Tre böcker.

De senaste dagarna har jag läst mer än jag gjort på en månad ungefär. Just nu skiftar jag mellan tre olika böcker: Sophies historia, som jag påbörjade för längelänge sedan nu men som jag tagit en lång paus ifrån, Nyhetsradio, som är kurslitteratur men en vädligt bra sådan eftersom den handlar om radio och är skriven av en av mina bästa lärare, och Ja jag har mens, hurså?, vars språk skiljer sig så från de flesta andra böcker att jag plöjer sida efter sida i ett nafs. Älskar att jag kommit in i ett läsflow, det har gått så segt för mig på läsfronten allt för länge. Kanske är det tack vare hösten, att vira in sig i en filt, tända ljus och läsa med en kopp te i handen måste ju vara bland det myigaste som finns. 

Föräldrarbesök och kräftskiva.

I lördags mötte jag mamma och pappa på torget för att gå på marknaden med dem en stund. Sedan anslöt även Sanna och vi åt lunch och gick på stan ett tag.
Jag kramade mamma och pappa hejdå (Synd att jag inte kunde hänga mer med dem när de väl var här) och åkte tillsammans med ett gäng andra människor ut på landet. Vi skulle nämligen på kräftskiva i Kims kompis Jockes stuga! Detta är utsikten från stugan, inte ett hus så långt ögat kan nå. Idylliskt.
Vi satt ute i solen ett tag, vissa sköt luftgevär.
När det började bli kyligt ute och tomt i magarna satte vi oss inomhus och åt kräftor, pajer, vitlöksbröd mm. Gott!

Ronja fick med hela gänget på bild.
Under kvällen spelade vi beerpong, gjorde eld och grillade marsmallows osv.
På morgonen satt vi längs med husväggen i solen och njöt av att kunna vara ute i kortärmat fastän hösten kommit.
Sedan spelade vissa krocket, andra drack saft och tittade på. När klockan slog tre åkte jag och Kim tillbaka till stan för att äta födelsedagstårta hos hans mormor. Jag som har ca noll erfarenhet av kräftskivor tyckte att det var kul att få gå på en och att göra det på ett så fint ställe med så fina människor var ett gigantiskt plus.
 

Tumblr och radiokurs.

Eftersom jag är ca sämst på att ta bilder nu för tiden, delar jag med mig av lite inspirationsbilder från min tumblr.
Nu har vi börjat läsa en radio och ljudproduktionskurs i skolan och det är så kul! Roligt att få göra något praktiskt efter all denna teori! Så nu har jag inte riktigt lika mycket plugg att handskas med, vilket är skönt. Detta har gjort att jag bland annat har kommit igång med träningen igen (heja mig!), kunnat äta pizza och dricka te framför en film med Sanna och gå promenader med Kim och hunden Skrållan <3 Nu är jag pepp på helgen för imorgon ska jag träffa mamma och pappa och sedan gå på kräftskiva och på söndag ska jag äta tårta. Tack och hej!

kursslutsfirande.

I lördags gick jag som sagt hem till Micke för pizza och förfest. Pizzan blev jättgod och vi satt och åt runt ett bord fullt av ljus, så mysigt! Sedan trillade det in fler folk och vi körde några matcher beerpong och några kortspel. Efter ett tag drog vi vidare och hamnade på en krog jag aldrig besökt innan och förmodligen inte kommer besöka många gånger mer framöver. Jag och Sophia tröttnade och gick till ett ställe mer i vår smak och träffade på Kim mfl. Jag hade jättekul och det var skönt att släppa allt vad skolan och plugget innebär för en helg.
Igår mådde jag som jag förtjänade och kom upp ur sängen sent. Allt kändes lite bättre efter att ha blivit bjuden på en god brakmiddag hemma hos Kims mamma. Sedan låg jag i sängen och drack kanelte och kollade på film, ett mycket bra avslut på denna helgen!

Fredagen och tentalördagen.

Igår var det fredag och det som stod på mitt schema var att plugga. Kul. För att ändå känna lite fredagskänsla tog jag och Sanna en fika på Condeco (kombinerat med plugg såklart) och på kvällen bjöd hon på nyttig kladdkaka (dadlar istället för socker osv) med fryst vaniljkvarg till. Vi har bestämt oss för att inte äta sötsaker, i alla fall i två-veckors-intervaller, och vi har klarat det rätt bra än så länge! Kladdkakan åt vi i soffan framför Idol och det blev en helt okej fredagskväll ändå. Idag kämpade jag mig upp strax efter 06 och begav mig till skolan där jag skrev tenta i 2,5 timmar. Kände mig verkligen som en kämpe. Nu är första kursen för terminen slut och ikväll ska jag möta upp Sophia, Simon och Sanna mfl och laga pizza, dricka prosecco och spela beerpong!

