långhelg.

Hallå! I onsdags åkte jag till Göteborg och hem till mina föräldrar för att få lite miljöombyte och för att träffa vänner och familj. 
På torsdagen åkte jag och Sanna hem till farmor och blev bjudna på fisksoppa och äppelpaj. Det var fint att träffas lite och bara prata och äta gott.
På fredagskvällen träffade jag Lisa, Erik, Sara och Linnea för att dricka öl och prata ikapp. Två av dessa kommer till mig i Jönköping den kommande helgen och jag är jättepepp! På lördagen gick jag och Sanna runt i Göteborg och insöp staden och kikade i affärer. Jag hade hoppats på vårsol, men fick nöja mig med en massa krokusar på en gräsplätt när vädret svek mig (himlen ser rätt blå ut på just denna bilden, men det var faktiskt rätt grått).

vernissage och vin en tisdag.

Igår invigdes som sagt vår utställning på Jönköpings läns museum med en vernissage. På den första bilden kan ni se min grupps gestaltning (och några andra). Det är ett trassel gjort av ståltråd på en gängstav med en cymbal som fot. Tänker inte gå in mer på dess betydelse, den är ganska abstrakt och tillåter en rätt fri tolkning, men temat för utställningen är "Nu". Efter vernissagen gick jag, Jennifer, Sophia, Minea och Simon till en uteservering vid vattnet och firade att vi nu är klara med konstprojektet. En helt okej tisdag ändå!

burgare.

Igår fyllde Louise 21 och detta firade vi med hamburgare på Bada Bing! Det har blivit lite av ett standardställe här. Denna gången blev det en vegetarisk burgare (som de kallar Glada Kossan, bra namn) och rotfrukter för min del.
Om ett par timmar ska vi ha vår vernissage på museet, som ett avslut på den här kursen. Ska se till att visa er vår gestaltning någon gång!

ny vecka.

Hej på er! Eftersom bloggen ekar tomt periodvis pga andra prioriteringar får det nu bli ännu en liten sammanfattning av vad jag gjort de senste dagarna.
▲ Spelat Cards against humanity med några av de bästa tjejerna jag känner och skrattat mycket.
▲ Lagat indiskt till middag för två.
▲ Planerat peppiga saker och längtat. 
▲ Pussats en hel del.
▲ Mötts av snö när jag gått ut och blivit besviken.
▲ Förklarat mig frisk från förkylngingen och tränat igen.
▲ Varit på öppet hus på min skola och representerat Radio K.
 
Den här veckan har jag sett fram emot, om några dagar åker jag till Göteborg och ikväll ska det födelsedagsfiras!

hej vår.

 
 
 
Vårkänslorna spritter i kroppen och jag kan inte låta bli att ta med ett av de första vårtecknen in och ställa på bordet. Så vad händer just nu? Jag sitter på museet och jobbar en stund och tillsammans med min grupp konstaterar jag att vi är klara med konstprojektet och på tisdag börjar utställningen med ett vernissage. Jag försöker skriva en analysuppgift men tycker plötsligt att det känns väldigt viktigt att sortera om i köksskåp och att torka badrumsgolv. Jag går sakta till och från bussen för att få så mycket solsken på mig som möjligt. Jag ler för att krokusar och snödroppar kämpat sig upp ur jorden och för att jag har någon att längta efter. 

kalas.

Jag har åkt på en förkylning och har försökt se till att vila de senaste dagarna, men igår var det födelsedagsfest och jag valde att trotsa bacillerna i kroppen och fira lite. Det var Tina som skulle firas, lite mer ordentligt denna gången. Hon hade pyntat fint med vimplar och ballonger och bjöd på bål, popcorn och chokladbollar. Det blev en bra kväll med lekar och tävlingar i gott sällskap, och det var kul att få gå på hemmafest igen.
 

dagens.

