en av alla onsdagar.

Inatt sov jag hos Simon. Ibland är det så fint att slippa sova ensam och få vakna upp med en mysig person bredvid sig.
 
Denna onsdagen var bra. Inte nog med att jag hade sovmorgon och vaknade upp hos min pojkvän, när jag kom till skolan fick jag veta att jag inte hade några lektioner alls idag. Så jag och några tjejer från klassen satt och gjorde ingenting i timmar. Efter att ha jobbat lite med projektarbetet och ätit en chokladboll, tog jag och Lisa bilen till gymmet (att ha en bil hela dagen är en stor underlättning) Det sista som gjorde onsdagen bra var att snön hade försvunnit och himlen blivit blå. Det kändes lite som vår.
 
Efter att ha varit låg i flera dagar, känns saker och ting bättre.
 
Trots att jag måste plugga till ett prov nu.
 
 

så kan vi ta lite hand om mig, bygga en dröm med mig, gömma oss i varandra?

Jag behöver lov, jag behöver resa bort, jag behöver en kram och några stöttande ord. Lite mänsklig värme, som Markus sjunger om.
 
Nu ska jag plugga, sen ska jag krypa ner i sängen med en kopp te och kolla på That '70s Show och vänta på att du ska säga något som får mig att må bra.
 

Sorg.

Igår var luften i skolan tung. Något väldigt tragiskt hade hänt en tjej i parallellklassen och jag tror att det påverkade de flesta på ett eller annat vis. Det är när något sånt här händer som man börjar tänka på döden och livet på riktigt. Trots att jag bara utbytt några få ord med henne, kändes det riktigt tugnt. Efter att ha kommit hem från skolan lite tidigare än vanligt och sovit en stund, gjorde jag mig i ordning för att träffa vännerna. Vi bestämde oss för att hålla oss till vår plan, som var att gå ut, trots att stämningen inte var den bästa. Vi pratade om det som var jobbigt och tugnt, men vi försökte också skrattta och ha kul. 
 
Idag ska jag träffa Simon. Jag ska krama honom hårt och säga att jag saknat honom.

Solstrålar i vintermörkret.

Igår åt jag och Simon jättegoda hembakta donuts. Det är sånt som gör den mörka vintervardagen lite lättare. Och idag när jag väntade på tåget på morgonen lyckades solen värma ryggen lite, trots de 10 minusgraderna. En sån sak kan också få det hela att kännas bättre. Dessutom skrattade jag tårar senare på dagen med Lisa, något som jag kände att jag behövde. Chokladbollarna som Simon och min systers pojkvän bakade ikväll var pricken över i. Godnatt!

en vinterpromenad.

Hej på er! Igår var jag och Simon ute och promenerade i 10 minusgrader och sol. Det var jättefint ute och härligt att få lite solljus på sig, men det var längesen jag frös så som jag gjorde då. När vi kom hem gjorde vi te och tände en brasa för att få upp värmen igen. Det var en sån där seg och planlös dag som man behöver ibland för att låta kroppen och huvudet vila och återhämta sig.
 
Den här dagen har gått i ungefär samma mönster, men det blev ingen promenad i snön eller mys vid brasan. Istället blev det lite träning på gymmet och söndagsångest. Menmen, rätt som det är är det helg igen. Och det är ju alltid något att se fram emot.

scones och te.

 
Idag slutade jag hyfsat tidigt och bestämde mig för att baka scones när jag kom hem. Det är så himla uppskattat med lite scones och en kopp te när man är frusen och trött och känner att en förkylning är på gång.

vintervärld.

Trots att jag är så trött på snö och kyla, måste jag medge att det var väldigt fint ute imorse. Jag önskar att jag hade haft tid till att gå en ordentlig promenad med kameran med mig, men jag fick nöja mig med ett par mobil-bilder under morgonpromenaden med hunden. 
 
