tar farväl av 2012, välkomnar 2013.

Hej! Jag hade tänkt göra en sammanfattning av året som gått, men det har helt fallit i glömska. Den kanske kommer senare! Jag tycker att det känns bra att 2012 lider mot sitt slut, jag är redo att lämna det bakom mig. Jag välkomnar 2013 med öppna armar och ser fram emot vad det kommande året har att bjuda på. Gott nytt år allihopa!

utekväll.

Igår var jag ute och firade Lisa som nyss fyllt år. Det bjöds på bra musik, skratt och dans på inpå småtimmarna. Det blev en lyckad kväll/natt. Idag ligger jag i sängen och fasar inför plugg som måste göras. Funderar starkt på att skjuta upp pluggningen yttligare och sätta på en film och äta chokladtomte istället...

julhelgen.

Julafton firades hemma med min familj och min farmor, och vi hade det riktigt trevligt och mysigt. Jag fick bland annat ett nytt objektiv och en väldigt stor plansch att sätta på mitt rum (så stor att den inte fick plats under granen) På juldagen åkte vi hem till mormor, och där var det snö minsann! Vi åt och åt och åt, som man brukar göra på jul, promenerade i snön och tog det väldigt lugnt. Det var min jul!

dan före dan.

Igår hade vi en liten "mini-julafton" här hemma och jag fick två underbara julklappar. Av min systers pojkvän fick jag en jordglob, som jag så gärna velat ha, och av min Simon fick jag 6 fina koppar som jag kärat ner mig i. Tack så hemskt mycket! Övriga julklappar är inslagna och ligger nu under granen och väntar medans vi sitter och kollar på diverse olika filmer med fyra tända ljus på bordet. God jul!

hur känner du nu? jag väntar mig ingenting.

Hej! Nu känner jag att jag är på såpass gott humör att jag orkar med att blogga lite. Imorgon är det julavslutning i skolan och på kvällen blir det nog lite jullovsfirande med klassen. Äntligen känner jag att jag kan koppla av och låta hjärnan slippa alla pluggtankar. Jag önskar bara att det skulle vara så snöigt som på bilden ovan och att livet var totalt bekymmerlöst, men det är väl för mycket begärt. Snart är det julafton, och det känns i alla fall bra.

hej.

Det enda jag egentligen ville säga nu är "hej, jag lever". Jag finns kvar, men bloggen har hamnat lite i skymundan av allt annat som pågår just nu. Jag hoppas att jag får tid/ork till att fota mer och berätta om mina dagar snart. Tills dess får ni stå ut med en ganska så ekande tom emmanin-blogg. 

Lista.

Vem...
kramade du senast? 
Lisa tror jag.
älskar du? Min familj, mina närmsta vänner och Simon.
saknar du?
Vet inte... Jag saknar kontakter som jag inte har längre, typ. Och kort hår.
 
Hur...
lång är du? 175-177 cm
mår du?
Ganska bra. Är förskyld och trött bara.
vill du dö?
Vill nog dö som en gammal tant i sängen, men jag vill helst inte spekulera i det.
går det?
Med livet? Känner att det finns en del saker jag vill ändra på, men jag är väldigt hoppfull inför framtiden.
 
Vilken...
dryck är godast?
Juice och kolsyrat vatten dricker jag oftast, men te får mig alltid på bättre humör.
plats vill du besöka?
Jag vill besöka så många platser! Men först och främst vill jag besöka London.
film har du sett flest gånger?
Vet inte... Någon barnfilm antar jag...
låt har du på huvudet just nu?
Ingen, jag lyssnar på Dansa fastän nu, så den kanske...
 
