fredagsfrukost.

Idag är jag ledig och lyxar till det med sovmorgon och lyxfrulle i form av amerikanska pannkakor. Dagen kommer dessvärre fortsätta med städning, tvättning och träning. Ikväll ska jag dock inviga helgen med fredagsmys tillsammans med kompisarna, så det känns helt okej!

tips.

Igår var jag på bio och såg Trevligt Folk. Det är en dokumentär om skapandet av ett bandylag i Borlänge. Bandylaget består av invandrare från Somalia som aldrig tidigare stått på ett par skridskor. Man får se hur de tränar för att på mindre än ett år bli såpass bra att de ska kunna bli de första någonsin att representera sitt hemland i bandy-VM i Sibirien. Syftet med detta projekt var att få folk att bli mer öppna för invandrare, vilket är extra viktigt i en så främlingsfientlig stad som Borlänge. Jag skrattar sällan när jag kollar på film, men när jag såg denna skrattade jag flera gånger. Jag hade nära till tårar flera gånger också, för den tar upp något så himla viktigt. En smart och vettig film! Se den.

lasagne.

Nu äger jag äntligen en ugnsform och kan därför göra maträtter som exempelvis lasagne! Testade en typ av vegetarisk lasagne idag och den blev så god <3 (bilderna gör den inte rättvisa för fem öre) Den innehåller en tomatsås, en créme fraiche-sås, squash och pasta. Jag valde att toppa med mozzarella som pricken över i! En bra grej är att det blev en del matlådor, så nu kan jag äta detta i flera dagar.

en lördagkväll.

Igår blev jag bjuden på hemmagjord pizza hos Sanna innan jag mötte Simon, Jennifer och Sophia för drinkar. Efter ett par drinkar, lite snacks och bra samtal gick vi hem till Tina som hade inflyttningsfest. Hon har flyttat in i en superfin lägenhet och vi var många som trängdes på golvet, i sängen och i soffan för att inviga den. Efter ett musikquiz, som mitt lag vann (!), drog vi vidare till en klubb och dansade resten av kvällen/natten.
Ett mål för 2015 är att bli bättre på att vardagsfotografera och dokumentera!

bullar.

I fredags var jag också på café och drack kaffe med en helt ny bekantskap. Vi var de enda som stannade tills de stängde och fick därför med oss varsin påse full med bullar, som de annars hade behövt slänga. Bullar tackar en ju aldrig nej till! Passar extra bra en lågmäld söndag som denna.

blå himmel.

 
Idag sken solen när jag gick till bussen! Det var längesen himlen var så blå och jag var bara så glad, bland annat för att mina element, som hade varit av i ca 1,5 dygn (inte okej när det är minusgrader ute!), fungerade igen. Det kändes som att det skulle bli en så bra dag, och det blev det också! Ett IKEA-besök stod på schemat idag också, men denna gången tillsammans med Jennifer och Sophia med målet att hitta en inflyttningspresent. Vi hittade en bra present och passade på att fika för en billig peng.

igår.

Long time no blogging... Igår bestämde jag mig för att dokumentera min dag genom mobilkameran, det gick sådär. Jag knäppte en bild.
Jag och Sanna började dagen med en brunch-date på IKEA. Detta kan man alltså få för 39 kr, det kändes som ett kap! Sedan tränade jag och avslutade träningspasset med yoga. Jag har verkligen fått upp ögonen för yogan nu, det känns så himla bra! Framåt kvällen drack jag whiskey sour och åt tacos i Sophias nya fina lägenhet. Vi har i princip ingenting att göra i skolan just nu, så jag har blivit lite av en livsnjutare.

eftermiddagsmys.

I eftermiddags gick jag och Sanna hem till mig och gjorde scones och slappade framför TV:n. Bra eftermiddagsbestyr när en inte har en massa måsten. Vi uppskattar verkligen att det är såpass lugnt i skolan nu att vi kan slappa utan dåligt samvete. Imorgon ska jag ha ett seminarium och sen är jag ledig i flera dagar!

Boma ye.

Idag hade vi styrelsemöte med Radio K i skolan. Jag kunde inte tänka mig att jag skulle tycka att det är så här kul att engagera sig i en studentförening (eller i studentlivet över huvud taget), jag är jätteglad över att jag gått med. Sedan storhandlade jag och belönade mig med att köpa lite naturgodis, det är inte kul att kånka på matkassar i regn och på bussar. Dessutom är den här kursen, som varit rätt tung, snart slut och då ska jag mumsa i mig en massa naturgodis för att fira.
Jag har också sträcklyssnat på Håkan Hellströms konsertspelning från Ullevi och längtar nu efter sommar så mycket att det gör ont.

hamburgare.

