godmorgon.

En annan sak som jag gjorde igår var att baka bröd. Jag änvände mig av en färdig brödmix som man bara ska blanda ihop med yoghurt. Jättelätt och jättegott! Och ingen jäsningstid heller, att vänta på att degen ska jäsa är det tråkigaste med att baka enligt. 
 
Min syster flyttade hemifrån igår och inatt slog det mig hur konstigt det egentligen är. Vi som bott med varandra nästan hela livet, och nu kommer hon inte bo här med mig längre. Men jag hoppas att hon och Tobias får det bra i sin nya lägenhet och önskar dem grattis och lycka till med livet som sambos!

skogspromenad.

Idag tog jag med mig Disa och kameran och gick en promenad i skogen. Det var så fint och friskt ute! Vi letade kantareller, men såg bara oätliga svampar och gula små löv, så vi gav upp rätt fort. När vi kom fram till sjön satte vi oss på klippan och det var så otroligt stilla, i alla fall fram tills Disa tröttnade och började leta efter en pinne att gnaga på. Jag känner att jag fått en bra dos med frisk luft och en tillräcklig dos av motion för dagen.
 

fredagen.

Igår hängde jag med Lisa, Linnea och Erik. Vi begav oss mot ett café i Göteborg och på vägen dit fick vi gratis glass av en tjej som gick i vår pararellklass på gymnasiet som jobbade i en glasskiosk. Tack så mycket för det! Sen hamnade vi på ett nyöppnat Condeco och jag åt en himmelskt god kardemumma-muffins. Ella kom förbi och sa hej och sedan gick vi till stadsmissionen och kikade på diverse olika grejer. Vi drev runt i staden ett tag och sedan åkte jag hem och åt tacos. Det var en fin höstdag med fina människor. Efter en vecka av tunga skor, tårar, ångest och plugg ska jag nu fokusera på att vila och göra saker jag som mår bra av. Jag har börjat med att möblera om mitt rum och städa och ska nu fortsätta med en fika och en långpromenad. Trevlig helg!
 

biokväll.

Igår var jag då alltså på bio med Simon. Vi såg Monica Z och den var jättebra! Jag hade inte ens sett trailern innan vi bestämde oss för att se filmen, men jag hade hört så mycket bra om den. Det var fin musik och fina bilder och jag har äntligen fått upp ögonen (eller öronen kanske jag ska säga?) för jazzen. Och att gå på bio en måndag visade sig vara en hit, då det endast var ca. 20 pers i salongen som ska rymma över 400 pers. Det var en mysig kväll som avslutades med en promenad genom den friska höstnatten.
 

säg nej till mig.

Idag började jag dagen med en promenad med hunden i det fina vädret. Självklart tog jag kort på mitt favoritträd när det handlar om den här tiden på året (bilden uppe till höger). Ja, jag har ett favoritträd. Det är alltid så vackert så här års med sina sprudlande färger. 
Sedan, efter att ha tränat tills jag blev en pöl av svett, slog jag mig ned vid köksbordet för att ge hemtentan vad den tål. Jag har inte behövt plugga på så länge, så den här uppgiften känns väldigt tung. Men med ett par koppar kaffe, en tomat- och pestomacka och Kristian Anttilas nya låt lyckades jag skriva några meningar. Och när det tog stopp och jag kände mig hopplös, ringde pojkvännen och frågade om jag ville gå på en spontan måndags-dejt. Ja tack, gärna! Så ikväll blir det bio med honom. Ska vira halsduken runt halsen, hålla hans hand och glömma allt det jobbiga.
 
 

hej.

Hej! Det var ett tag sen...
I fredags kom Lisa och Linnea hem till mig och tillsammans lagade vi pizza med mozzarella, tomat och pesto på! Vi laddade upp inför en spelning som vi gick på senare på kvällen. Det var Simons band och ett annat lokalt band som spelade på en nattklubb i Kungsbacka. De var såklart jätteduktiga och jag hade en väldigt bra kväll! Nu sitter jag och Simon här på mitt rum med ljus som luktar kanel och äpple tända och lyssnar på Louis Armstrong och Ella Fitzgerald på vinyl och väntar på pappas chiligryta. Tack och hej!
 

tack timo.

Igår såg jag Timo Räisänen på Liseberg tillsammans med Lisa och Sofia. Jag ångrade ganska snart att jag inte tagit med kameran, får nöja mig med mobilbilder. Timo var såklart jättebra! Mellan hans konserter glömmer jag av hur bra han faktiskt är och hur mycket jag tycker om honom. När han spelar live är musiken så mycket mer än det man hör när man lyssnar på skivorna. Det var ett bra avslut på sommaren. När vi skulle hemåt frös jag och burrade in mig i min stora halsduk, som då användes för första gången i år.
Ikväll ska jag träffa Lisa och Linnea och tillsammans ska vi gå och se Simon och hans band spela inne i Göteborg. Jag ska också säga "grattis" igen och ge honom grattispussar och grattiskramar, för idag fyller han nämligen 19!

välkommen höst.

Nu är det höst på riktigt och det tycker jag att bilderna berättar rätt bra. Fuktig tät dimma, långbyxor, nedfallna löv, och en skog som sakta ändrar nyans. Idag har jag frusit och ångrat att jag inte tagit på mig halsduken och när jag andades var det höstluft som fyllde mina lungor. Ja, det är höst. Och det gör mig glad. Jag tycker faktiskt att det är jätteskönt att kunna lägga sommaren bakom mig. Det är dags nu. Jag välkomnar hösten med öppna armar.
 

UK.

Vet ni vad? Jag ska åka till England igen! I slutet av oktober bär det av och jag är så himla taggad!

Första skoldagen.

Hej! De senaste dagarna har rullat på rätt fort och jag tänkte nu summera de lite kort. I lördags hade jag, Lisa, Ella och Linnea en liten (typ) kräftskiva hemma hos mig. Vi åt räkor och kräftor (vissa av oss) och chokladpudding till efterrätt. Lisa och Linnea skulle stanna över natten och vi avslutade kvällen med en film och trött prat. Dagen efter var jag rätt seg och låg mest i sängen hela dagen. Simon kom hit framåt kvällen och vi åt tacos och kollade på tv med min familj. I måndags åkte jag och Lisa och fixade så kallade gu-kort, som vi kommer att behöva nu när vi ska läsa på GU. Jag avslutade dagen med att kolla på Gossip Girl, som jag nu börjat följa. Jag har sett flera lösa avsnitt tidigare, men aldrig följt serien. Idag gick jag upp tidigt och begav mig mot Göteborg för den första skoldagen. Jag tror att jag hamnat rätt och jag tror att detta kommer bli bra. Nu ska jag fortsätta kolla på Gossip Girl!
 

RSS 2.0