lite just nu.

Igår låg jag i timmar och tittade på Twin Peaks. Det var så skönt att stänga av hjärnan och koppla bort alla tankar på B-uppsatsen att jag nu plöjt igenom en och en halv säsong.
Jag har också ännu en gång insett hur mycket jag uppskattar mina små joggingturer när hjärnan gått på högvarv ett tag. Häromdagen blev jag genomblöt av regn utan att bry mig det minsta och imorse stannade jag och plockade sommarblommor att sätta på bordet. 
Ni är säkert trötta på mitt tjat om kvällspromenader vid det här laget, men jag kan inte låta bli att knäppa bilder i kvällsolen.
Denna kvällen promenerade jag genom en liten park ner till vattnet. Det hade spruckigt upp ganska nyss och allt blev extra färgstarkt och fotovänligt. Jag svor ett par gånger över att jag inte hade kameran med mig.
Där satt jag på stenarna på stranden en stund och var tacksam över att det var vindstilla.
Sedan promenerade jag förbi färgsprakande rhododendron och blommande kastanj upp till parken igen. Det var kvällens lilla äventyr! Det är så kul att upptäcka nya ställen och nya promenadvägar.
 

spontan kväll och slapp dag.

Igår hade jag planerat att ligga i sängen och kolla på serier och äta godis hela kvällen, eftersom jag skulle ha jobbat idag. Men mitt jobbpass blev borttaget och jag fick istället en helt ledig dag. Därför hängde jag spontant med Kim och hans kompisar ut igår. Det blev en riktigt bra kväll och det var kul att hänga med nya personer. Idag sov vi ut ordentligt och jag startade dagen med att ligga på min uteplats och sola. Sedan gick vi och köpte pizza och slappade till Orange is the new black (peppar inför säsong 3!!) i några timmar. När Kim åkte för att jobba gav jag mig ut på en kvällspromenad och herregud vad skönt det var! Jag hade ingen jacka och fick knäppa upp tröjan jag hade på mig, så varmt var det. Nu har jag landat i sängen igen och ska titta lite på Twin Peaks innan det är dags att sova. Ha det!

jobb och en fin kväll.

Igår jobbade jag till stängning och tog en omväg hem för att ta vara på den fina kvällen. Det är så kul att ha ett jobb där jag känner att jag gör något vettigt och lär mig nya saker. Trots att det ibland är stressigt och lite krångligt, är det roligt att få träffa så mycket olika människor och lära sig ett och annat om blommor. Idag tränar jag, försöker skriva uppsats, städar, låter mig omfamnas av en trygg famn och dricker öl med fina personer.

du är snart där.

Testar kameran i den nya datorn och ja, jag har en gräsligt grön jobbtröja på mig. Jag har äntligen tagit tag i mig själv och bokat en klipptid, sju månader mellan varven är lite väl lång tid...
Denna veckan jobbar jag fyra dagar och ska försöka bli så gott som klar med uppsatsen. Jag säger till mig själv att ja, det är mycket nu, men det blir snart bättre. Snart tar kursen slut och jag lämnar landet för en riktig semester.

För att orka.

Att dumpa dator och skolböcker i lägenheten och ge sig ut på en kvällspromenad. Att se en orange sol sakta sänka sig bakom trädtopparna. Att möta en pratglad gubbe med en foxterrier, samma hundras som Tintins Milou tydligen, och säga "Trevlig vecka" istället för "Trevlig helg" eftersom det bara är tisdag. Att envisas med att fota en hare på långt avstånd trots den kassa mobilkameran. Att, i samma stund som mobilen laddar ur, upptäcka att det sitter en till hare bara ett par meter därifrån. Att byta musik i hörlurarna mot fågelkvitter. Att krypa ner i en nybäddad säng med naturgodis och titta på en favoritserie. Det är sånt som får en att orka skriva en B-uppsats trots att en är skoltrött och längtar till sommaren så mycket att det spritter i kroppen.

karnevalsittning och dagen-efter-pizza.

Igår var planen att jag och Sophia skulle sitta och skriva B-uppsats, men vi hamnade i den gassande solen istället. Det är svårt att sitta inne och fokusera när det är ta-av-sig-jackan-varmt ute. På kvällen var det sittning med temat karneval och vi klistrade strass i ansiktet. Sedan dansade vi och jag skreksjöng mig hes till Håkan Hellström. Jag hade så himla kul och vi höll igång till solen gick upp. Idag vaknade jag 13.30 med tugnt huvud och har varit superseg hela dagen. Under kvällen har jag ätit pizza med Kim och hans familj och nu ska jag sova för att orka jobba imorgon. Godnatt!

tillbaka.

HEJ! Jag har haft såna problem med min dator att jag inte ens orkat försöka blogga på den. Men nu har jag äntligen köpt mig en ny dator, so let's do some blogging!
I början av förra veckan åkte jag till Göteborg för att gå på arbetsintervju och passade på att träffa Frida, Lisa, Malin, Sara och Linnea. 
När veckan närmade sig helg kom Jennifer, Sophia, Tina, Oskar och Simon hem till mig och vi invigde min grill genom att grilla en massa gott.
 

På lördagen promenerade jag till skolan för att gå på en fadderutbildning (jag ska vara fadder för de nya studenterna som kommer till hösten) och blev glad över att det blivit så grönt ute. Promenerade även hem från skolan den dagen och kunde inte låta bli att stanna och fota de rosa fina träden på vägen.

En dag bjöd jag sanna på quesadillas och en annan dag åt jag lunch på skolans tak (varför tog det så lång tid innan vi utnyttjade detta ställe??).
 

Idag låg gosigaste hunden (och gosigaste killen) i min säng när jag vaknade och det tog emot att gå upp. Men jag kämpade mig upp och pluggade B-uppsats tillsammans med Sophia på ett café i 7 timmar.
Jag har blivit sjuk IGEN och skolstressen tär på mig, men jag försöker njuta av fina stunder med de jag tycker om och av solens strålar, så fort de visar sig.
 
 

ölspel och god frukost.

Igår, efter att ha jobbat under dagen, var jag hos Kim med Tina, Oskar och några av Kims kompisar och spelade caps och beerpong. Senare på kvällen gick vi vidare för att förtära ännu lite mer öl och umgås bland lite fler folk. Jag hade en så himla bra kväll! Idag vaknade jag lite väl tidigt och var rastlös. Jag lät Kim ligga kvar i sängen och gick till affären för att köpa lite godsaker till en frukost. Det blev färskt bröd, melon, kaffe, juice och ägg. ""Ostudentigt", som min syster uttryckte det (bilden gör dessvärre inte frukosten rättvisa...) 

valborg.

Igår var det Valborg och jag började på mitt nya jobb. Imorgon har jag mitt första riktiga jobbpass och det ska faktiskt bli kul! Framåt kvällen lagade jag vegansk pizza och hade så kallat tjejsnack med Tina (snodde bilden ovan av henne) och Jennifer. Utanför öste regnet ner, så vi var rätt glada över att vi inte haft några planer på att hänga i någon park som man gärna gör på Valborg. Lite senare gick vi ut och drack öl och drinkar och trängdes med en himla massa annat folk. 
Idag har jag haft min första helt lediga dag på flera veckor och detta utnyttjade jag med att sova till 13.00 och dega runt i lägenheten hela dagen.

RSS 2.0