höstlöv.

Igår var det himla fint ute. Solen sken, luften var frisk och höstlöven var färgsprakande. Efter skolan tog jag en fika med de två bästa vännerna och sedan mötte jag upp Simon för en myskväll. Det var den fredagen.

när mörkret faller.

När mörkret faller och höstkylan känns, tänder jag ljus, tar på mig gosiga kläder, lyssnar på bra musik och känner att hösten är en årstid för mig.

regnvatten.

      
Idag jobbade vi med den så kallade projektplanen till projektarbetet hela skoldagen, det var längesen jag jobbade så intensivt i skolan. Äntligen har man lite koll på det. Efter skolan åkte jag till Simon och åt mellanmål och myste lite. På väg hem ösregnade det och jag fick se upp för bilar som körde fort i vattenpölar. Väl hemma var det dags att laga middag till hela familjen, lite för sent. Och efter det har jag druckit kaffe och ätit Ahlgrens bilar, bara de gröna och de rosa för de är godast. Det var min otroligt intressanta tisdag. Hej på er!
 
 

Frågelista.

Matvanor:
Bästa maträtt? Jag tycker att den här frågan är så svår att svara på. Jag har ingen särskild favorit, det beror på vad man är sugen på just då.

Bästa efterrätt? Något som har med choklad att göra!

Bästa dryck? Juice och kolsyrat vatten.

Hatdryck och maträtt? Vet inte rikigt... Jag har väldigt svårt för blodpudding och kött från vissa djur.

Bästa alkoholdryck? Det beror också lite på, men jag säger väl päroncider och vitt vin. Vissa drinkar också (har ännu inte mycket erfarenheter vad gäller det)

Använder du smör på smörgåsen? Ja.

Smågodis eller färdiga påsar? Smågodis, då kan jag välja flera olika sorter.

Bästa soppan? Jag äter sällan soppa, men jag tycker om pumpasoppa och tomatsoppa.

Favoritglass? Ben & Jerry´s half baked.

Shoppingvanor:
Hur mycket shoppar du för varje månad? Det varierar. Ibland köper man mer och ibland mindre. Men det är ytterst sällan jag spenderar mer än 1000 kr när jag shoppar.

Har du mer skor än kläder? Verkligen inte. Jag har typ bara 3-4 par skor som jag använder.

Favoritplagg? Svarta byxor, det funkar alltid.

Favoritfärg på kläder? Ingen särskild.

Favoritfrisyr: Utsläppt.

Bästa mönster: Randigt kanske...

Bästa accessoar: Väska eller skor.

Underkläder? Jag gillar fina underkläder, men att de är sköna är viktigast.

Hatplagg? Nätlinnen kanske, haha.

Arbete, utbildning:
Jobbar eller pluggar du? Pluggar sista året på gymnasiet.

Vad vill du bli? Om jag bara visste!

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Ja, det gör jag väl.

Är lönen viktigast? Nej, men den är ju inte helt oviktig heller.

Lite allt möjligt:
Har du barn? Nej, haha.

Är otrohet okej? Nej.

Älskar du någon? Ja, det finns flera personer jag älskar.

Betyder familjen mycket för dig? Ja, det är ju min familj, min största trygghet.

Vart åker du helst på semester? Upptäcker gärna nya platser! Nu står London högst på listan.

Bästa klimatet? Riktig värme, eller ett friskt höstklimat.

Hemmafest eller krogen? Jag har faktiskt inte besökt krogen än. Men jag kan tänka mig att hemmafest är bättre i många lägen eftersom det är så himla dyrt att gå ut.


mellis.

Ett gott mellanmål efter skolan är nog något av det bästa som finns.

she killed it with kisses.

I fredags åkte jag som sagt till Tjuvkil med Simon. Vi har bland annat frusit, lärt oss göra efterätten "flytande ö", hört en massa historier berättade av hans farmor, trotsat ovädret och gått ut lite, eldat i kaminen och hjälpt varandra att hålla värmen. Trots att vädret var så tråkigt, hade vi det bra. Det är ett bra ställe att vara på när man vill komma bort från allt lite. 

innan jag somnar.

Imorgon är det fredag, vilket känns bra men samtidigt väldigt jobbigt. Jag har verkligen ingen motivation eller lust till att vara i skolan, det känns bara så jobbigt nu. Men när skoldagen tar slut åker jag och Simon till Tjuvkil för att krama om varandra och komma bort från vardagen. Det blir nog bra, allt kommer bli bra. Godnatt!

endeavor.

