Gbg-helg.

I fredags tog jag bussen till Göteborg, där jag skulle låna farmors lägenhet över helgen. 
På kvällen åt jag middag hos mamma och pappa och på lördagsmorgonen åt jag frukost långsamt till P3.
Utanför var det grått och blött.

Jag lade några pusselbitar i farmors kluriga pussel och väntade ut regnet.
Det blev uppehåll och jag gav mig ut på stan. Jag stannade förstås på Järntorget för att fota de blommande träden. Sedan promenerade jag vidare och kikade i lite butiker,
På eftermiddagen anlände Kim i Göteborg och tillsammans gick vi i ösregn till mataffären och handlade en massa gott till middagen som skulle tillagas på kvällen. Lisa, Erik, Sara och Malin kom till lägenheten och vi lagade en himla massa quesadillas (såå gott!!) och spelade spel och hade det trevligt.
Idag åkte jag och Kim till Lindome en sväng och åt middag med mamma, pappa och Simon innan det var dags för oss att åka tillbaka till Jönköping. Det var en fin helg, som dock flög förbi lite väl fort. 

på en onsdag.

Igår startade jag dagen med en liten frukost och en långsam promenad till bussen med hans hand i min. Jag satt i skolan en stund och pluggade med Sophia, men det fina vädret distraherade och ganska snart gav vi upp pluggandet och lämnade skolan. Lite senare mötte vi upp Jennifer och köpte med oss lite godsaker och slog oss ner i parken där studenterna hänger när det är fint väder. Solen sken och folk grillade och för en stund kändes det som att vi gått på sommarlov. 

fina stunder.

Tiden går så fort, jag hinner inte med! Jag har haft några riktigt fina dagar det senaste, jag har ätit frukost utomhus, prövat min händiga sida och målat om en lägenhet, träffat en massa nya människor, burit flyttlass, njutit av kvällssol och blå himmel, grillat i en park, ätit lyxfrukost med drinkar i gott sällskap och spelat kubb mitt i natten.  Det känns lite som att jag har haft semester, jag har blivit så bortskämd med fina stunder.

halsont och rastlöshet.

Idag har jag druckit flera glas citronvatten i hopp om att min hals ska bli bättre, det verkar dock inte fungera. Jag och Sanna gick en promenad tidigare idag och jag fick be henne sakta ner i uppförsbackarna för att inte få andnöd. I övrigt har jag försökt vila idag, men det är svårt när man lätt blir rastlös och börjar klättra på väggarna. Jag gjorde en pancakes-lunch för att stilla denna rastlöshet (och hungern såklart) något och det funkade för stunden. Imorgon ska jag skriva tenta igen och sen ska jag ha en lugn, men förhoppningsvis inte tråkig, helg.

jordgubbar.

Idag fick jag ett jobb och firade detta genom att äta jordgubbar! Kändes lite som sommar, trots regnovädret utanför. Nu ska jag krypa ner i sängen och dricka te (min hals mår fortfarande inte bra, så tröttsamt) och kolla på Better call Saul. 

picknick.

I fredags blev jag bjuden på picknick i Gränna. Vi åt bland annat baguette, potatissallad och melon med den gulligaste hunden (näst efter Disa så klart) som sällskap. Det må se varmt och skönt ut, men de kalla vätternvindarna var otroligt envisa och vi fick ganska snart lämna gräsmattan och söka lä. Men det var en fin fredagsutflykt ändå!

bilder ur mobilen.

Dags att ta en titt i mobilens fotoalbum igen! Eller vad säger ni?
En morgon förra veckan gick jag upp samtidigt som solen. Nu för tiden hinner den nästan alltid upp före mig.
I onsdags frågade jag Sanna om jag fick komma till henne och sitta på hennes uteplats i eftermiddagssolen en stund. "Visst!" sa hon och bjöd mig på rosévin när jag kom dit. Tur att ens syster har kvällssol när en själv har morgonsol. På kvällen var det beer pong-turnering, därav overallen 
På torsdagen stod tentaplugg på mitt schema, men satt mest ute och lapade sol.
Efter att ha förhört varandra utanför skolan ett tag förflyttade jag, Sanna och Micke oss till bryggan och låg/satt där och njöt av värmen.
Förra veckan åt jag också frukost utomhus för första gången (vilken solig vecka alltså!) Morgonsol kan minsann vara en fördel ibland.
På lördagen var det födelsedagsfest med 90-talstema för Minea och jag tog en badrumsselfie. Det var hela 18 plussgrader på eftermiddagen och jag fick årets första myggbett. Igår var mamma och pappa på besök och de hade köpt med sig en massa gott till en sen brakfukost, det uppskattades må jag säga! Och lyckligt nog blev det en massa godsaker över, så jag kan fortsätta äta lyxiga frukostar ett tag!

en vilodag.

