ny - maraton.

Dag 7:
Jag, Sanna, Simon och mamma åt en ordentlig typisk amerikansk frukost medan pappa påbörjade maratonet.
Efter frukosten ställde vi oss för att heja på pappa och de andra deltagarna ungefär halvägs till mål. Den här dagen blåste det riktigt kallt och vi fick stå och hoppa på stället för att inte förfrysa.
Efter att ha fikat och värmt oss lite tog vi oss till Central Park och målgången. Vi mötte upp en mycket trött men glad pappa och vi var så himla stolta. Bra kämpat! Sedan tog vi oss till hotellet och vilade ett tag och gick därefter och åt middag på stället vi ätit på första kvällen i New York.
 
 

2014.

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Många saker! Jag fick mitt första riktiga jobb, tatuerade mig, handlade på systemet, flyttade hemifrån, började en utbildning, röstade, kom över någon, besökte New York t.ex.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej.

Vilka länder besökte du?
Danmark och USA.

Är det något du saknar år 2014 som du vill ha år 2015?
Hmm... Inte vad jag kan komma på nu!

Vilket datum från år 2014 kommer du alltid att minnas?
27 oktober, min pappas födelsedag som spenderades i ett soligt Central Park med min familj.

Vad var din största karriärsmässiga framgång?
Jag hade två jobb detta året och hade min första riktiga anställningsintervju. I år levde jag på min egen lön för första gången. Utbildningen jag påbörjat kan väl ses som en karriärsmässig framgång också.

Och din största framgång privat?
Jag tycker själv att jag utvecklats jättemycket i år. Jag har vågat mer än vanligt, följt mitt hjärta och stått på egna ben.

Vad spenderade du mest pengar på?
USA-resan, flytten och hyra skulle jag tro. Sammanlagt har jag nog lagt rätt mycket på mat och kläder också.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2014?
Så många!
Red Eyes - The War on Drugs
Entertainment - Phoenix (låten jag lyssnat mest på i år enligt spotify)
Let's go nu är jag din yo - Markus Krunegård
To Lose My Life - White Lies
Synthetica - Metric
Stuck in the middle with you - Stealers Wheel
One to another - The Charlatans
The Bomb - Pigeon John
Send me on my way - Rusted Root
Flippa ur - Navid Modiri och Partiet
Another love (Zwette edit) - Tom Odell
Outside - Foo Fighters
Paddling out - Miike Snow

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare. Jag har haft så jäkla kul i år!

Vad önskar du att du gjort mer?
Vet inte... Stått på mig och sagt nej.

Blev du kär i år?
Nej.

Den bästa tv-serien?
Orange is the new black, Freaks and Geeks, Weeds, My mad fat diary och Heroes. (för svårt att välja en)

Bästa böckerna du läste i år?
Livet efter dig av Jojo Moyes.

Bästa filmen du såg i år?
De jag kan komma på nu: Frozen, The fault in our stars och Mockingjay.

Den maträtt du åt oftast 2014?
Ingen aning haha...

Något du önskade dig och fick?
Ett jobb, en lägenhet, en plats på utbildningen jag ville gå och en bunt nya kompisar.

Vad gjorde du på din födelsedag 2014?
Jag var bakis från födelsedagsfesten dagen innan (mina fina kompisar sjöng för mig vid tolvslaget) och åt brakmiddag och spelade kubb med min familj.

Högsta önskan just nu?
Fred på jorden, SD ur riksdagen osv.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Egentligen inte tror jag.

Vad fick dig att må bra?
Att äntligen få ett jobb och flytten och allt nytt som den innebar.

Vem saknade du?
Jag saknade min familj och mina vänner hemifrån till och från. Och Frida, som vanligt, vi träffas alldeles för sällan. Och min hund!

Vad är du mest stolt över?
Att jag vågade flytta till en ny stad, det bästa beslutet jag fattat.

slappa dagar.

Jag går långa promenader, gosar in mig i Disas lurviga päls, äter ordentlig mat och umgås med min familj. Så har de flesta dagarna här sett ut. Ikväll ska jag dock ut och dricka öl och fira att Lisa fyller 20 med gänget. Det känns bra. Det känns också bra att snön äntligen har kommit och lagt sig.

NY - lopp, Bibliotek och museum.

Dag 6:
Jag och Sanna gick upp tidigt och sprang ett lopp på 5 km genom ett blött och kallt New York. Det var första dagen med dåligt väder, men vi tog oss i mål där vi mötte upp resten av familjen.
Efter en dusch och en frukost tog vi oss till New York Public Library (där Carrie ska gifta sig med mr. Big, mvh Sex and the City-nörd) Väldigt fint!
Sedan gick pappa till hotellet för att vila upp sig inför maratonet som skulle äga rum dagen därpå och vi andra åkte till New York Natural History Museum. Vi tittade bland annat på stora skelett och uppstoppade djur.
På kvällen hämtade vi pappa och åt middag på TGI Friday.
 

julafton.

Hoppas att ni alla har haft en bra julafton! Även om ni firade, inte firade, var med en massa folk eller ensamma.
Jag firade med min familj och farmor och vi åt gott och myste hela dagen. Det var en mycket bra julafton och jag uppskattar min familj så mycket.
Ikväll ska jag värma rester och kolla på tv!

Ny - strykjärnet, soho, little italy, china town och halloween.