Dagens frisyr: En liten knut på huvudet och resten nedsläppt.
Dagens kläder: Gråa jeans, svart linne och en svart hoodie som jag fått via studentföreningen (aka skönaste tröjan jag äger).
Dagens mat: Frukost i form av omelett och yoghurt, ett äpple och middag på falafel, halloumiost, färska grönsaker och bulgur.
Dagens händelse: Antingen när jag och tre klasskompisar satt på en uteservering i solen och fick ta av oss jackorna eller när en otroligt flummig gubbe med noll koll vägrade släppa in oss på museet när vi skulle arbeta med vårt konstprojekt.
Dagnes planer: Att jobba på med konstprojektet i några timmar och att handla mat.
Dagens vill ha: Picknick och möjlighet att åka till Göteborg.
Dagens saknad: Farmor och Disa.
Dagens tråkigaste: Att jag råkade lämna kylen öppen under tiden jag inte var hemma hehe...
Dagens godis: Åt en snickers när jag åkte från mataffären för att inte svimma av lågt blodsocker.
Dagens humör: Det har varit bra! Njöt av solen och hade det trevligt med mina gruppmedlemmar.
Dagens komplimang: "Du är bra på att trassla till det, Emma", när ni ser vår skulptur förstår ni vad min klasskompis menade med detta.
Dagens längtan: Picknick i en park med kompisarna och resan jag ska på i sommar.
Dagens tv-serie: Kommer förmodligen titta lite på Modern Family sen.

lördagen och internationella kvinnodagen.

Min helg startade 14.00 i lördags med en scones-frukost framför Torka aldrig tårar utan handskar. Tyckte att jag förtjänade en seg start på lördagen efter fredagens festligheter.
Framåt kvällen mötte jag Tina och Alice på en indisk restaurang. Tina fyllde 21 och det skulle så klart firas!
Sophia, Linda, Jennifer och Josefine anslöt och vi gick och köpte drinkar. Whiskey Sour har blivit lite av vår grej.
Sedan gick jag med Kim tiil en feministklubb där det var live-spelning med mycket girl power, för att fira internatnionella kvinnodagen (som ju egentligen är idag). Så himla nöjd med den här lördagen! 
Idag kom mamma och pappa på besök och vi gick ut och åt hamburgare och mumsiga efterrätter. Det har varit en bra vecka och nu håller jag tummarna för att nästa blir lika bra!

vardagslyx.

Idag vaknade jag till strålande morgonsol och åkte till IKEA och åt brunch med Sanna. Efter att ha smält all mumsig mat ett tag åkte jag till museet och jobbade några timmar med mig grupp. När vi kände oss klara för dagen gick jag ut och njöt att solskenet. Jag satt på bryggan vid vattnet ett tag (det var ett väldigt poppis ställe att hänga på en fin dag som denna), sedan mötte Kim upp mig och så åt vi middag tillsammans! Fin och lyxig dag!

bröderna grimm.

Såhär såg vi alltså ut i onsdags på Bröderna Grimm-sittningen! Josefine som Törnrosa, Jennifer som Snövit, jag som Rapunzel, Louise som Rödluvan och Sophia som Askungen. Vi kände att det var lite tråkigt att bara klä ut oss till prinsessor, så vi valde att vara prinsessor som skulle ta mugshots. Själva sittningen var inte rolig alls, kände mig bara besvärad och obekväm, men det var kul att klä ut sig ihop med dessa tjejer!

dag på museet.

Idag har jag och mina klasskompisar spenderat nästan hela dagen på Jönköpings läns museum. Vi ska hänga där större delen av den här kursen och skapa gestaltningar att ställa ut. Idag fick vi bland annat göra skulpturer av tidningar, för att liksom komma igång lite. Kul att få göra något annat än att sitta i en föreläsningssal!
 

torsdag, fredag, lördag.

Hej på er! Jag har äntligen tagit tag i det där vardagsfotandet nu och har därför lite bilder från mobilen att visa er!
I torsdags var planen att vi skulle spela quiz på en bar, men det var helt fullt där så vi hamnade på Condeco och drack te istället.
Jag promenerade sedan hem och var tvungen att stanna vid en utkiksplats på vägen och uppskatta utsikten.

På fredagen kom Bruno från Göteborg på besök och vi åt lyxiga burgare till middag.
På lördagen satte vi oss på en buss till Gränna!
Jag hade aldrig varit i Gränna tidigare, men det levde upp till mina förväntningar: polkagrisar överallt.

Jag gick på en arbetsintervju och sedan tog vi en fika, köpte polkagrisar och konstaterade att Gränna är en mysig liten stad.
På kvällen gjorde vi en supergod pizza och gick sedan hem till Tina för förfest och därefter ut på krogen. Söndagen var betydligt segare, vi fikade och promenerade runt och sedan var det dags att säga hejdå och tack för den här gången!

RSS 2.0