Innan jag fastnar i dig.

Det blev en bra lördag! Och en bra söndag också. På lördagkvällen gick vi till favoritkrogen och drack öl. Kvällen avslutades relativt tidigt med sång till Jag har varit i alla städer ur en mobiltelefon på en pizzakartong på Jönköpings gator. På söndagen vaknade jag glad och inte bakis alls. Framåt kvällen mötte jag upp några kompisar för att julmysa på stan. Det var första advent och det var bland annat julmarknad och julskyltning i centrala stan. Vi myste runt, köpte kanderade nötter, drack glögg och kom i julstämning. När jag kom hem spelade jag julmusik för första gången denna vintern och kollade på säsongens första julfilm.

Ännu en bra helg.

Den här helgen är en bra helg på flera sätt. Vi har fått studiebidrag, det har varit kursslut (TV-programmet blev jättebra, lite tråkigt att vi är klara med det nu) och jag har flera roliga saker att hitta på. Igår träffades vi hemma hos Tina och spelade Tinopoly, ett drickspel inspirerat av Monopol som är döpt efter Tina och handlar om henne och Jönköping. Sedan gick vi ut och hamnade på ett tråkigt ställe, men hade det helt okej ändå. Idag kände jag mig utvilad när jag vaknade och unnade mig en lyxfrukost i soffan (helt vegansk ↑ ). Där satt jag länge och slökollade på tv medans jag väntade på tvätten. Detta kan bli en mycket bra lördag känner jag.

snö och tv-program.

Hej! Världens sämsta bloggare här. Helgen var en väldigt bra helg, i fredags gick vi ut, i lördags hade jag och Sanna bakishäng hela dagen och gjorde pizza och chokladbollar och i söndags åt jag säsongens första lussekatt. I helgen fick vi dessutom snö och minusgrader! Igår sken solen in på morgonen och marken glittrade av frost, det har jag saknat. Idag har jag varit i TV-studion hela dagen och förberett och övat inför sändningen på torsdag. När jag gick hem regnade det och jag var bitter över att snön försvann lika fort som den kom. 
 

Lista.

Vilket är ditt mest använda ord denna vecka?
Haha svårt att säga... Har använt ordet "speak" mer än någonsin i och med att vi pratat om inslaget vi jobbar på nu.
Har du någon fobi?
Nej, inte direkt... Jag är rädd för djupt vatten.
Vad är det godaste du har ätit hittills i veckan?
Quesadillas som jag åt igår. Hade i svarta bönor, majs, ost och chilisås.
Vad är det finaste någon har sagt till dig idag?
Hm... Vet ärligt talat inte, kan inte komma på något specifikt. Sorgligt.
När kände du dig riktigt nöjd med dig själv senast?
När vårt inslag tog form och det visade sig bli bra eller när jag jobbade i helgen (och gjorde bra ifrån mig), fastän jag inte var jättesugen på det.
Vad tror du kommer bli roligast i helgen?
Fredag räknas som helg va? I så fall utgången och förfesten på fredag! Vi kommer ha förfest hos Joel och det brukar vara kul, men det var längesen vi hade det.
Vilken är din pepplåt för tillfället?
Electric Love
Vad har du sysselsatt dig med då du har haft dötid i veckan?
Har inte haft jättemycket dötid än, det är ju bara tisdag, men jag har mest lyssnat på musik och poddar och kollat på youtube-videos.
Har du gjort/kommer du göra något i veckan som du inte gjort förr?
Jag kommer förmodligen att skriva på ett kontrakt om att någon ska få hyra min lägenhet i andrahand, det har jag aldrig gjort förr.
Vad oroar du dig för?
Att plugga utomlands till våren.
Vem är den kändaste personen du har sett på senaste tiden?
Har nog inte träffat någon som är det minsta känd på ett bra tag... Träffade en kille i helgen som är väldigt lik Thomas Stenström, han och hans kompisar har lurat andra flera gånger att han är Stenström och alla har gått på det.
Vad har varit mest förvirrande på senaste tiden?
Det som varit mest förvirrande är nog hela utomlandsterminsgrejen. Att hitta boende i Wien osv.
Hur ser dina senast tagna webcam-bilder ut?
Jag tar aldrig bilder med webcam nu, så det får bli mobilbilder istället!
 