Idag var det studiedag, så jag passade på att ta en ordentlig sovmorgon och åkte sedan till Bengans med Lisa där Timo Räisänen hade en liten spelning och signering av sitt nya album. Efter det tog vi en fika medan mörkret föll och pratade om relationer och livet i allmänhet. Mysigt.

måndag.

En bild tagen idag innan jag begav mig till skolan, och en tagen igår när jag var kalasfin i mina höstiga strumpbyxor. Idag hade vi skolfotografering på morgonen, knasigt nog känner jag alltid lite ångest över det. Efter fotograferingen skulle jag egentligen ha håltimma och sedan en lektion innan skoldagen var slut, men jag valde att åka hem och göra pannkakor och sedan lägga mig i sängen och kolla på Juno istället. Så kan det gå!
 

kalas.

Idag har jag varit på kalas hos Simon, vilket innebar god mat och massa släktingar. Eftersom jag inte tagit några bilder alls idag, fick det bli en bild på rosor från tumblr. Nu ska jag plugga historia, så himla opepp, och sen ska jag kolla på en bra serie eller film och dricka te och mumsa på något gott. Denna helgen har gått jättefort, hinner knappt med..

lite fredag & lite lördag.

Igår fyllde min Simon som sagt år, 18 år för att vara exakt. Istället för att gå ut på krogen eller liknande för att fira, gick vi en promenad på nedfallna höstlöv, åt middag med familjen, drack kaffe och åt kakor när det blivit riktigt mörkt och pratade om allt och inget, kollade på Inception (det var på tiden! Dock missade jag typ halva filmen eftersom jag inte orkade hålla ögonen öppna..) och somnade sent. Rätt fint ändå. Idag gick vi upp väldigt sent och åt frukost mitt på dagen, det är så skönt att kunna göra så ibland. Sedan hjälpte jag till att göra chokladbollar och åkte efter det hem och åt pizza med min familj och min morbror med sambo som är på besök. 

130912.

Idag har jag haft en helt okej dag i skolan. Först en lektion med prat om hälsa, sedan orientering och slutligen ljussättning i rörlig bild. Trots att jag inte var hemma förrän 5, kändes dagen rätt kort. När jag kom hem hoppade jag i myskläderna direkt och tog senare ett avkopplande bubbelbad. Jag borde ha pluggat och städat, men orkade helt enkelt inte.
Det fick bli en random bild på en liten bil jag fick av Simon (som för övrigt fyller 18 imorgon!) när jag tog körkort.

inget, men ändå nåt.

Hej! Idag  var jag i stan med min syster och köpte nödvändigheter, så som ett par svarta byxor och några strumpbyxor. Tygpåsen på bilden fick jag av Weekday. Jag har dessutom suttit uppkrupen i fåtöljen och  druckit varm o'boy (vilket jag nästan aldrig dricker) och kollat på Bonde Söker Fru (vilket jag nästan aldrig kollat på). Och något som också bör nämnas är att jag anmält mig till högskoleprovet, jag har redan lite ångest över det.

pluggar.

Sakta börjar läxorna och skoluppgifterna komma igång, vilket så klart innebär pluggande hemma. Det är svårt att hitta koncentrationen när man varit ledig en hel sommar, så är det i alla fall för mig. Jag satte mig skönt i sängen med Bon Iver i högtalarna och tänkte "nu jävlar ska jag göra den där matteläxan". Redan efter två uppgifter kör jag fast, och där förstördes det lilla drivet jag funnit. Så, istället gör jag ett blogginlägg. Duktigt!

en tisdag.

Idag hade jag på mig mina nya skor (se den vänstra bilden) och efter skolan fick jag äntligen morotsmuffinsen som jag velat ha ett bra tag nu (se den högra bilden). Jag och Lisa bestämde oss för att ta ett ordentligt PA-snack över en fika, och äntligen har vi en konkret idé. Jag har oroat mig så för projektarbetet och inte alls sett fram emot det, men nu verkar det faktiskt som det kan bli riktigt bra.

Jag vill se vimlet byta ytterplagg. Jag vill se löven byta färg igen.

Hej på er! Idag har jag köpt nya skor, äntligen! Jag kommer förhoppningsvis använda dem flitit i höst, och jag kommer antagligen lägga upp en bild på dem här någon gång. Härnäst på min införskaffningslista står det: jacka, en massa strumpbyxor, fler gosiga tröjor, bra byxor, en höstig klänning, vantar och en eller flera halsdukar. Hösten inspirerar mig!

söndag kväll.

