Gula löv och humorshow.

När jag var ute och promenerade häromdagen kunde jag inte låta bli att knäppa bild efter bild på trädkronor med nästan lysande gula löv. Har så himla många bilder i den här stilen i arkivet på telefonen nu. I fredags avslutades kursen jag läst i några veckor. Det var en väldigt bra dag, med tanke på kursslutet, att studiebidraget kom, att solen sken och att det var fredag. På kvällen gick jag, Sanna och Sophia på Jesper Rönndahls show Bildbevis. Den var bra! Jesper är så gullig och rolig. Jag och Sophia nöjde oss dock inte där, vi tyckte att kursslutet skulle firas med en drink. Det blev varsin whiskey sour och sen blev vi trötta och nöjde oss för dagen. Dagen därpå firade vi mer ordentligt med utgång och idag är jag trött och seg och tillåter mig själv att äta fryspizza i sängen.

Sånt som får mig att älska hösten.

Trots att denna månaden började ca sämst för mig i år, så är detta min absoluta favorittid på året. Många har svårt att se det positiva med hösten, vilket är synd, så här kommer en lista på sånt som får mig att älska den.
  • Att vira gosiga halsdukar kring halsen.
  • Att dricka te. Jag får inte nog av mitt kanelte!
  • Frisk höstluft.
  • Långa promenader med knastrande löv under fötterna.
  • Halloween.
  • Det fina eftermiddagsljuset.
  • Att ta med ekollon in och se små skott växa fram ur dem.
  • Att äta diverse olika soppor.
  • Klädesplagg i senapsgult, smaragdgrönt, rostorange och vinrött.
  • Att sängen blir extra gosig när mornarna blir kallare.
  • Alla olika färger i naturen.
  • Att kolla på film när det är helt mörkt ute.
 
Bilder från tumblr.
 

Scream queens.

Här kommer ett tips! Jag har börjat kolla på serien Scream Queens. Det är en skräck/komediserie, vilket passar mig utmärkt nu. Såhär beskriver IMDb dess handling "On the twentieth anniversary of a 1995 sorority pledge which went wrong, a college campus is rattled by a series of murders.". Den är rätt så absurd ibland, men på ett bra sätt, och jag tycker att Emma Roberts spelar huvudrollen så bra.
 

en helg hemmahemma.

I fredags kom mamma och plockade upp mig och tillsammans åkte vi till mitt barndomshem där jag skulle spendera helgen. Vi lagade mat och myste framför tvn, jag hade sett fram emot en sådan fredagskväll.

På lördagen åkte jag med mamma och pappa till havet och promenerade lite med Disa medan de tog upp båten. Jag fyllde lungorna med frisk och höstig havsluft där vi gick på klipporna. På kvällen lagade jag soppa med Frida och sedan åkte vi in till Kungsbacka för att dricka öl och lyssna på en liten akustisk spelning.

På söndagen åkte jag till Göteborg för att spenderade pengar på fint smink och passade på att ta en fika med farmor. Efter en grillad middag på altanen (Wait what? Middag på altanen i oktober? Ja!) åkte jag tillbaka in till stan tillsammans med Sophia och Frida för att gå på The Vaccines på Pustervik. Jag är inte ett stort Vaccines-fan, men har ändå lyssnat på dem rätt länge så det var kul att se dem!
Jag hade egentligen tänkt åka tillbaka till Jönköping tidigt idag, men bestämde mig för att stanna kvar lite längre. Jag passade på att gå en skogspromenad med Disa i höstsolen och njuta av ledigheten innan jag framåt kvällen satte mig på en buss och åkte tillbaka till Jönköping. Det var skönt att vara hemma hos mamma och pappa såpass många dagar och fint att få hänga så mycket med Frida.

Pumpor.

