en vecka.

Nu har det gått en vecka sen jag kom hit. Det känns som att jag varit här i två veckor, samtidigt som tiden har gått jättefort. Det har varit en massa olika aktiviteter varje dag och jag har knappt varit hemma något alls. Här är lite bilder från veckan som gått:


 

kvällspromenad.

I måndags tog jag också en kvällspromenad, när molnen spruckit upp och det slutat regna.Det här är utsikten från där jag bor. Jag ser inte vattnet från min uteplats, men om jag går ut och förbi vår parkering får jag se denna vy.
Och här har vi mördarbacken som leder från centrum och upp till området där jag bor.
Jag gick in på kyrkogården som ligger alldeles i närheten, Dalviks kyrkogård. Det var nog den finaste och mest välskötta kyrkogård jag varit på. Det ligger ett gulligt litet kapell där och även här har man utsikt över Vättern.
Sedan tog jag en liten sväng i utkanten av Stadsparken och hittade ett gammalt klocktorn. Därifrån kunde man se nästan hela Jönköping och jag utsåg denna plats till den, hittils, bästa utkiksplatsen.

internetuppkoppling.

Nu har jag fått internet till min lägenhet och tänker berätta och visa lite vad jag gjort än så länge denna veckan!
I söndags hjälpte mamma och pappa mig att flytta och vi åt såklart flyttpizza. 
I måndags gick jag ner till stan för att fixa busskort och för utforska staden lite. Jag gick bla genom tändsticksområdet, som är ett väldigt mysigt område med gamla tegelhus, mysiga caféer och murgröna. (Fick dagen därpå veta att skolans egna nattklubb ligger här)
Igår var det upprop i skolan och nollningen drog igång. Vi blev indelade i nollningsgrupper och jag hamnade i en grupp med en massa fina personer i och mina faddrar är hur gulliga som helst. Efter att ha tagit på oss overaller och tjoat i aulan, åt vi middag ihop och trängdes sedan i en liten etta ett tag innan vi gick ut på skolans nattklubb. Hade en jättebra dag och är så glad över att jag fått träffa så många trevliga människor! 
Idag hade jag min första föreläsning och sedan var vi iväg på något de kallar "inspirationsdagen", där vi fick tjoa ännu mer och höra olika personer prata med mål att inspirera oss till våra studier. Ikväll väljer jag att vara hemma och vila, jag har olyckligtvis åkt på en förkylning. Men än så länge har jag det riktigt bra och dessa två dagar känns som en hel vecka, har redan fått vara med om så mycket!

lägesuppdatering.

Hej! Här sitter jag i min lilla etta och är pirrig inför morgondagen då det är upprop och inspark och jag får träffa min nya klass. Jag tänkte bara kika in här och meddela att flytten gått bra och att jag nu befinner mig i Jönköping. Jag har inte fått något internet till lägenheten än, men kommer förmodligen se till att blogga en del när jag fått det om ett par dagar (om inte nollningen tar all min tid)
 
Här får ni en sneak peak på vardagsrums-delen (och min frukost) Jag har lyckats komma i ordning rätt bra här, men det är fortfarande en del kvar att fixa.
 

skogspromenad, konsert, middag.

Härom dagen promenerade jag genom skogen upp till sjön med hunden. Jag hittade några tappra kantareller ett par meter från stigen, som jag och Sanna senare gjorde kantarellmackor på. Jag kommer sakna hundpromenaderna när jag inte bor här längre.
Senare samma dag åkte jag in till Göteborg där jag träffade Frida, Lisa och Cecilia och såg Bo Kaspers Orkester på Götaplatsen (det är ju Kulturkalaset nu) De var bra och det var en mysig konsert!
I onsdags träffade jag gänget och åt middag och sa hejdå.
Är så glad över att jag har dessa människor i mitt liv och jag kommer definitivt sakna dem när jag bor ett par timmar bort.

flytt.

Häromdagen hämtade jag nycklarna till lägenheten som framöver kommer vara mitt hem. Så pirrigt att få nycklarna till min första, egna lägenhet. Idag har jag, tillsammans med föräldrar och syster, kört upp mina möbler dit. Vi åkte också till IKEA ör att köpa diverse nödvändigheter. Det är först nu det känns verkligt. Om en vecka flyttar jag. 
 

antagen.

Igår stämplade jag ut mig på lunchrast, satte mig i ett knäpptyst lunchrum och skrev in antagning.se med skakiga fingrar på min telefon. "ANTAGEN" stod det med gröna bokstäver. Jag uppdaterade sidan, samma ord dök upp. "ANTAGEN".
 
Om ca en vecka flyttar jag till Jönköping för att börja plugga Medie- och kommunikationsvetenskapliga programmet. Är så taggad och förväntansfull, men såklart lite rädd också. Nu ska jag flytta hemifrån, till en ny stad, till nya människor. Imorgon åker jag för att hämta nyckeln till min alldeles egna lägenhet!
 

RSS 2.0