tapas.

Igår var jag först på ett vernisage som vi hade i skolan, där vi visade upp infographics vi gjort, som avslut på den här kursen. Senare på kvällen firade jag, Jennifer, Simon, Sophia och Tina studiebidraget och avslutad kurs med vin hos mig och middag på en tapas-restaurang. Jag åt bland annat kronärtkockshjärtan och rödbetor med honung och getost <3. Bra invigning av den här helgen!

ny - Frihetsgudinnan och brooklyn.

Dag 2:
Morgon i New York och solen som söker sig ner mellan de höga byggnaderna.
Vi tog tunnelbanan ner till den södra delen av Manhattan och åt en liten snabbfrukost på Starbucks.
Vi kollade in minnesplatsen vid World Trade Centre. Fick en väldigt obehaglig känsla i kroppen när jag såg platsen och alla namn på de som gick bort.
Sedan tog vi oss ned till vattnet och fick syn på Frihetsgudinnan.
Vi tog båten över till Staten Island och fick se Manhattan på håll.
Efter båtturen promenerade vi över Brooklyn Bridge.
Väl framme i Brooklyn blev det lite knasigt då vi gick av tunnelbanan vid fel hållplats och hamnade i ett kvarter där allt stod på hebreiska. Vi promenerade och promenerade ovetandes om hur långt det faktiskt var till dit vi skulle. Vi fick se lite fin konst på vägen i alla fall.
När vi äntligen kom till rätt del av Brooklyn var vi hungriga, trötta, varma (jag gick i bara linne, så varmt var det) och griniga, så vi slog oss ner på första bästa ställe och beställde mat.
Och sedan kaffe på detta ställe som låg tvärs över gatan.
Sedan kollade vi in second hand-affärerna som varit vårt mål och åkte därefter från Brooklyn.
Mot Wall Street, där jag inte tog några bilder. Har dock denna bilden från en kyrka vi gick in i på vägen.
På väg tillbaka till hotellet gick vi genom Grand Central, det kändes lite som ett måste när vi var i New York. Om jag inte minns fel, så gick jag, Sanna och Simon till Macy's (som låg precis bredvid vårt hotell) på kvällen medan mamma vilade och pappa laddade inför det kommane maratonet.
Det var dag två! 

kladdig pepparkaka och falafel.

Idag har jag promenerat på stan och spenderat pengar på nödvändigheter och onödvändigheter. Mötte efter ett tag upp Jennifer och Sophia på Condeco och åt en kladdig pepparkaka. Den smakade precis som pepparkaksdeg, mycket gott! Sedan gick och kikade vi i små butiker och planerade julklappar.
(Ursäkta den oförskämt kassa bilden) När jag sagt hejdå till tjejerna gick jag och handlade en massa gott att fylla kylen med och lagade sedan en väldigt god middag. Falafel, bulgur, sallad, gurka, majs, paprika, hummus, paprika-pesto och en sambal oelek-sås. Älskar den här typen av mat. Nu ska jag fortsätta ta mig igenom NYC-bilderna.

en promenad vid en stor, stilla sjö.

Igår gjorde jag klart de två sista uppgifterna på den här kursen, flera dagar innan deadline, vilket känns himla bra! Så idag har jag haft en helt ledig dag. Jag började med att sova ut ordentligt, sedan snörade jag på mig promenadskorna och gick ner till Vättern. Det var grått och kallt, men stilla och fint. Lite terapi för själen. I övrigt handlar den här dagen om städning, diskning och betalning av räkningar, men det gör inte så mycket.

ett middagsbord och en frukostbricka.

Gårdagens middagsbord (maten var betydligt godare än den ser ut. Pasta och sås på körsbärstomater, soltorkade tomater, sockerärtor och basilika) . Jag fick en hyacint av mamma som nu ska få växa sig stor och fin på mitt matbord. Här syns också en av tavlorna jag fick upp. Växter och tavlor bidrar verkligen till hemtrevnad. Jag såg som sagt Mockingjay igår, den var bra! Den levde upp till mina förväntingar och jag är väldigt taggad på att se den sista filmen nu.
Idag åt jag söndagsfrukost på sängen, det var allt för längesen jag hade en ordentlig mysfrukost. I övrigt har jag mest donat med ditten och datten här hemma idag, redigerat bilder, lagat en massa mat, pluggat lite osv. Gick även en promenad med Sanna, blir lätt knäpp av att sitta inne hela dagen.

NY - Central Park och födelsedagsfirande.

