februari.

Månadens bästa: Vistelsen i farmors lägenhet, att jag lyckats hålla mig ifrån godis och liknande hela månaden och att jag börjat träna. Och att jag har sett krokusar och snödroppar!
Månadens sämsta: Hopplösheten när det gäller att få jobb…
Månadens låt: Det rätt självklara: flera låtar från Linnea Henrikssons nya album, speciellt Ensamheten, Timmen är slagen och Cecilia och Du stör dig hårt på mig av Markus Krunegård. Men också en gammal The Cure-låt, Pictures of you. Det är rätt omöjligt att bara välja en låt haha, borde kanske kalla det ”månadens låtar” istället? Älskar för övrigt när man hittar låtar som beskriver saker som man tänker och känner så himla bra.
Månadens film: About Time och The Vow. Båda var fina, sorgliga och romantiska.
Månadens bästa köp
: Skorna jag köpte på Topshop kanske… Eller frukostbuffén med min syster, för det var så trevligt.


allt är en lek för att skydda hjärtat.

Igår var jag på läkarbesök och efter det mötte jag upp mamma som jobbar där och tillsammans åkte vi till Erikshjälpen. Jag fyndade några fina grejer och blev ännu mer sugen på att flytta hemifrån när jag gick runt bland möblerna där. På kvällen åt Sanna och Tobias middag hos oss och det var den torsdagen! Idag ska jag vara hemma i myskläder och försöka undvika regnet som öser ner utanför så gott jag kan.
 

gott bröd.

Igår bakade jag bröd. Det blev väldigt gott, om jag får säga det själv. Hembakat bröd brukar vara rätt svårslaget. Åt ett par skivor förut, och vet ni vad jag hade som pålägg på en av dem? Banan! Så nu har jag alltså även accepterat banan som pålägg, bra av mig tycker jag!

du är på repeat.

Igår kunde man säga att det var vår utan att överdriva. Jag gick omvägar under hund-promenaderna för att ta vara solstrålarna så gott jag kunde, både jag och hunden var upprymda av vårkänslor. Vårkänslor är nog något av det bästa som finns.

ur telefonen.

Här är lite bilder tagna med min telefon. Ni finner dem på min instagram, @emmanin.
 
 
1. Förra veckan skaffade jag mig en fin vas och tog med ett ekollon hem från en promenad som jag sedan placerade i vasen. Tanken är att ekollonet ska slå ut till en liten ekplanta! Vasen är dock lite stor upptill, men det ska nog gå bra ändå.
2. En halvuppäten frukost med syster Sanna.
3. Idag stötte jag på krokusar när jag var ute och gick! Hjärtat slog ett glädjeslag och jag blev så pepp på den nya årstiden.
4. Dagens lunch/mellanmål. Det blir lätt att jag äter frukost först en gång på morgonen och sedan en gång till mitt på dagen nu när jag ofta går hemma.
 
 
 

caféfrukost.

Idag gick jag upp tidigt (ungefär 08.30, ja det är tidigt) och åkte till Göteborg tillsammans med min syster. Vi hade bestämt att vi skulle äta frukostbuffé på Fröken Olsson! Vi åt och åt tills vi blev alldeles proppmätta. Sedan satt vi kvar ett par timmar och pratade om allt som händer i livet. Framåt eftermiddagen lämnade vi cafét och jag köpte skor för ett presentkort på Topshop. Det var min lördag!
 

där vintern dröjer sig kvar.

I onsdags for jag, mamma och pappa till min mormor. Pappa skulle på möte i närheten, så vi passade på att besöka henne, vi träffas lite väl sällan. Igår gick jag och mamma en promenad i skogsomrodet där och fick en sista dos av vintern. Hoppas vi i alla fall. Vinterlandskap är fint, men jag är klar med vintern nu.

Livet efter dig.

Idag börjar jag läsa en ny bok, Livet efter dig av Jojo Moyes. Jag fick denna boken av farmor i julas och har inte haft några förväntningar direkt, jag visste inget om boken innan jag fick den, men är rätt taggad på att läsa den nu!
 
Och ser ni vad jag har i frukostskålen? Banan! De som känner mig vet att jag alltid rynkat lite på näsan när någon nämnt ordet banan och har tidigare antytt att bananer är äckligt. Men idag vaknade jag tidigt och var vrålhungrig och sugen på yoghurt med banan i. Så himla konstigt. Men gott var det! Jag har kanske vuxit upp lite och lärt mig att tycka om bananer. Vilket är bra, för bananer är bra.
 

jag är svag för smicker och du smickrade mig hårt.