Igår såg jag Icona Pop i Göteborg och såhär såg jag ut. Det blåste regäla höstvindar så det gällde att klä sig varmt och mysigt. Idag har jag varit inomhus nästan hela dagen och har inte gjort mycket mer än att vara med Simon, baka sockerkaka och mysa. Nu ska ska jag mysa lite till och sen krypa ner i sängen och försöka sova. Godnatt!

Glada tankar.


Idag mår jag såpass bra att jag orkat tvätta håret, klä på mig, ta mig till tandläkaren, njuta av det fina vädret och plocka en blomma att ställa i mitt fönster. Jag är på riktigt bra humör idag, kanske för att jag andats lite frisk luft och fått lite solsken på mig, eller kanske för att jag lyssnar  på en glad, mysig spellista som min Simon gjort åt mig. Eller kanske bara för att jag känner att jag är på bättringsvägen. 

come of age.

Jag är fortfarande sängliggandes, och idag har jag mått sämre än på länge. Men, jag börjar redan nu känna mig lite bättre. Dock är jag väldigt trött på att ligga och inte göra något, jag är så uttråkad. Jag kollar på tv, på serier, sover, kollar massa bloggar osv. Just nu fördriver jag tiden med att lyssna på The Vaccines nya album Come of age, och än så länge är det bra. Hoppas att ni har det lite roligare än jag!

saker jag vill göra i höst.

- Ha på mig mysiga kläder i höstens färger
- Plocka svamp
- Dricka te
- Gå långa promenader
- Ta långa härliga bad
- Pressa höstlöv
- Läsa
- Fika på mysiga caféer
- Baka
- Pyssla och skriva
- Försöka vara nyttig och ta hand om mig själv
- Åka på någon liten resa, eller i alla fall några utflykter
- Fota
- Lyxa till det med goda frukostar och bruncher
- Göra om i mitt rum
 
 
Har tyvärr inga källor till bilderna.

at home.



Idag är jag hemma och mår dåligt. Huvudet dunkar, näsan är täpt och halsen gör ont. Så jag ligger i min säng med mitt mysljus tänt och lyssnar på lugn musik och kurerar mig så gott jag kan.

scones på håltimman.



Idag körde jag hem på min långa håltimma för att baka scones och dricka te. På bilden till höger kan man se en liten skål som är till för att lägga den använda tepåsen i. Väldigt fin tycker jag.
 
Jag har funderingar på att göra en ny blogg, börja om på nytt. Jag är inte så nöjd med bloggen som den är nu och känner att jag vill göra en ny, mer seriös. Jag vet ungefär hur jag vill att min blogg ska se ut, vet dock inte om jag orkar hålla igång det utan att falla tillbaka i de gamla bloggvanorna. Ska fundera lite på det, så får vi se hur det blir.

Mando diao.

 
 
Det här är en en bit av en singel från deras nya album "Infruset" som kommer 31 oktober. Texterna är dikter som Gustaf Fröding skrivit, om jag inte minns fel är albumet en slags hyllning till honom då han gick bort för 100 år sedan. Kul att höra Mando Diao på svenska.

förkyld tjej.

Hej! Jag vill börja inlägget med att berätta hur otroligt inspirerad jag är just nu. Jag vill klä mig fint, göra om mitt rum, njuta av hösten, vara kreativ och pyssla, resa... Ibland blir jag så inspirerad att jag blir otålig och får svårt att tänka på något annat, haha. Men dessa stunder är få och ibland är jag så oinspirerad att jag blir lite nere. Det går upp och ner hela tiden.

Den andra grejen jag vill berätta är att jag har blivit förkyld. Jag gick nästan och väntade på att det skulle slå till, eftersom resten av familjen har gått förkylda. Så nu går jag runt i myskläder och orkar inte göra någonting, förutom att dricka te och kolla på film och sådär. Förhoppningsvis orkar jag vara i skolan imorgon ändå, vill inte komma efter med skolarbeten såhär tidigt på terminen.

Nu ska jag krypa ner i sängen med lite glass och tycka synd om mig själv och spinna vidare på inspirationen innan den försvinner igen. Hejdå!

 


och så var det höst.

Nu har det blivit september, och sommaren är officiellt slut. Eller hur? Deprimerande enligt många, skönt enligt mig. Jag tycker om hösten, det är en av mina två favoritårstider. 
 
Igår var jag i Göteborg med två av mina favoritpersoner. Vi kollade in Emmaus som byggts ut, fikade på ett himla fint café och kollade på Soundtracks of our Lifes på Liseberg. En väldigt bra kväll. 
Nu ska jag städa, lyssna på bra musik och måla naglarna röda, och ikväll ska jag kolla när Simons kompisars band spelar.
 

RSS 2.0