En liten lista.

Bäst i veckan hittils: Att jag, trots så olika scheman och mycket att göra, fått vakna intill honom och att den stora redovisningen är avklarad.

Sämst i veckan hittils: Att förkylningen fortfarande håller i sig och att det varit mycket i skolan.

Där har jag ont: I armen pga tatueringen.

Det tänker jag mycket på: Om jag ska plugga utomlads eller inte.

Det klär jag mig i: Bekväma kläder och nya skor som gett mig skoskav.

Till helgen ser jag fram emot: Att gå från skolan och ha tentaskrivndet bakom mig och att fira på lördakväll.

I lurarna hör jag: Lars Winnerbäck och en spotifylista som heter Feeling Good.

Det dricker jag: En massa kaffe.

På fredag händer detta: En mässa där jag ska stå och representera Radio K och tentaplugg.

Och på lördag det här: Jag skriver tenta på morgonen, sen går jag hem och sover och sen festar jag på kvällen.

Söndagen tillbringas så: Förmodligen i sängen med filmer och serier.

Och mest av allt önskar jag detta: Just i detta nu önskar jag att jag hade Ben & Jerry's hemma och att jag slapp plugga. (Förutom fred på jorden osv. såklart)


pluggvecka.

Nu har skolan dragit igång på riktigt och den där ångesten och stressen gör sig påmind igen. Det känns som att det är mycket denna veckan, ett stort seminarium och en tenta, men också roliga grejer som jobb med radioföreningen. Häromdagen hade vi möte/team building hos Tina och åt exempelvis libanesiskt eller pizza och planerade en massa. På lördag, efter tentaskrivningen (08 en lördagmorgon, döda mig), så ska jag släppa allt och njuta av lite ledighet.

gaddad.

I fredags åkte jag till Göteborg och hem till mina föräldrar. Jag tyckte att det var på tiden att träffa dem igen, men huvudsyftet med Göteborgsbesöket var att jag skulle tatuera mig! På lördagen låg jag under nålen inne på Gothia Ink och det hela resulterade i en pion på överarmen. Jag är så nöjd med min prestation under själva tatuerandet och med resultatet!
 

Krya på mig.

Ett styck torsdagsfrukost och ett styck kurslitteratur. Jag dricker i princip aldrig te till frukost, jag vill ha mitt morgonkaffe, men idag krävde min onda hals lite te med honung. Jag är så trött på att vara sjuk nu, vet ärligt talat inte vad jag gjort för att förtjäna denna förkylning eller vad vi ska kalla det (förutom att utsätta mig för inspark och fest). Idag var det nätt och jämnt att jag orkade med en uteserverings-fika med Jennifer och Sophia, men jag tror att sol, frisk luft och gott sällskap gör en gott. Nu ska jag förbereda mig lite inför redovisningen imorgon och sen sova, för visst ska sömn vara den bästa medicinen?

textinlägg.

Hej på er trogivna bloggläsare! Detta får tyvärr bli ett helt bildlöst inlägg av den enkla anledningen att jag inte tagit en enda bild sedan sist. Tråkigt, jag vet. Förra veckan var väldigt händelselös, vilket var både skönt och tråkigt. Jag gjorde mitt bästa för att vila upp mig efter insparken och se till att bli frisk. Helgen var dock lite roligare. På fredagen hängde jag med Sophia och Simon, vi pratade om allt möjligt och drack öl/cider och hade en fin kväll ihop. På lördagen umgicks jag med Kim och hans familj på dagen och gick på inflyttningsfest på kvällen. Det var en så bra fest, jag hade verkligen jättekul! Jag trodde att jag var frisk, men igår fick jag feber och blev ynklig och tyckte synd om mig själv. Jag tror att jag jinxade det när jag påstod mig vara frisk nog för en ordentlig fest. Så nu är jag tillbaka där jag var förra veckan, samtidigt som jag gör mitt bästa för att komma in i pluggandet igen.
Det var allt för mig! Vi får hoppas att nästa inlägg blir lite roligare.

RSS 2.0