Dag 4:
Började dagen med en bagel och färsk frukt.
Sedan promenerade vi till Flat Iron Building
Och därefter tog vi oss till Soho. Framåt kvällen bytte vi hotell, åt middag och gick på Mama Mia.
Dag 5:
Nästa dag gav jag, Sanna och pappa oss ut på en morgonjogg i Central Park, våra nya hotell låg väldigt nära parken.
Senare på dagen hämtade pappa ut sin nummerlapp inför maratonet och vi gick runt på en NYC Marathon-mässa ett tag.
Därefter åkte vi till Little Italy och åt pasta.
Och promenerade vidare till China Town. Jag har aldrig varit i Kina, men säger ändå att det kändes som att vi befann oss där.
Vi lämnade China Town och tog oss till Greenwich Village...
...där det var Halloween-parad! Det var ju nämligen Halloween den dagen. Gatorna var fulla med utklädda människor i alla olika åldrar. Det var kul att se hur folk gick in för det där!

julledigt.

Hej! Idag hade jag min sista föreläsning för det här året och har därmed gått på jullov! Jag kommer behöva plugga en del kring jul dock, men det tänker jag undvika att tänka på just nu. Idag hade vi dessutom en soldag, vilket är ytterst sällsynt, och mitt humör höjdes yttligare. Ikväll ska jag mysa med Jennifer och Sophia och packa väskan inför ett par veckor hos mina föräldrar. 

radio och tentaplugg.

Igår satt jag vid radiostudion i skolan hela dagen och lyssnade på olika medlemmar i Radio K när de sände Radio K bryr sig, ett sammarbete med Musikhjälpen. Framåt kvällen gick jag hem och varvade Musikhjälpen-tittande med Radio K bryr sig-lyssnande och försökte se till att få lite sömn. 05.30 imorse kämpade jag mig genom stormvindar och slask för att ta mig till skolan och sända radio i två timmar. Det har varit jättekul att få bidra och att se engagemanget från mina studentkamrater.Trots att vi inte sänder längre, så är vår insamlingsbössa fortfarande öppen. Gå in på www.bossan.musikhjalpen.se och sök på Radio K bryr om du vill bidra till vårt initiativ!
Efter några timmars sömn träffade jag Sanna för att köpa afternoon tea och plugga inför en tenta som vi ska skriva imorgon. Jag är så redo att ta helg nu, men jag får trösta mig med tanken på att jag kan pusta ut och ta det lite lugnt imorgon när tentan är gjord.

radio k bryr sig.

Ikväll drar Musikhjälpen igång! Jag är en trogen följare av Musikhjälpen och i år ska jag vara med och bidra mer än jag gjort tidigare år. Studentföreningen som jag är med i, Radio K, ska nämligen hålla en egen liten Musikhjälpen här på skolan. Vi kommer att sända i 24 timmar och hålla aktiviteter och tävlingar för att samla in pengar. Detta kommer ske imorgon med start 09.00 och pågå till och med samma tid på onsdag. Gruppen jag är med i kommer att sända 06.00 till 08.00 på onsdagen.
 
Årets tema är att stoppa spridningen av HIV vilket all insamling går oavkortat till. Så lyssna på oss på radiok.nu och kom gärna förbi oss på skolan om du har möjlighet och bidra!
#RKbryrsig

andra advent.

Igår firade jag, Jennifer, Martin, Simon, Sophia, Lovisa och Minea andra advent med julbak och julmys! Vi byggde pepparkakshus, drack glögg och julmust, bakade pepparkakor och åt lussekatter, pepparkakor och skumtomtar till julmusik/Jul med Ernst/Love Actually. Så himla bra människor och en så himla bra kväll!

NY - shopping mall och empire state building.

Dag 3:
Vi åkte med buss ut till Jearsy för att besöka ett stort shopping mall. Men först lite frukost på Ihop! Jag fotade ingenting i varuhuset, men vi var där hela dagen, det fanns så mycket att titta på och att köpa!
På kvällen tog vi oss upp i Empire State Building och vilken utsikt vi möttes av! Det var så maffigt att det knappt gick att ta in. Om du åker till New York, åk upp i Empire State Building!

ännu en festlig torsdag.

Hej! I torsdags firade vi att vi klarat av första momentet i kursen genom att spela quiz och dricka öl. Vi hittar ofta anledningar till att fira, särskilt på torsdagar verkar det som.
 
(Bild snodd av Tina) Louise, Jennifer, jag, Minea, Martin och lite Simon. Man skulle kunna tro att jag och Martin leker arga leken med Minea som domare här.
Igår var det Tomtevaka på schemat, alltså en sittning med jultema och julbord. Jag, Sophia, Lovisa och Jennifer träffades innan och åt pepparkakor och drack glögg och det snöade blötsnö. Julstämningen har infunnit sig och jag ser fram emot att åka hem till min familj och fira julafton om ett par veckor!

adventsmys.

I söndags, när det var första advent, bjöd Sanna på adventsmys hos sig! Vi var ett gäng klasskompisar som åt pepparkakor, lussekatter och skumtomtar och drack julmust. Mysigt!
En ny kurs har kört igång nu och den kom lite som en smäll på käften. Jag kommer behöva plugga betydligt mer än i förra kursen, men det ska nog gå bra! Jag kommer dock inte ha lika mycket fritid som jag haft ett tag nu.

RSS 2.0