om julen.

Julafton spenderade jag hemma med mamma, pappa, bror och syster. Det var en lugn julafton, vilket var bra då jag åkt på en jobbig förkylning. Vi åt gröt-frukost, öppnade paket, kollade på Kalle Anka och åt julmat som sig bör. Igår var vi på fika hos farmor och idag ska vi bjuda farmor och mormor på middag. Annars vilar jag mest och försöker kurera mig så gott jag kan. Jag vill väldigt gärna vara frisk på lördag då jag ska se Kristian Anttila på Sticky Fingers. Jag håller tummarna för att jag ska bli frisk och försöker sova så mycket som möjligt.

året som gått.

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut? Ja. flera saker! T.ex. reste till England, reste utomlands utan föräldrar för första gången, tog studenten och pluggade på universitet. 

Genomdrev du någon stor förändring? De största förändringarna måste ju varit att jag slutade på gymnasiet och att jag och Simon gjorde slut.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas? 5 juni då jag tog studenten, 8 juni då jag var på Håkan Hellström-konsert på Slottskogsvallen och 7 oktober då jag och Simon bestämde oss för att göra slut tror jag.

Dog någon som stod dig nära? Nej, som tur är.

Vilka länder besökte du? England och Spanien.

Bästa köpet? Hmm... Flygbiljetten till England i höstas måste jag nog svara.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Resorna jag gjorde, vännerna jag fått och sommaren som var en av de bättre i mitt liv.


Saknar du något från år 2013 som du vill ha år 2014? Inte egentligen... Kanske att kunna vara nöjd med mig själv och i mitt eget sällskap. Har blivit bättre på att uppskatta mig själv och kunna stå på egna ben den senaste tiden, och jag hoppas att det fortsätter så!

Vad önskar du att du gjort mer? Jag önskar att jag ansträngt mig lite mer den sista tiden i gymnasiet.

Vad önskar du att du gjort mindre? Inget särskilt egentligen tror jag... Velat mellan olika saker kanske.

Favoritprogram på TV? Serier som jag fastnat vid är Breaking Bad, Modern Family och Orange is the new Black. 

Bästa boken du läste i år? Välkommen till den här världen tyckte jag mycket om. Jag vet att jag läst någon mer som jag fäste mig vid, men kan nu inte komma på vilken det var... haha

Vad var din största framgång på jobbet 2013? Har inte jobbat något, så jag får väl skriva om min största framgång i studierna istället. Att jag tog studenten och att jag (snart) läst en hel kurs på universitet.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Lite både och får jag nog säga. Sommaren var väldigt bra och jag har börjat umgås med folk som gör mig glad. Dessvärre var jag med om ett uppbrott som har tyngt mig mer än något annat. Har aldrig skrattat så mycket som jag gjort i år, men jag har heller aldrig gråtit så mycket som jag gjort i år.

Vad spenderade du mest pengar på? I det stora hela har jag mest troligt spenderat mest pengar på kläder och mat/fika. Men det dyraste köpet var resan till England i oktober.

Vad gjorde du på din födelsedag 2013? Först blev jag grattad av min familj och framåt kvällen hade jag födelsedagsfest med vänner.

Vad fick dig att må bra? Personerna som jag börjat umgås regelbundet med, resorna jag gjorde, att jag tog studenten och att jag denna höst har kunnat fokusera på mig själv.

Vem saknade du? Frida, efter att hon flyttade.

De bästa nya människorna du träffade? Har väl inte träffat jättemånga nya människor, några på universitetet, men inga som har blivit bra vänner direkt. Däremot har jag kommit närmare folk som redan fanns i mitt liv.

Största misstaget? Har nog inte gjort något jättestort misstag vad jag kan komma på... Men självklart gör man lite misstag då och då.

Mest stolt över? Att jag tagit studenten, att jag klarat mig igenom en tuff period i mitt liv, att jag vågat, att jag utvecklats som person.

Högsta önskan just nu? Att nästa år blir ett himla bra år, att jag hittar på en massa spännande saker och får vara med om bra grejer. Att jag får en aning om vad det kommer bli av mig i framtiden.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? Jag ska nog fortsätta försöka fokusera på mig själv och vad som får mig att må bra. Jag ska våga ta mer chanser och våga ta för mig mer av vad livet har att erbjuda. Jag ska försöka att inte tänka för mycket.


ett återseende.

Idag fikade jag med Lisa och Frida, kaffe och lussebulle (såklart). Vi satt länge och pratade om julen, framtidsplaner och om  folk som sviker och tar energi. Älskar att vi, trots att Frida nu bor så långt bort, kan prata som de bästisar vi varit sedan 7an.
 

regniga dagar.

