scones och radio.

Igår kväll var jag hos Sanna och åt scones och tittade på The Great Gatsby (samlade inspiration till en kommande sittning) Det har blivit scones rätt ofta för min del det senaste, men jag klagar inte! 
Jag har gått med i skolans radiostudentförening, en studentförening där en får sända radio, och idag fick vi lära oss studion och testsända lite. Det ska bli så spännande att få göra radioprogram och direktsända dem (kommer ske via webbradio).

pannkakor.

Hej! Igår hade jag en riktigt effektiv dag. Jag gick upp när alarmet ringde och började tvätta och medan tvätten var i maskinen sprang jag en sväng. Sedan dammsög jag lägenheten och gjorde pannkakor. Framåt kvällen gick jag på ett event och åt buffé för att sedan gå ut på krogen. Det var en väldigt bra dag måste jag säga. Idag är jag betydligt mindre produktiv, men lite senare ska jag äta libanesiskt med några vänner. Denna söndag känns som en typisk söndag. 

kompismiddag.

Igår träffades vi ett gäng hemma hos min klasskompis Simon och lagade tacos tillsammans. Det blir sällan att en gör tacos när en bor själv, så det är en väldigt bra grej att göra ihop med kompisarna! Denna gången valde jag bort köttet, jag har inte ätit kött på över två veckor nu och det känns så himla bra. Jag trivs med den vegetariska livsstilen och kommer nog fortsätta att välja bort köttet i många fall fram över. Hur som helst, vi hade en himla trevlig kväll tillsammans!

familjebesök.

Igår kom mamma, pappa, lillebror Simon, farmor och hund på besök! Farmor och Simon hade inte sett våra lägenheter förut och det var ca en månad sedan mamma och pappa var här. Vi gick runt i Jönköping, jag och Sanna visade skolan och gatorna som vi nu promenerar på dagligen. När regnet började falla och magarna kurra, åt vi på en italiensk/grekisk restaurang, jag valde en vegetarisk pastarätt. Det var kul att få träffa dem igen och att få visa upp våra nya hem för dem. 
Nu ska jag på True Detective-maraton hos Jennifer i regnrusket! (Det är storm i Jönköping, vågorna på Vättern går troligen att surfa på)

photobooth.

 
Idag har jag återupptäckt kameran på datorn och ännu en gång insett hur kul det är med smink, pillar med olika ögonskuggor varje gång jag ska ut numera.
Igår lämnade jag in hemtentan och första kursen på högskolan är nu avslutad! Ikväll ska vi ut och fira och pusta ut tillsammans och bara släppa skolan helt för ett tag. Tack och hej!
 

kvalitetstid med storasyster.

Idag, efter att jag varit och köpt kurslitteratur, mötte jag upp Sanna för en fika. Vi tog vara på solen och satte oss på uteserveringen, ena dagen är det höst och nästa dag är det sommar igen. Hög på socker och koffein åkte jag sedan hem igen och lyckades äntligen komma igång med hemtentan som ska in denna veckan. Nu är huvudet trött och jag ska nog nöja mig för idag och titta på TV resten av kvällen.
PS. är besviken på valet och på en del av Sveriges befolkning samt orolig för hur framtiden kommer att se ut. Bra med regeringsskifte i alla fall...

frukost på sängen.

Idag när jag vaknade ville jag inte lämna sängen, mest på grund av lite för få timmars sömn och en hemtenta som måste göras. Masade mig efter ett tag upp och gjorde frukost som jag sedan åt i sängen medan jag kollade på film. Plötsligt var klockan 14 och halva dagen hade gått. Nu kollar jag på valvakan och har ont i magen, är så himla besviken, men försöker ändå hålla hoppet uppe.
Jag har velat blogga de senaste dagarna, men har tyvärr bråkat med datorn lite, alltid är det nåt som ska krångla.

det rullar på.

