syfte att krossa patriarkatet. Starkt gjort av dem tänkte jag och skämdes lite över att jag inte gjorde något liknande denna dag. Läste på Jennifer Strouds blogg (otroligt inspirerande tjej förövrigt) att kvinnor äger endast 1% av jordens tillgångar, gör i snitt 70% av arbetet i hemmet och, som de flesta vet, än idag tjänar märkbart mindre än män. Feminism är så himla viktigt, och idag, på den internationella kvinnodagen, borde vi kämpa lite extra hårt för jämställheten och glädjas över vad stark kämparglöd lett till än så länge. Jag är så himla glad över att jag har fått upp ögonen för jämställdhets-frågorna och insett vilket patriarkalt samhälle vi faktiskt lever i. Och jag beundrar verkligen aktivister som gör något för att förändra och inspirera, och som hela tiden kämpar för kvinnors rättigheter och för ett jämställt samhälle. Heja! 
Ikväll åkte jag hem igen och fixade hemmagjorda hamburgare med min familj. De blev så himmelskt goda! Jag har varit sugen på en ordentlig hamburgare ungefär så länge jag kan minnas, och nu fick jag äntligen en!

fredag.

Dagens frukost. Borde kanske försöka fota något annat än mat någon gång...

Nu ska jag strax bege mig hem till Sanna där det vankas fredagsmys och övernattning. Bra fredag!

Äta sova dö, som om hela världen vore loopad.

I helgen har jag: Ätit kladdkaka och en massa choklad (jag klarade mig igenom februari! Är så jäkla stolt över mig själv, fast det var faktiskt lättare än jag trodde), inte tränat något alls, sett Catching Fire (den var bra och spännande! Vill se tredje filmen nu!)
 
Idag har jag: Sprungit för första gången sedan december (i kvällssol och fågelkvitter dessutom, härligt), ätit avokadomackor och ägg med persilja, och lite mer choklad, sett ett dött rådjur och en gammal sandal med mossa på under en av hundpromenaderna, lagat en god tomatsoppa till mig och min familj.
Nu ska jag: Fixa en skål med fruktbitar och äta upp den framför New Girl.
 
En inblick i Emmas fantastiska liv.
 

RSS 2.0