Gårdagens solnedgång sedd genom en busskur.
Är så otroligt trött på detta gråa tråkiga väder nu, var är vintern? Jag hade verkligen hoppats på att få snö till jul, men jag börjar inse nu att det inte kommer hända...
Hur som helst, igår var jag på kalas hos Ella som fyllt år, vilket var trevligt! Och idag ska jag äntligen få träffa Frida igen! Saknar henne och ser fram emot att få prata ikapp allt som hänt det senaste.
Herrå!

det senaste genom mobilen.

Jag fotar ganska ofta med min mobil, men lägger rätt sällan upp dessa bilder på bloggen. Eftersom jag varit ganska off det senaste tänkte jag att det kanske kunde vara läge att visa upp några av dessa bilder!
Förra onsdagen gick jag runt i Göteborg med Sanna och kikade i affärer och köpte julklappar. Det blev en fika på Fröken Olsson också, en stor kopp kaffe och en väldigt god lussekatt.
En otaggad Emma påväg att ge sig ut i stormen förra torsdagen.
Och i lördags var det som sagt julbak här hemma. Pepparkakor, lussekatter och annat pyssel, och en glöggfika framåt kvällen också.
Ställde in detta bordet i mitt rum och blev lite gladare i själen.
I söndags fick jag besök och tillsammans hade vi julfika framför en julfilm.
På måndagen fick jag nog av att sitta inne och tog en promenad i slasket och duggregnet. Ville att snön skulle stanna kvar längre.
Försökte ta kort på min nya hårfärg (ingen större skillnad dock) men resultatet blev ju rätt kasst.
Idag slängde jag ihop en bulgur-wok i brist på middagsplaner, den blev hyfsat lyckad faktiskt.
Nu ska jag snart sova och imorgon ska jag ha morgon-lusse-mys med mamma och sedan fika med mina vänner.
 

Jag kan vara den du vill jag ska bli, Men jag dör som ett as inuti.

I lördags hittade jag en stor kartong på min säng, öppnade den ivrigt, och hittade bordet som jag velat ha så länge. Pappa hade bestämt sig för att överraska genom att köpa det till mig, och jag blev så glad! Nu har jag något fint att ställa min jordglob på och jag slipper gå runt och drömma om att detta bord ska bli mitt. Nu har jag det!
Jag har precis plockat fram presentpapper och presentsnören och sitter nu och planerarar hur jag ska slå in julklapparna jag ska ge bort, samtidigt som jag väntar på att Musikhjälpen ska dra igång. Jag vet att jag kanske är ute i lite väl god tid när det gäller julklapps-inslagning, men alla julklappar är redan inköpta och jag tycker att det är så himla mysigt att slå in presenter. Jag kan inte låta bli att slå in dem redan nu helt enkelt!

julbaket.

Hej på er! Idag har jag julpysslat hela dagen. Sanna kom hit och hela familjen drog igång med vinterns första julbak! Vi bakade lussekatter och pepparkakor och satte nejlikor i några apelsiner och gjorde lyktor av några. Sedan åt vi våra nybakta kakor och bullar och drack glögg. Mysig dag!

vintermorgon.

Idag vaknade jag sent och äntligen fick jag se snö utanför spvrumsfönstret! Jag åt en julig frukost (vörtbröd för första gången denna vintern!) i sängen och kollade på en jul-film. Jag och mamma hade planer på att gå på Jul på Liseberg ikväll, men det blåser fortfarande rätt mycket, så det blir nog tyvärr inget med det. Men det gör inte så mycket, jag har fortfarande en hel del jul-filmer på min lista att beta av, så det kanske blir en myskväll hemma istället.
Ha en bra fredag!

Hej december.

Det här med att blogga går ju lite sådär just nu... Vilket är tråkigt, för jag tycker ju att det är kul att ta bilder och skriva inlägg, det kommer bara en massa grejer emellan ibland. Men förhoppningsvis lyckas jag hålla bloggen vid liv och får tillbaka blogglusten snart. Nu ska jag berätta lite om hur min helg sett ut!
I fredags träffades jag, Linnea, Sara och Erik hemma hos Lisa och klappade kattungar, pratade och skrattade för att sedan åka in till Göteborg tillsammans. Där dansade vi och skrek-sjöng på Jazzhuset täckta i små glitterkorn tills vi blev utmattade och jag somnade så gott den natten. Är så glad för dessa människor, gillar er. Lördagen var en riktig segdag som bestod av serietittande, godisätande och julfilms-tittande. Igår, efter att ha lyssnat på diverse olika julskivor hela dagen och tänt det första ljuset i staken, gick jag och Lisa på en spelning som Memfis (bandet som Simon spelar i) hade i Göteborg. Det var en trevlig kväll och när jag kom hem åt jag lussekatt i sängen <3 
 

RSS 2.0