Igår var vi som sagt ute och firade Jennifers födelsedag! Jag, Lovisa, Sophia, Jennifer, David, Louise, Minea och Tina på Bada Bing Burgers närmare bestämt. Maten var jättegod (den vegeteriska burgaren kunde dock varit lite bättre, om man ska vara petig) och Jennifer jätteglad. Rekomenderar restaurangen, det var prisvärt och trevligt!

ett snötäcke.

Imorse möttes jag av ett snötäcke igen när jag drog upp persiennerna. Jag längtar efter att ge mig ut och springa, men det får nog vänta lite till. Som tur är har vi ett gym här i huset, som jag faktiskt besökt några gånger i år. Rätt lyxigt ändå. Och på tal om lyxigt, ikväll ska jag och ett gäng klasskompisar ut och äta för att fira Jennifer som fyller 21!

emma i NYC.

Jag fick några bilder av Sanna som bevisar att jag faktiskt var med i New York.

1. Första dagen, pappas förelsedag. Jag fotade typ allt jag såg. 2. På Jersey Gardens. Jag vilar fötterna och passar familjens shopping-kassar.
1. I väntan på middag. 2. Kaffe i Central Park sista dagen.
 
Här hittar ni alla NY-inlägg:
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4 & 5
Dag 6
Dag 7
Dag 8

NY - central park och hejdå.

Dag 8:
Sista dagen!
Vi packade våra väskor och satt en stund i solen och reflekterade över vår resa. Mamma, Pappa och Simon skulle åka därifrån på dagen och jag och Sanna på natten. Vi sa hejdå till varandra och jag och Sanna gick för att kika i lite affärer.
Framåt eftermiddagen köpte vi kaffe, bagel och croissant och satte oss i Central Park. (Hade varit på MAC, därav sminkresterna på handen)

Vi promenerade runt en stund, förbi Central Park Zoo till exempel.
Det var filmiskt vackert i parken och vi såg till att insupa det så gott vi bara kunde. Fick en klump i magen av separationsångest, ville verkligen inte därifrån.
Vi satt på en bergshäll vid en stor lekplats ett tag och åt nötter och försökte ta in att resan faktiskt var slut nu. När mörkret började lägga sig gick vi tillbaka in i staden, åt, promenerade planlöst omkring, hämtade väskorna på hotellet och åkte till flygplatsen. Tack New York för en helt underbar resa! Vi lär ses igen.

utsikt och caféplugg.

Idag har det varit helt perfekt väder! Soligt, kallt, vindstilla. Jag gick omvägar till en av mina favoritplatser i Jönköping och satte mig på en bänk i solen ett tag. Laddad med frisk luft och D-vitamin satt jag sedan på Condeco med Sanna och Joel i några timmar och blev klar med texterna jag dragits med de senaste veckorna. Lättnaden jag kände när jag äntligen blev klar och lämnade in dem är så gott som obeskrivlig. Ikväll belönar jag mig med en film i sängen.

en solig morgon.

Idag letade sig solen in i lägenheten när jag vaknade. Åh vad jag har saknat min egen säng <3 jag låg och drog mig länge och bara njöt. Sedan åt jag rostbröd rostat i min nya brödrost och drack kaffe ur min nya kopp. Jag fick mest saker till min lägenhet i julklapp (jag önskade mig nästan bara saker till lägenheten) 
Idag ska jag plugga i timmar, och kanske gå ut och njuta av solen lite.

i jönköping.

Nu är jag tillbaka i Jönköping igen! Mamma och pappa var snälla och gav oss skjuts hit. Väl framme åt vi pizza vid mitt lilla matbord (och invigde nya ölglas som jag fick i julklapp!). Det känns bra att vara tillbaka, jag har haft det trevligt med min familj under dessa två veckor, men det var liksom dags att åka därifrån nu. 

nytt år.

Gott nytt år! Jag firade slutet av 2014 och början av 2015 med att först äta mexikansk mat som vi hjälptes åt att laga hos Malin (mycket lyckat måste jag säga!) och sedan ha fest hos Victor med mina bästa kompisar och annat bra folk. Jag hade med mig min kamera, men hade inte en tanke på att använda den under kvällen och får nu nöja mig med en mobilbild på Erik och Jacob som tänder lyktor strax efter tolvslaget. Jag välkomnar 2015 och tackar 2014 för allt bra jag fick vara med om!

RSS 2.0