Hej! Allt rullar på i en himla fart nu och jag kan inte riktigt fatta att jag bott här i nästan fyra veckor redan. Jag trivs jättebra än så länge, jag varvar pluggande med att träffa kompisar och ingen dag är helt händelselös. Sen sist har jag bland annat lämnat in en skoluppgift, unnat mig några nya plagg, träffat nya människor, umgåtts med dem jag redan kände, röstat, kollat på den sista valdebatten tillsammans med bra människor i min lilla lägenhet, dansat och skrattat, promenerat på nya vägar i kvällsolen och joggat för första gången på månader (lider av extrem träningsvärk idag). Jag hade gärna bloggat mer, men jag har sällan med mig kameran och jag har alltid saker att göra. Men jag ska försöka bättra mig! Vill gärna dela med mig av livet här för mina vänner och min familj ju.
Nu ska jag ta hand om tvätten och sen ska jag laga amerikanska pannkakor!

besök hos mig.

Igår kom detta eminenta gänget på besök hos mig! Vi fikade kaffe, saft och bulle på min lilla uteplats i gassande sol. Jag måste erkänna att det ibland känns lite jobbigt att numera bo så långt ifrån dessa männsikor. På kvällen kom ett annat gäng på besök, nämligen några nya klasskamrater. Vi hade myskväll med godis och chips, alla är lite trötta och slitna efter alla utekvällar som blivit det senaste, så det var skönt att bara ta det lite lugnt tillsammans.
 

fredagen.

Idag har jag avklarat min första tenta, och jag blev godkänd! Känns så bra, nu ska jag släppa allt vad plugg innebär och njuta av denna fredagen.När tentan var gjord laddade jag om med ett inte så fancy mellanmål.

För att sedan ge mig ut på ännu en upptäcksfärd i området. Hittade en rätt lovande jogging-väg vid en ankdamm.
Började sedan gå ner för berget i en himla massa trappor.
Kom till en jättefin plats. Här ligger det en gammal kvarn från 1600-talet läste jag på en skylt. Jag är så nyfiken på omgivningarna här att jag promenerar och promenerar och glömmer bort tiden och det faktum att jag ska gå tillbaka också.
Men jag orkade ta mig upp på berget igen. Kommer nog aldrig att tröttna på denna utsikt.
Nu ska jag göra mig i ordning för att sedan dansa och ha kul hela kvällen!
Glad fredag!
 

sommar igen.

Idag var sommaren tillbaka. Jag mötte upp några nya bekantskaper och tillsammans köpte vi med oss sushi och satte oss vid vattnet. Solen värmde så mycket att vi fick svalka oss med lite glass.

tacomiddag.

Efter ett par dagar med feber och många timmars pluggande inför en tentamen, kom Sanna hem till mig för en tacomiddag. Vi åt tills vi ojade oss över våra mätta magar och begav oss sedan till parken vid skolan för att hänga med andra studenter. Nu ska jag krypa upp i soffan och vila, så att jag inte drabbas av förkylning eller feber igen.
 

ett hej från jönköping.

Hej! Nu är nollningen över och skolan har börjat på riktigt. Det känns som att det är rätt mycket nu, men det känns samtidigt som att allt kommer att bli bra. I helgen var jag hemma i Lindome och träffade lite familj och vänner, det var kul att se alla igen, trots att det bara gått två veckor. Det är lite glest med bilder i kameran, men här är i alla fall några jag knäppt på sistone!
Jag trodde att jag skulle ogilla morgonsolen som ligger på mina stora fönster, men jag gillar den faktiskt.
Jag börjar sakta lära mig hur man ska göra bra kaffe i min kaffepress, men det blir inte lika gott som kaffet hemma hos mamma och pappa.
Ikväll tog jag och Sanna en promenad genom Stadsparken och kollade på utsikt och lamor. Äntligen har Jönköping levererat lite fint väder! Solen skiner och luften är frisk, jag älskar fina höstdagar!

RSS 2.0