Favorit...
band/artist? 
Kan inte säga en faktiskt... Det är för svårt.
film? Jag har flera favoritfilmer och kan inte riktigt komma på alla nu.. Men jag tycker mycket om Harry Potter-filmerna och The Boat That Rocked. Harry Potter funkar alltid och The Boat That Rocked är en sån film som jag alltid blir lite gladare av. Annars gillar jag filmer som berör och som snurrar runt i huvudet ett tag efter att man sett dem.
stad? Jag trivs jättebra med att bo i Göteborg (eller en bit utanför då) och vill antagligen bo här större delen av mitt liv också. Annars är det alltid lite magiskt att promenera i en främmande stad utomlands, men jag har ingen direkt favoritstad.
mat? Det beror så himla mycket på vad jag är sugen på just då.
 
 
Senaste...
filmen du såg? Polarexpressen.
kändis du träffade? Jag vet faktiskt inte...
gången du var besviken? Jag är så ofta besviken just nu, det är väl en sån period. Så det var antagligen idag eller häromdagen.

 

ingen bra dag.

Idag fick jag någon form av migränanfall i skolan och bestämde mig för att åka hem och sova bort det. Så större delen av dagen har tillbringats i sängen med illamående och värkande huvud. Men, nu mår jag bättre och jag hoppas att jag mår ännu bättre imorgon eftersom jag och Lisa ska filma det sista till vårt PA. Nu ligger jag i sängen och kollar/lyssnar på musikhjälpen och känner inte alls för att sova. Det är nackdelen med att sova flera timmar på dagen, att man inte kan somna på kvällen. Men jag ska ge det ett försök! Godnatt!

projektarbete.

Hej på er! Jag är fullt medveten om att jag varit rätt frånvarande det senaste. Det är nämligen så att jag och Lisa har arbetat med vårt projektarbete hela helgen. Vårt projektarbete innebär filmning i Göteborg under kyliga, snöiga omständigheter. Flera timmar har gått åt till att promenera runt och filma bland annat julmarknader. När jag kommit hem har jag varit så frusen och trött att jag bara krypit ner i sängen. Dock bakade jag pepparkakor och lussekatter igår med mamma, pappa, syster och min Simon. Jag fick också träffa Frida idag som skulle agera assistent för mig och Lisa när vi filmade. En fullspäckad helg som varit både jobbig och väldigt mysig.

Rätt så upptagen.

I tisdags var jag och Lisa ute i kylan hela eftermiddagen och filmade till vårt projektarbete. När jag kom hem var jag så frusen och trött i kroppen efter att ha promenerat runt på stan med kamerautrustningen på axeln, så jag gjorde inte mycket mer än att sitta framför brasan tills det var dags att sova. 
Igår var jag och Sofia på ett studiebesök på SVT (i byggnaden på bilden). Det var jättespännande och väldigt häftigt. Vi fick sitta med i både studion och i kontrollrummet när Vem vet mest spelades in. Kul!
Imorgon ska jag och Lisa ut och filma igen, så ni lär förmodligen inte höra något från mig då. 
Får se om jag hinner/orkar blogga något i helgen. Hejdå!

Snö.

Nu är även göteborgstrakten snötäckt! Det har snöat exakt hela dagen och snötäcket blir bara tjockare och tjockare. Så passande att det börjar snöa så fort det blir december, äntligen känns det som vinter. När jag kom hem från skolan åt jag vörtbröd, clementin och kanelyoghurt, lyssnade på julmusik och kollade på ett juligt New Girl-avsnitt. Fint.

första december och första advent.

Igår började jag dagen med att pussa på Simon, och sedan blev det en riktig långfrukost till julmusik. På kvällen bakade familjen lussebullar och drack vinterns första julmust, enligt traditionerna. Sedan kollade vi på julkalendern, och december månad var invigen. 
Idag har jag gått på en långpromenad med hunden i 7 minusgrader. Kylan bet i kinderna, men det gjorde inget, jag älskar att promenera i frostigt gräs samtidigt som solen skiner. Att man kan stanna och klappa på en islandshäst med vinterpäls är ett plus.

RSS 2.0