brunch och skogspromenad.

Igår åkte jag in till ett regnigt Göteborg och mötte upp Jennifer och Sophia för brunch. Det kändes som en väldigt passande aktivitet en sådan grå dag. Vi åt pancakes och bagels och peppade inför det som händer i augusti.
Idag tog jag med Disa på en promenad i skogen. Skogsmullen i mig trädde fram och jag glömde bort tiden där jag gick och plockade blåbär/satt vid sjön/gick omvägar för att se på utsikten.

En helg och en måndag.

I lördags tog Kim med mig till Söderköping. Vi gick till en glassrestaurang som heter Smultronstället och tänkte sätta oss på deras uteservering, men kön för att få bord var löjligt lång. Det är ett väldigt poppis ställe har jag förstått, glassarna är som konstverk. Vi fick köpa med oss varsin strut och sätta oss på en bänk vid Göta kanal istället, men det var ju helt okej det också. Sedan promenerade vi runt lite på kullerstenen och tittade på de gulliga husen. En mycket mysig dagsutflykt! Framåt kvällen gick vi på inflyttningsfest och på söndagen åt vi en otroligt god grillmiddag med hans familj.
På måndagen kom mina föräldrar och hunden på besök. Vi fikade, promenerade i Stadsparken och åt libanesiskt (så himla gott <3). Det var min helg + måndag!

Florida - Del 3.

Del 3 av Florida-resan, nu kör vi!
Vi sa hejdå till Key West och efter en frukost på Ihop körde vi mot fastlandet och norrut.
Vi kom till träskområdet Everglades och spanade på aligatorer längs en väg med tät grönska på båda sidor om sig. Vi klev ur bilen med paraply och hatt (för att skydda kamerorna från regnet som öste ner) och tittade på aligatorerna där de låg stilla i vattnet. 
Vi såg även färgglada stora gräshoppor, sköldpaddor och fåglar som liknade gamar, plus typiska träskväxter. Det var häftigt att få se allt detta i verkligheten!
När vi kom ut på motorvägen igen möttes vi av världens regn- och åskoväder. Man såg knappt något alls framför bilen.
Vårt mål var detta hus i Cape Coral. Det kändes lyxigt med så mycket plats efter att ha bott relativt trångt på de tidigare ställena. Jag började första dagen här med ett morgondopp i vår alldeles egna pool.
Sedan åkte vi till en strand i Fort Myers och spenderade dagen där med sol och bad. Här fick vi se ett helt stim med rockor!
På kvällen grillade vi på uteplatsen och himlen var alldeles röd/gul.
Vi åkte till en annan strand, på Sanibel Island, och solade och badade ännu mer. Vi fick syn på delfiner ute i vattnet!!
Vi hade ännu en grillkväll på uteplatsen. Det var så skönt att bara hänga där på kvällarna. Vi lyssnade på musik/pratade/badade i poolen/drack och åt gott.
Vi åkte till Fort Myers igen och gick i lite små affärer när vi fått nog av stranden. Under vår vistelse på Floridas östkust regnade det varje dag, oftast på kvällen men denna dagen fick vi en ordentlig skur över oss innan vi var hemma i huset.
Sedan var vår sista dag i Florida kommen och vi tog ett sista dopp i havet och ett sista dopp i poolen med vemod. Vi packade ihop, satte oss i bilen och åkte till flyplatsen. Tack familjen och Florida för denna härliga resa!

catch up.

Så vad gör jag mer än att längta tillbaka till Florida? Jag är mestadels ledig, extrajobbar lite ibland. Jag har varit glad över att vara återförenad med Kim och kompisarna, jag har varit på kalasdär det bjöds på pulled pork tacos och drinkar, tagit årets första dopp i Sverige och åkt båt på västkusten, spenderat mycket tid med familjen för att sedan åka tillbaka till lägenheten i Jönköping. 
I lördags hängde jag och Minea med Kim och hans vänner på festligheter och fick träffa en massa nya människor. När vi promenerade från efterfesten fick vi ta del av en helt magisk soluppgång (jag har inte mixtrat med färgerna). Det kan ha varit något bland det finaste jag sett faktiskt.
Igår låg jag i sängen ända till kvällen och fick smått panik av att bara legat inne hela dagen, så jag gav mig ut på en promenad. Jag utforskade nya vägar och plötsligt hade jag en hel sjö framför mig. Jag blev lite förälskad i platsen och idag sprang jag runt sjön och konstaterade att det lär bli fler joggingturer där.

Florida - Del 2.

Dags för del 2 av vår Florida-resa!
Vi åkte söderut över öarna för att till slut komma fram till Key West. Vi bodde i en charmig lägenhet uppe bland palmblad och blommor. Runt midsommar blev jag sjuk och var sedan det större delen av resan och denna dagen mådde jag som sämst.
Men det stoppade mig inte från att fira lillebror som fyllde hela 17 år! Vi drack svalkande drinkar och åt burgare (jag lyckades faktiskt äta mestadels vegetariskt under resan).
Sedan promenerade vi vid vattnet och tittade på solnedgången, liksom så många andra. 
Dagen därpå åkte vi ut med en sådan här båt för att snorkla. Som tur var mådde jag lite bättre och kunde vara med och simma runt bland fiskarna. Det var inte riktigt lika häftigt som vi kanske hade trott, men någorlunda spännande var det i alla fall och det var härligt att vara ute på vattnet. 
Key West är ett väldigt semestervänligt ställe och väldigt charmigt med sina fina trähus och tropiska växter.
Vi tog oss till Southernmost Point (som dock inte är Floridas sydligaste punkt egentligen).
Och till Ernest Hemingways hus, som dessvärre var stängt. Vi fick nöja oss med att kika lite över muren.
Vi beskådade ännu en solnedgång och promenerade runt i den lilla staden. Fortsättningen kommer i del 3, håll till godo!

Florida - Del 1.

Nu är det dags att visa er hur resan till Florida såg ut! Vi åkte 15 juni, alltså på min födelsedag. 
Större delen av min födelsedag spenderades på flygplan, men väl framme gick vi ut och åt en sen middag. Nu är jag tillräckligt gammal för att få dricka öl även i USA.
Första delen av vår resa spenderade vi i Miami Beach. Vi hade väldigt kort gångavstånd till havet och att promenera dit första dagen och se den här vyn var så himla härligt. Vi solade och badade och njöt av den tropiska värmen.
Några dagar senare var det mammas tur att fylla år. Hon fyllde 50 och vi dukade fram en god frukost och sjöng för henne.
Sedan badade vi i havet men sökte oss ganska snart till skuggan vid poolen istället. Vi brände oss i den gassande solen flera gånger om under resan.
Vi skålade i champagne och åt lite gott.
Framåt kvällen promenerade vi till Ocean Drive och åt en italiensk middag.
Jag tror att mamma var rätt så nöjd med sin 50-årsdag.
Nästa dag var det midsommarafton. Det blev inget traditionellt firande detta året, istället hängde vi på stranden, åkte till ett stort Hard Rock Casino och åt lunch och sedan tillbaka till stranden för fortsatt häng med bland annat jordgubbar. Vi kände inte riktigt att vi saknade regn och sill direkt.
Efter vistelsen i Miami Beach åkte vi vidare söderut, men det får ni läsa mer om i del 2!

RSS 2.0