Igår hade jag en rätt så fullspäckad dag som började med ett besök hos frisören. Ca 15 cm klipptes av och jag är så nöjd! Sedan begav jag mig till skolan där jag planerade ett radioprogram tillsammans med mina klasskopmisar Minea och Andreas som vi sedan sände. Så kul skoluppgift! När vi var klara i skolan småsprang jag till en buss och åkte till ett ställe där jag förmodligen kommer börja extrajobba. Jag blev visad runt och fick testa på jobbet lite i ett par timmar.
Direkt när jag kom hem kom Simon och Sophia på besök. Jag och Sophia hade nämligen köpt pumpor som vi nu skulle skära i! 
På pumpaköttet gjorde vi en jättegod soppa som vi åt med vin till. Jag har nu hela frysen full med pumpasoppa, men jag klagar inte.
Såhär blev de! Sophias, Simons och min. Vi ställde dem på min uteplats och placerade värmeljus i dem.
Och i dagsljus. En så himla kul och mysig grej att göra ihop!
 

En helg i Skövde.

I helgen var jag, Lisa, Erik, Linnea och Malin på besök hos Sara och Victor i Skövde. Den här helgen var så himla välbehövlig för min del och hade nog inte kunnat komma mer lägligt.
Vi kom dit på fredagkvällen och blev bjudna på middag i den lilla lägenheten. Vi hade en ordentlig myskväll och pratade ikapp i flera timmar om allt som hänt innan vi somnade på soffa/madrasser som täckte hela golvet. På lördag åt vi först frukost på golvet, som en inomhuspicknick ungefär, och gick sedan ut för att se Skövde. Vi promenerade in till stan, åt lunch i solen på en uteservering och fotade trädkronor i sprakande färger. Sedan promenerade vi vidare och tittade på högskolan som Sara och Victor pluggar på.
På kvällen hjälptes vi åt att laga quesadillas (som blivit vår paradrätt) och avnjöt sedan dessa kring soffbordet. Efter lite förande och fixande gav vi oss ut igen. Denna gången styrde vi stegen mot kåren, där studenter från olika delar av Sverige samlades. Denna helgen var det ett evenemang för studenter från Sveriges alla olika högskolor i Skövde och man kunde se diverse olika overaller och studentutstyrslar lite här och var i staden. Kvällen avslutades sedan på en efterfest efter att vi förtärt lite donken-mat.
På söndagen åt vi frukost framför Lejonkungen och passade på att mysa lite till innan det var dags för oss att splittras igen. Det är tråkigt att vi numera är så utspridda, men det är fint att vi kan återförenas såhär.

Bongo, tatueringsmässa och halsont.

Flera kvällar denna veckan har himlen färgats rosa, jag blir lika fascinerad varje gång. Det fick bli en bild på mina nya ekollon också. Jag ska ge dem kärlek och vatten och hoppas på att de så småningom utvecklar små skott.
 
Hej! Vilken bra helg jag har haft! I fredags åt jag middag och spelade spel hos Simon med honom, Kim och Sophia. Sedan gick vi till Bongo (favoritkrogen), mötte fler folk och satt och tjötade under värmelamporna tills vi var de enda kvar och personalen bad oss att gå. Vi hade en så fin kväll! Igår var jag på tatueringsmässa (Huskvarna Rock & Art Weekend) tillsammans med Sophia stor del av dagen. Dels för att göra ett reportage till skolan och dels för att bara gå runt och kolla in olika tatuerare. När vi kände oss klara där åkte vi till Kim och invigde det nya bygget, som han och och hans kompis jobbat på i några dagar, med kaffe och kakor. Framåt kvällen blev vi uttråkade och hamnade på Bongo igen och hade ännu en fin och trevlig kväll i gott sällskap. En tråkig grej med denna helgen är att min röst varit näst intill obefintlig större delen av den. Jag har lite dåligt samvete över att jag tagit så dåligt hand om den dessa dagar, prata högt i miljöer så som mässa och krog, så idag sitter jag tyst hemma och dricker te och kollar på film hela dagen.

RSS 2.0