Allt är rätt påfrestande just nu, men jag försöker att få vardagen att rulla på bra ändå. Igår var jag på stan med Lisa och kikade i affärer och fikade, och idag har jag tränat. Som tur är så har det inte varit så mycket att göra i skolan dessa dagar, jag behövde en mjukstart.

söndagar.

Te och serie-tittande i sängen gör söndagsångesten lättare att handskas med.

dagen då det snöade igen.

 
Idag när jag vaknade och kikade ut genom fönstret fick jag se ett virrvarr av snöflingor i luften. Jag suckade för mig själv, kröp ner i sängen igen och drog täcket upp till näsan. Hela december månad gick jag och längtade efter de där snöflingorna, nu är jag bara trött på dem. Jag är så färdig med vintern, jag vill ha vår.
 
Jag hade bara en lektion idag (som började 13.35, vilket innebar en lång, skön sovmorgon) och när den tog slut gick jag och lånade boken ovan, som jag velat läsa ett tag. Därefter åkte jag och Simon hem till farmor. Planen var att vi bara skulle komma på en fika, men väl där var klockan mycket och magarna tomma, så vi köpte pizza. Vi satt där några timmar och pratade om bland annat förr och nu och mat i olika former med farmor och hennes väninna. Trevligt.
 
Sedan skulle Simon vidare på bio med sina vänner, medan jag kände mer för att åka hem och krypa ner i sängen.
 

skolan och vardagen.

Och så var skolan igång igen, och trots att jag i princip bara hade en lektion idag, så känner jag mig helt otroligt trött nu. Men jag måste orka, jag kommer orka. Det är bara några månader kvar, sedan är gymnasietiden slut. Jag har hört att man ska ta vara på den, för sen saknar man den. Just nu har jag rätt svårt att tro på det där, men för säkerhets skull ska jag försöka ta vara på den, samtidigt som längtan inför studenten pirrar inom mig.
 
Efter skolan gick jag hem till stackars Simon som är sjuk för att kolla läget och sno några pussar. Sedan åkte jag hem, fixade något att äta och landade på sängen. Nu lyssnar jag på en inspelad live-konsert med Miss Li och funderar på att kolla lite på New Girl, Skins eller en trevlig film. Ungefär såhär intressanta är mina vardagar.

trettondagen.

I söndags var jag, min familj, Simon, syrrans pojkvän, min farbror, hans fru, deras barn och ena kusinens pojkvän på den årliga kalkonmiddagen hemma hos farmor. Vi klämde ihop oss i hennes lilla tvåa och åt gott och umgicks. Farmor hade köpt likadana kaffemuggar som jag fick i julklapp av Simon, som vi fick dricka ur. Tycker jättemycket om dem. 
 
Idag gick jag upp tidigare än jag gjort på flera veckor för att gå till skolan och skriva ett prov. Sedan åkte jag hem och kröp ner i sängen bredvid en sömnig, gosig pojkvän. Där låg vi kvar hela dagen och tittade på avsnitt efter avsnitt av One Tree Hill. Känns tomt att inte ha honom här längre, han var här i fyra dagar och tre nätter. Det känns alltid så konstigt tomt när jag blir ensam efter en såpass lång tid tillsammans med honom. Men jag får väl helt enkelt fokusera på att somna i god tid istället, imorgon drar ju skolan igång på riktigt.
 

Jag kommer nog aldrig att tröttna på kent.

 

kvalitétstid med vänner.

Idag var jag med Lisa och Frida. Vi satt mest på ett café och pratade om saker som festivaldrömmar, att växa upp, förhållanden mm. Alltid lika fint att sitta på ett café i timmar och prata om allt mellan himmel och jord med dessa tjejer.
(Bilderna är från Peace and Love 2011)

2012-lista.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Gjorde säkert flera nya saker... Jag har fyllt 18, tagit körkort, varit på krogen mm.
Höll du några av dina nyårslöften?
Jag hade inga nyårslöften.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.
Dog någon som stod dig nära?
Nej
Vilka länder besökte du?
USA.