Igår vaknade jag upp bredvid honom och eftersom vi båda nu är krassliga bestämde vi att det var en bra dag för scones och film. Vi promenerade till närmsta mataffär och köpte det vi behövde för att baka scones och åt sedan de färdiga bröden långsamt med blåbärssylt, cream cheese, smör och ost i soffan medan vi tittade på A lot like love (tittar på den varje gång jag är sjuk) Såg äntligen till att ha en riktig vilodag.

påskhelgen.

Jag har haft en fantastiskt fin påskhelg! Låt oss ta en titt!
I fredags kom Lisa och Frida hit. Vi hade inte träffats alla tre sedan i somras, och jag hade inte träffat Frida på ca ett halvår, så det var väldigt fint att vara återförenade igen! Först fikade vi länge och pratade ikapp, vi hade en hel del att gå igenom. Efter att ha mellanlandat lite i min lägenhet promenerade vi i strålande sol till en restaurang för att äta tapas. Jag åt friterade små paprikor, kronärtkockshjärtan, falafel, rödbetor med chevré och drack sangria <3 Sedan anslöt även Erik, som varit på bilmässan på Elmia.
Efter maten gick vi vidare och köpte öl. Vi tittade på de många olika bilsorterna som körde förbi utanför, bilmässan är verkligen är stor grej i Jönköping, och gladdes åt att det fortfarande var ljust ute när klockan närmade sig 20.00. Efter ett tag åkte vi hem till mig och drack vin/cola, åt snacks och spelade sällskapsspel tills det var dags att sova.
Nästa dag, påskafton, åt vi frukost, gjorde oss i ordning och begav oss till Stadsparken och sa hej till djuren och tittade på utsikten.
Vi gick i affärer en stund och fotade detta stora färgsprakande påskris.
Sedan åt vi cafélunch och gick därefter till resecentrum för att vinka av Frida som tråkigt nog behövde åka ifrån oss igen.Vi gick förbi ett hav av krokusar!
Solen sken och vi var trötta, så vi kände att det enda rätta var att slå sig ner vid vattnet med en kopp kaffe. Där satt vi ett tag och lapade sol och tog igen oss. Sedan åkte Lisa och Erik till mässan och jag gick hem till Sanna och drack vin i kvällssolen. Lite senare sa jag hejdå till Lisa och Erik och hängde väldigt spontant med Sanna på förfest och utgång, trots att jag fortfarande var väldigt krasslig (blev så otroligt rastlös av att vara ensam i lägenheten)
På söndagen trotsade jag förkylningen igen och promenerade ner till bryggan med Sanna. Det är rätt omöjligt att stanna hemma och ta det lugnt när solen skiner som den gjort dessa dagar.
Vi fick inte nog av solen och förflyttade oss från bryggan till Sannas uteplats och drack kaffe tills solen försvann bakom hustaken. Sedan kom Kim hem till mig och vi avslutade helgen med filmmys. En himla bra påskhelg måste jag säga!

dumplings.

Igår lagade jag crepes med svampstuvning för första gången, det var både godare och enklare än jag trott. Idag testade jag också något nytt, nämligen dumplings. Dock inte helt hemmagjorda, jag köpte dem från frysdisken i mataffären. De kanske inte ser mycket ut för världen, men de var goda! Bra grej att ha hemma i frysen när man inte riktigt orkar laga något.
Jag har tråkigt nog gått och blivit sjuk igen (jag blev ju precis frisk??!) Huvudet dunkar, kroppen gör ont, jag svettas och fryser om vartannat, näsan rinner och halsen skaver. Måstemåstemåste bli frisk till helgen, då händer det kul saker och jag vägrar må för dåligt för att uppskatta det!

RSS 2.0