Idag gjorde jag pannkakor på grahamsmjöl, kokosmjöl och mandelmjölk! Fick dock gå ifrån receptet och späda ut lite och så för att få en bra konsistens på smeten. Men goda blev de! Honung och kanel är bästa "pålägget".
Lite senare bakade jag bröd och lagade linssoppa till middag! (tråkigt att det är så mörkt vid middagstid att det är svårt att få fina bilder) Har stått i köket större delen av dagen, men det  gör inget. Jag tycker om att baka och laga mat, så länge det inte blir stressigt eller pressat på något sätt. Jag tror att min familj tycker om när jag går hemma på dagarna och lagar middag till dem när de kommer hem. Nu ska jag titta på TV/film alternativt halvsova hela kvällen, för jag är knasigt trött.
 

hör vår tystnad tala.

En måndagsfrukost på sängen. Honungsyoghurt med kanel toppad med min egna müsli (gjord på havregryn, pumpakärnor, solrosfrön, hasselnötter och kokos) samt mandel, gojibär och tranbär. Så gott! Nu ska jag ge mig ut i de starka vindarna med hunden och hoppas att jag inte blåser bort.
 

en timme en minut.

Hej! I fredags, på Alla hjärtans dag, fikade jag med Lisa, Linnea, Sara och Malin som kom på Sverige-besök! Erik anslöt också lite senare. Det är ganska jobbigt att stå emot bullar och bakverk när man är ute på café, men med en latte klarar jag mig rätt bra ändå! Två veckor kvar av februari nu! På kvällen åt jag räkor och drack vin med mina föräldrar och min bror, vilket var trevligt. I alla fall fram till på natten då min mage gjorde uppror, det var ingen kul natt. Igår skulle jag ha träffat mina kompisar igen, men jag valde att stanna hemma ifall det skulle vara magsjuka som härjade. Så det blev en seg dag med tungt huvud, ett farmorbesök och lite OS-tittande. Idag städar jag till Kents alla skivor! Och kanske skriver några personliga brev också... Ge mig ett jobb, tack!

läsning.

En annan sak som jag lovat mig själv denna månaden (förutom att hålla mig borta från sötsaker) är att läsa ut denna boken, Boel och Oscar av Josefine Sundström. Det är inget fel på boken, den är fin och enkel, men det har gått himla segt för mig att läsa den. Med vissa böcker är det så, man får liksom säga till sig själv att fortsätta läsa, för man vill ju ändå veta hur det slutar, medan vissa böcker slukar en och man vill bara läsaläsaläsa. Jag har en lång lista på böcker som jag vill läsa, så jag vill bli klar med denna så att jag kan ta mig an en ny, en som jag förhoppningsvis totalt fastnar i, det var längesen det hände.
 

att bo själv.

Det blev filmen "Little Birds" och en god soppa på det! Jag njuter av tiden här i lägenheten, jag vill ju så gärna flytta hemifrån. Imorgon åker jag härifrån och hem till lilla Lindome igen. Ska mysa resten av kvällen och fortsätta låtsas att jag bor själv lite till.
 

slottsskogen.

Imorse sken solen och det var vår i luften. Med Simon som sällskap gick jag till Slottsskogen och klappade hästar och getter med tjock vinterpäls. Vi promenerade runt ett tag och kollade på diverse olika djur och lät solen värma våra vinterbleka ansikten. När jag flätade in fingrarna i en av hästarnas tjocka päls blev jag så otroligt sugen på att rida igen, jag kan sakna det ibland. Vi promenerade vidare till Linné och åt på Subway och nu sitter jag i lägenheten och funderar på vilken film jag ska mysa till ikväll. Hejdå!
 

tacokväll.

Igår kom Ella, Linnea, Lisa, Sara och Erik på besök i lägenheten. Vi gjorde mojitos (som inte riktigt blev mojitos) och tacos! (Lisa valde att dekorera sin drink med en gurka) Det var så himla gott och så mysigt. Idag när jag blivit väckt av ett telefonsamtal gick jag hem till Ella och åt frukost med dessa fina personer. Bra helg!
Måste också tillägga att jag tackat nej till en bulle för ungefär första gången i mitt liv idag! Ska försöka att inte skriva för mycket om min "nyttighets-månad" här, för jag vill inte vara tjatig eller provocerande på något sätt. Men jag blir stolt över mig själv när jag är stark nog att tacka nej. Jag tänker inte sluta äta onyttigheter för all framtid, det vore galet. Jag tycker att man ska unna sig goda saker då och då. Så efter denna månaden kommer jag äta sötsaker, men förhoppningsvis mer sällan än tidigare!
 
 

RSS 2.0