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?
Mer äventyr kanske..
Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?
15/6 Min födelsedag som firades på Hultsfredsfestivalen. 
3/7 Jag tog körkort. Jag har nog aldrig varit så nervös och sedan lättad och stolt som jag var då.
Största misstaget?
Svårt... Har gjort en massa små misstag, men inga stora direkt..
Har du varit sjuk eller skadat dig?
Ja, förskyld är jag typ en gång i månaden och i våras fick jag influensa. Men inget allvarligt.
Bästa köpet?
Hultsfredsbiljetten skulle jag tro.
Vad spenderade du mest pengar på?
Kläder och nöjen.
Gjorde någonting dig riktigt glad?
Jadå. Jag var jätteglad i somras på festivalen och jag har varit väldigt glad över att jag haft Simon. Och så blev jag såklart riktigt glad när jag fick mitt körkort. Och Kent-konserten får jag ju inte glömma!

Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2012?
Free The House - HalfNoise
Låtarna från Mumford and Sons album Babel
Bronsfeber - Far och Son
En massa Oasis-låtar
Midnight City - M83
Violet Hill - Coldplay
Finns många fler.
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Lite både och... Men jag tror att jag varit lite gladare än vad jag varit innan.
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit vara på tiden. Jag önskar att jag hade presterat bättre i skolan, varit en bättre kompis och flickvän och vågat göra mer saker. 
Vad önskar du att du gjort mindre?
Hmm... Velat och kännt mig osäker kanske.
Hur tillbringade du julen?
Hemma med familjen och farmor. Lugnt och tradiotionsenligt.
Blev du kär i år?
Blev och blev.. Jag var redan kär.
Favoritprogram på TV?
Så mycket bättre kanske.. Jag har inte kollat så mycket på TV.
Bästa boken du läste i år?
Kapitulera omedelbart eller dö var en av de bästa böckerna jag läst i år.
Största musikaliska upptäckten?
Foo Fighters kan mycket möjligt vara den största musikaliska upptäckten.
Något du önskade dig och fick?
Ett nytt objektiv och en resa till USA.
Något du önskade dig men inte fick?
Det vet jag inte...
Vad gjorde du på din födelsedag 2012?
Min födelsedag firades som sagt på Hultsfredsfestivalen. Vi stod i publiken till The Kooks när klockan slog tolv och det blev min födelsedag. Mitt under låten Naive kramar mina vänner om mig och grattar mig och det kändes så himla bra. Dagen efter sjöng mina tält-roomies för mig och gav mig en kaka och en tröja, så gulliga! Fram på kvällen skålade vi för mig och såg diverse olika konserter och njöt av festivallivet. En himla bra födelsedag.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ja. Jag hade som sagt velat ha mer äventyr och så hade jag önskat att jag varit mer säker i mig själv och i vad jag vill. Och uppskattat saker som jag hade i början av året men som nu sakta tynar bort.
Hur skulle du beskriva din stil år 2012?
Oj, jag vet inte... Inte så speciell.
Vem saknade du?
Ingen särskild.
De bästa nya människorna?
Har inte träffat så många nya... Och av de jag träffat kan jag inte säga någon eller några som är bäst.

Nyårsafton.

Jag tog tyvärr inga bilder alls på min nyårsafton (tog faktiskt ett par med Simons kamera, men har inte bilderna) Det var tänkt att jag skulle äta middag hemma hos Simon med hans familj och lite av hans släkt, och sedan skulle vi åka vidare för att fira tolvslaget med lite mer jämngamla personer. Men tyvärr mådde Simon dåligt, så vi stannade hemma hos honom hela kvällen. Vi skålade med hans familj och kollade på fyrverkerierna från balkongen, och la oss sen i sängen och kollade på en serie resten av natten. Så kan det gå. Jag fick iallafall en supergod middag och en puss av någon jag älskar på tolvslaget.

RSS 2.0