Okej, här kommer bilderna från USA! Håll i hatten, det här blir ett långt inlägg med mycket bilder. 
Dag 1:
Vi kom fram på kvällen (amerikansk tid) och gjorde inte mycket mer än att checka in på hotellet och äta mat den dagen. Dagen därpå var det pappas födelsedag och vi påbörjade dagen med födelsedagssång och restaurangfukost. Sedan promenerade vi upp mot Central Park. (Vi bodde vid Empire State Building) Så ofattbart att vi faktiskt befann oss i NYC, var nästan tvungen att nypa mig i armen.
Framme i parken!
Vi promenerade runt och såg bland annat John Lennons minnesplats och fina broar.
Mamma och födelsedagsbarnet.
Syster Sanna
Och bror Simon. Vi kom till en stor gräsplan och lade oss ner på rygg på gräset och njöt av solen som värmde.
Svängde ut från parken för att köpa pumkin spice latte och något att äta, gick sedan tillbaka och slog oss ner vid vattnet.
Vi promenerade upp på en höjd och tittade på sköldpaddor i en sköldpaddsdamm.
Jag var så glad över att alla löven inte fallit av än, perfekt del av hösten.
Tittade på radiostyrda små båtar och refererade till Stuart Little.
Vi kunde inte valt en bättre dag att promenera runt i Central Park på. Det var så varmt och det var fler än vi som sökte sig till parken för att njuta av det fina vädret.
Framåt kvällen gick vi till Times Square och åt födelsedagsmiddag på Hard Rock Café. Jag åt en mycket god veggoburgare och efter maten frossade vi i några festiga efterrätter. Sedan gick pappa och Simon på hockeymatch och resten av oss strosade runt på Times Square och i Bryant Park. Jag tror att pappa var rätt nöjd med sin 50-årsdag.
 

minusgrader.

Idag när jag gick ut för att möta upp mamma och pappa som var i stan, var det frost i gräset. Det kom rök när jag andades och jag halkade ca sju gånger på väg till bussen. Jag, mamma och pappa gick runt på lördags-marknaden och i några inredningsbutiker ett tag för att sedan bege oss hem till mig och möta Sanna. En fika och lite taveluppsättning (?) senare var det dags för dem att åka hem till Lindome igen. Ikväll ska jag gå på bio och se Mockingjay part 1 och sedan dra vidare på hemmafest!
Glad lördag!
 
PS. Snart kommer det lite NY-bilder på bloggen!

fredag på en torsdag.

Igår gjorde jag min första salstenta och blev väl godkänd. Detta skulle firas så torsdag fick bli fredag! Jag, Jennifer, Sophia, Lovisa och Minea hade tjejmiddag och åt egengjord pizza (bilden gör inte pizzan rättvisa) och drack vin. Planen var att vi sedan skulle spela quiz på en pub, men det var tyvärr fullt. "Det får bli en annan gång!" sa vi och tog en öl på ett annat hak istället och smed planer för den närliggande framtiden. Fin kväll!
 

på en vecka.

Har lite problem med datorkrångel och har därför tappat blogg-suget lite, men årets julklapp till mig själv blir en dator, så det ska nog lösa sig!
I veckan som gått har jag arbetat med ett grupparbete, redovisat grupparbetet, sänt radio, spelat beer pong, dansat och skriksjunigt på ett knökat dansgolv och vaknat med ömma blåmärken, ätit bakispizza framför Narnia med några av mina favoritpersoner, druckit öl och kollat på fotboll på en sportbar, haft djupa och förtroliga samtal med samma favoritpersoner tidigt tidigt på morgonen, skapat nya bekantskaper och pluggat i timmar på ett café. En himla fin och händelserik vecka, trots förkylning, mycket plugg, bakfylla och lite dålig dygnsrytm.

ett gäng mobil-bilder.

Jag har inte riktigt haft tid till att hantera bilderna från NYC än, så här får ni lite mobil-bilder att titta på sålänge!
Jag och Sanna som är taggade på planet (vi mellanlandade i Köpenhamn), Empire State Building första kvällen i New York, jag och Sanna på Times Square, en solig dag i Central Park och en massa människor som gör sig redo att springa ett lopp på Manhattan.
Sedan jag kom tillbaka till Sverige har jag bland annat spelat biljard med Jennifer, David och Martin, vilket var jättekul (trots att jag i princip aldrig spelat biljard tidigare), åkt till Lindome och gått på maskerad hos Victor utklädd till en stereotypisk mexikan, samt blivit förkyld och ätit soppa och kollat på filmer. Jag har såklart hängt i skolan en del också och försökt komma ikapp med allt här.

hemkommen.

Hej! Nu är jag hemma igen efter en fantastisk New York-vistelse och detta är vad jag kom hem till. Blev helt chockad när jag tittade ut imorse och marken var vit, jag hade inte riktigt insett hur sent på året det faktiskt är nu. Hur som helst, jag hade det så himla bra i New York! Fick en ordentlig separationsångest när jag var tvungen att åka därifrån. Jag kommer lägga upp bilderna jag tagit så fort jag får tid. Jag måste få ordning på dygnsrytmen, det var en lång hemresa, ca 19 timmar från dörr till dörr, och tidsskillnaden gjorde allt helt skevt. Och jag måste komma ikapp med plugget, ligger lite efter pga har missat mycket. Så ha lite tålamod, det kommer!

RSS 2.0