 
Har veckan varit bra än så länge?
Ja än så länge! Det har varit en bra start på den här veckan.

jobbhelg och TV-produktion.

Och så var det måndag igen! Men det känns faktiskt helt okej, jag har sett fram emot den här måndagen, eller denna veckan snarare. Mest för att helgen var en jobbhelg, jobb både lördag och söndag, vilket kanske inte är den ultimata typen av helger. Men jag kunde faktiskt klämma in lite öl med några kompisar i lördags, så lite helg har jag allt fått ändå! Jag och Sophia envisades med att sitta ute hela kvällen och jag håller nu tummarna för att jag inte dragit på mig en förkylning i novemberkylan. Stället vi helst hänger på har en så bra uteservering, så vi virade in oss i filtar under värmelamporna och offrade några frusna tår, det var det värt. 
 
Idag har vi fått lära oss hur TV-studion i skolan fungerar och förbereda inför ett program som vi kommer att sända nästa vecka. Min roll i redaktionen är studioman (studioperson?), vilket innebär att jag har övergripande ansvar för studion och är som en länk mellan kontrollrummet och studion. Jag har dessutom fått huvudansvaret för ljussättningen. Det är mycket att tänka på, men det är såå kul att få göra något så "verkligt"!

En onsdag.

Igår gjorde jag och mitt lilla filmteam en intervju med en kurator på skolan till ett inslag vi jobbar på. Plötsligt blev det rätt mycket att göra i skolväg igen, men just denna delen av det var väldigt kul. Idag sitter jag hemma vid köksbordet och skriver för en uppgift, vilket känns mindre kul. En annan bra grej med gårdagen var att jag och Sanna köpte afternoon tea på café. Vi frossade i gott bröd, te, pålägg, kakor och bullar medan mörkret föll utanför. Nu har de satt upp ljusslingor på stan och det var så mysigt att sitta inne på ett café med lågt sorl och tända ljus och se dessa små lampor lysa där ute i mörkret. 
 

Flytta utomlands.

Hej! Ojoj vad tiden går fort! Sedan sist har jag börjat en kurs som heter TV-produktion och gjort en kortfilm om hållbar utveckling, jobbat mitt första pass på det nya jobbet, druckit öl med kompisar, fikat med Sanna, försökt hitta någon att hyra ut min lägenhet till och ansökt om kurser och boende. Det är ju nämligen så att jag i början av nästa år flyttar till Österrike och Wien närmare bestämt.
Jag kommer att plugga där i ca 4 månader och jag känner en sån skräckblandad förtjusning över det hela. Just nu är det så himla mycket att tänka på och fixa med, men snart kommer allt nog att falla på plats. Detta kommer bli det läskigaste jag någonsin gjort, men förmodligen också det roligaste. Jag ser fram emot att uppleva en helt ny stad (har aldrig varit i Wien förut), att gå på nya gator och titta på fina byggnader, att resa till andra stora städer i närheten och att promenera i Alperna.

Halloweenhelgen.

I fredags lagade jag, Sanna och pappa en trerätters middag som vi bjöd resterande familjemedlemmar plus farmor på. Pappa hade fyllt år ett par dagar tidigare och nu var det dags att fira! Allt var vegetariskt/veganskt, jag tycker att det är så kul att min familj är så öppen för att testa på mer vegetariskt.
På lördagen åkte jag tillbaka till Jönköping där det var halloweenfirande på kvällen. Först samlades vi hemma hos Tina, alla var utklädda och lägenheten utsmyckad med diverse halloweenrelaterade grejer. Lite senare gick jag, Simon och Sophia vidare till ett uteställe som också hade halloweentema. Simon hade helt klart bäst utklädnad, finaste bruden jag sett. 
 
PS. Har äntligen en ny telefon, så nu kommer mobilbilderna inte vara riktigt lika kassa längre. Prisa gudarna!

RSS 2.0